۳۰ بهمن ۱۳۸۵، ۱۵:۳۹

/ مشروح کنفرانس خبری وزرای خارجه ایران و عمان /

متکی : امکان نیل به نتایج مناسب در فضای فعلی وجود دارد/ خانم ها در آمریکا شجاعت بیشتری برای بیان واقعیات دارند/ بن علوی: به ایران اعتماد داریم

متکی : امکان نیل به نتایج مناسب در فضای فعلی وجود دارد/ خانم ها در آمریکا شجاعت بیشتری برای بیان واقعیات دارند/  بن علوی: به ایران اعتماد داریم

وزیر خارجه کشورمان با استقبال از مواضع اخیر کاندولیزا رایس، همتای آمریکایی خود مبنی بر لزوم تجدیدنظر واشنگتندر سیاست های خصمانه علیه ایران، گفت: این اظهارات، مواضع جدیدی است که از سوی آمریکا مطرح می‌شود و ما این اظهارات را با نگاه مثبت در دست بررسی داریم و نتیجه بررسی‌ها را پس از دریافت دقیق مطالب اظهار شده اعلام خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار مهر،  منوچهر متکی، وزیر خارجه کشورمان ظهر امروز در نشست خبری مشترک با یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان با اشاره به اینکه در طول سال گذشته به کرات در پایتخت‌ های دو کشور رایزنی ‌هایی را داشته ایم، اظهار داشت: یوسف بن علوی به دعوت بنده به ایران آمده و دور دوم گفتگوهای ما نیز انجام خواهد شد و تعهدات منطقه‌ ای به صورت ریزتر مورد بررسی قرار خواهد گرفت، ضمن این که ایشان با ریاست جمهوری و برخی مقامات دیگر کشورمان نیز دیدار خواهند داشت.

وی افزود: در مذاکرات مان در خصوص تاسیس شرکت‌های مشترک که اقدام به سرمایه ‌گذاری در دو کشور کنند، گفتگوهای خوبی داشتیم و قرار شد بخش های مرتبط زمینه را برای ارتباط بخشهای خصوصی فراهم کنند. در بحث فروش گاز به عمان با توجه به مذاکرات گذشته در این خصوص قرار شد طرفین با در نظر گرفتن شرایط بازار و قیمت تلاش کنند به تفاهم برسند.

متکی ادامه داد: همانگونه که در سفرهای قبلی برخی دیگر از اعضای شورای همکاری خلیج فارس نیز شاهد بودیم، با توجه به تجارب و نقش مهمی که آقای بن علوی در حوزه تجارت آزاد بین ایران و اعضای شورای همکاری خلیج فارس دارند، قرار شد که موضوع همکاری اقتصادی جمعی میان ایران و شورای همکاری خلیج فارس مورد پیگیری قرار گیرد.

وزیر خارجه ادامه داد: دو طرف توصیه داشتند که سازمان همکاری اقتصادی اکو بر شورای همکاری خلیج فارس از طریق دبیرکل‌های خود با هم ارتباط داشته باشند و راه‌های همکاری بیشتر میان دو مجموعه مورد بررسی قرار گیرد.

یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان نیز در این کنفرانس خبری با ابراز خرسندی از این دیدار گفت: در این گفتگوها یک رشته موضوعات مورد علاقه و مشترک میان دو کشور بحث گردید که فواید مشترکی برای دو طرف در بر دارد و گمان می‌کنیم که اگر در خصوص همکاری‌های مشترک و جمعی توافق شود این امر خدمتی به شهروندان منطقه خواهد بود.

وزیر خارجه عمان با بیان اینکه ما و برادران ایرانی از زمان‌های بسیار دور یعنی از زمان برپایی انقلاب اسلامی ایران تلاش می‌کنیم تا هر راه مستحکمی را برای تضمین ثبات به وجود آوریم، افزود: ما با اعتقاد تمام نقشی را که نیروهای ایران در عمان ایفا کردند و با ما در مبارزه با گسترش کمونیسم در کشورمان مشارکت کردند و کمک کردند که این منطقه را از دایره درگیری ابرقدرت‌ها دور کنند، به یاد داریم.

وی با اشاره به روابط مستحکم تهران - عمان ضمن حمایت از فعالیت های صلح آمیز هسته ای کشورمان، گفت: در رابطه با بحران فعلی پیرامون پرونده هسته‌یی ایران، پوشیده نیست که برنامه های هسته ای ایران برای اهداف صلح آمیز است و ما چیزی نداریم که خلاف آن را نشان دهد؛ ایران عضو سازمان بین‌المللی انرژی اتمی است و به این که هیچ سلاح کشتار جمعی نباید گسترش یابد، پایبند است و ما به ایران اعتماد داریم.

