به گزارش خبرنگار مهر، در نشست معرفی و بررسی کتاب "هوسرل در متن آثارش"، برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در فلسفه غرب، که عصر امروز در موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد، دکتر عبدالکریم رشیدیان، استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی، به ایراد سخن پرداخت.
دکتر رشیدیان در آغاز سخن با اشاره به این نکته که مکتب پدیدارشناسی در اروپا از مکاتب جدید فلسفی غرب است و در اوایل قرن بیستم ظهور نمود گفت : ما در ایران در این باره طی یکی دو دهه اخیر هیچ مبلغی نداشتیم و نوشته های قابل اعتنایی نیز ظهور نکردند و نیازهای قشر دانشجوی ما نیز برآورده نشده اند.
استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی افزود: فلسفۀ هوسرل حلقه ای گمشده در شناخت فلسفی ایرانیان است و لذا با نظر به این نکته هدف خود را از تألیف آن آشناسازی عمیق افراد با فلسفۀ هوسرل می دانم.
وی در ادامه اظهار داشت: وقتی که با این خلاء مواجه شدم سعی کردم با توجه به متون دست اول هوسرل این کتاب را تالیف کنم. همه می دانیم که هوسرل استاد هیدگر بود و در بسیاری از آرای هیدگر جای پای هوسرل کاملا هویداست. لذا سعی من این بود که کتابی را برای خواننده ایرانی تالیف کنم. به خاطر این بود که نام این کتاب را هوسرل در متن آثارش گذاشتم تا برای خواننده ایرانی با توجه به متن فلسفی هوسرل قابل فهم باشد. در تألیف کتاب بر آن بودم که خواننده با متن آثار هوسرل درگیر شود.
دکتر رشیدیان افزود: کتاب حاضر می توانست به گونه ای دیگر نگاشته شود اما متن فرهنگی وضعیت ما نیز برایم مهم بود. فلسفه هوسرل را می توان با دروازه های بسیار زیادی تشبیه کرد اما به زعم من می توان بسان یک توریست وارد این شهر شد و از فلسفه های موجود نیز بهره کافی برد.
برنده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در پایان سخنانش اظهار داشت: هوسرل را مقطعی اساسی در تاریخ فلسفه می دانم و در گزینش آثار او موضعی جانبدارانه نداشته ام و سعی کرده ام کاملاً موضعی بی طرفی داشته باشم.
نظر شما