به گزارش خبرگزاری مهر، "لیو" استاد مهندسی برق و رایانه دانشگاه ایلینویز در این خصوص گفت: طراحی این خط جانبی مصنوعی با هدف افزایش میزان توانمندی انسان در کشف ناشناخته ها و حرکت و بقا در زیر آب انجام شده است.
ماهی ها از خط جانبی برای جلوگیری از برخورد به موانع و شکارچیان، ردیابی و شناسایی طعمه های خود استفاده می کنند. این در حالی است که روباتی که به یک خط جانبی مصنوعی مجهز شده باشد، از قابلیت تشخیص هدف در زیر آب برخوردار بوده و از تصادم با اشیا ساکن و متحرک دور می ماند.
بنا بر گزارش ساینس دیلی، این خط مصنوعی از یک ردیف خطی از سنسورهای گردشی تشکیل شده است. این سیستم با تشخیص تغییرات ایجاد شده در میزان فشار و حرکت آب، سیستم های بصری و دستگاه کاشف به وسیله امواج صوتی را در زیردریایی ها و روبات های آبی به کار می اندازد.
به منظور طراحی ساختارهای سه بعدی کوچک، هر یک از اجزا نخست با استفاده از فتولیتوگرافی درون لایه هایی قرار می گیرند. مقدار اندکی از مواد مغناطیسی درون هر یک از بخش ها آبکاری و از زیرلایه جدا می شود. با استفاده از میدان مغناطیسی، گشتاور قسمت های مختلف را در جهت بیرونی می چرخاند.
هر سنسور به جریان فوق هادی اکسید متال جهت پردازش سیگنالی، کاهش صدا و اکتساب داده ها مجهز است.
بزرگترین ردیف ساخته شده متشکل از 16 سنسور گردشی است که هر یک با فاصله یک میلی متری از هم جدا شده اند. هر سنسور 400 میکرون عرض و 600 میکرون طول دارد.
نظر شما