مهدی جلوخانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هاری به عنوان یک بیماری مشترک بین دام و انسان در طول تاریخ مطرح بوده است، ویروس از بزاق حیوان مبتلا به هاری و محل گازگرفتگی وارد بدن شده، در ماهیچهها به سمت اعصاب انتهایی میرود و شروع به تکثیر مینماید و نهایتاًموجب التهاب مغزی حاد و در نهایت مرگ میشود.
وی افزود: همه حیوانات خونگرم پستاندار چه وحشی و چه اهلی به این بیماری حساس هستند.
رئیس اداره دامپزشکی قزوین گفت: اساس مبارزه با هاری بر سه اصل کنترل هاری در حیات وحش، کنترل جمعیت حیوانات گوشت خوار بدون مالک (به ویژه سگهای بدون صاحب) و کنترل و پیشگیری از بیماری در جمعیت سگهای صاحب دار استوار است.
جلوخانی تصریح کرد: به منظور کنترل جمعیت سگهای ولگرد، با همکاری سازمان دامپزشکی کشور و سایر ارگانهای ذیربط، طرح ملی جمع آوری حیوانات ناقل بیماریهای مشترک بین حیوان و انسان (به ویژه سگهای بدون صاحب) در حال حاضر به صورت یک طرح کشوری از طریق سازمان همیاری شهرداریها و نیروی انتظامی کشور در حال انجام است. در خصوص مبارزه با بیماری در جمعیت سگ صاحب دار، اساس بر واکسیناسیون و ایمن سازی این دسته از حیوانات قرار دارد.
وی افزود: در راستای کنترل بیماری هاری، دامپزشکی شهرستان قزوین از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۲هزارو ۳۶ قلاده سگ را علیه بیماری هاری واکسینه کرده است.
جلوخانی به شهروندان توصیه کرد: در صورت هرگونه گزش توسط سگ، گربه یا هر حیوان گوشتخوار دیگر سریعاً دامپزشکی و مرکز بهداشت را مطلع سازند و به دامداران وکسانی که در منزل سگ ویا گربه نگهداری میکنند تاکید کرد تا نسبت به واکسینه نمودن حیوانات خود اقدام کنند.
نظر شما