بن علوی  با اشاره به جوسازی های آمریکا علیه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران، افزود: روابط تاریخی میان کشورهای منطقه در دو طرف خلیج فارس روابطی به هم پیوسته و بسیار عمیق ‌تر از سیاست‌های موسمی و گذرا است؛ آنچه گفته می‌شود تلاشهایی است که تنها با هدف فشار سیاسی انجام می شود و بیانگر مواضع موقتی است و نمی‌تواند مانع از پیوند کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و ایران شود چرا که هیچ اختلافی میان‌ ما وجود نداریم.

وزیر خارجه عمان درباره گسترش همکاری‌های هسته ای کشورش با با ایران نیز گفت: این همکاری‌ ها از چند ماه پیش شروع شده و  کشورهایی تمایل خود را برای امکان دست یافتن به تکنولوژی هسته ‌ای اعلام کرده‌اند.

وی با تاکید بر لزوم تداوم همکاری های هسته ای ایران وعمان، گفت: نکته‌ ای که باید مورد توجه قرار گیرد ایجاد اعتماد است؛ چرا که این یک دانش و فن آوری است و برای کشورهای عربی و اسلامی مورد نیاز است و در ان.پی.تی در خصوص اعتماد و ضمانت‌ها به اندازه کافی وجود دارد.

بن علوی تصریح کرد: ما در پی همکاری ‌های بیشتر در این زمینه با ایران هستیم و فکر می ‌کنیم که آنچه ایران در بحث هسته ‌ای در اختیار دارد و تاکنون به دست آورده، می‌تواند در اختیار کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس قرار دهد.

منوچهر متکی، وزیر خارجه کشورمان نیز در این کنفرانس خبری درباره مواضع اخیر کاندولیزا رایس، وزیرخارجه آمریکا مبنی بر لزوم تجدیدنظر واشنگتن در سیاست‌های خود درباره تهران، گفت: این اظهارات و مواضع جدیدی است که از سوی آمریکا مطرح می‌شود و ما این اظهارات را با نگاه مثبت در دست بررسی داریم و نتیجه بررسی‌ها را پس از دریافت دقیق مطالب اظهار شده اعلام خواهیم کرد.

وی افزود: با توجه به اظهارات مشابهی که از سوی یکی دیگر از خانم‌های وزارت خارجه آمریکا صورت گرفته به نظر می رسد خانم‌ها در آمریکا شجاعت بیشتری در بیان واقعیت‌ها دارند.

متکی در خصوص آخرین رایزنی‌ها درباره پیشنهاد خاویر سولانا که حاوی حق غنی سازی با غلظت 4 درصد برای کشورمان است، ادامه داد: گفتگوهایی به صورت پراکنده در جریان است و در دیدار هفته گذشته لاریجانی و سولانا این تفاهم به صورت کلی به وجود آمد که گفتگوها از جایی که قطع شده بود، ادامه یابد.

وزیر خارجه با اشاره به مواضع روشن کشورمان در بحث هسته ای، گفت: تقویت رژیم عدم اشاعه و پیشنهاد شفاف ایران در بحث کنسرسیوم که تقریبا هیچ یک از تولید کنندگان سوخت آمادگی پذیرش آن را اعلام نکردند و همچنین بحث ضمانت‌ها پیشنهادهای عملی و مناسبی است که می‌تواند بحث‌های درحال شروع شدن را به سامانه خوبی برساند.

وی هم چنین گفتگوی تلفنی اش با وزیرخارجه ژاپن را مورد اشاره قرار داد و افزود: در تماسهایی که با کشورهای مختلف در این مدت داشتیم آنها از آغاز گفتگوها حمایت کردند و فکر می‌کنیم در فضای جدیدی که ایجاد شده اگر دخالت‌های سیاسی به عنوان مانع وارد نشود امکان اینکه مذاکراتی سازنده ساماندهی شود و به نتایج مناسبی برسد وجود دارد.

متکی درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر این که سوریه از نحوه حل مشکل لبنان نگران است، گفت: ایران و سوریه نگاه مشترکی در حل و فصل مشکلات لبنان توسط خود گروه‌های لبنانی دارند و سوریه نیز در جریان تلاشهای مشترک ایران و عربستان برای کمک به طرفهای مختلف لبنانی در نزدیک شدن دیدگاهشان برای حل بحران جاری در آن کشور قرار دارد و در این زمینه اختلاف نظری میان ایران و سوریه وجود ندارد.

کد خبر 450455

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha