۱۹ فروردین ۱۳۹۸، ۱۰:۱۵

عباس جهانگیریان در گفت‌وگو با مهر مطرح کرد

مهندسی آب ایرانیان در «خواب آب»/سرنوشت «فرهنگ تئاترهای تلویزیونی»

مهندسی آب ایرانیان در «خواب آب»/سرنوشت «فرهنگ تئاترهای تلویزیونی»

تازه‌ترین کتاب عباس جهانگیریان با عنوان «خواب آب» در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود. نویسنده در این کتاب درباره پیشینه درخشان ایرانیان در مهندسی آب بحث کرده است.

عباس جهانگیریان به خبرنگار مهر گفت: بحران خشکسالی و کمبود آب همیشه در ایران مطرح بوده است و به همین دلیل ایرانیان در طول تاریخ تلاش‌های بسیار و جالبی برای مهندسی آب داشته‌اند. متأسفانه کودکان و نوجوانان اطلاعی درباره تاریخچه آب و آبیاری در ایران ندارند و نمی‌دانند که ایرانیان مخترع قنات بودند که تمدن جدیدی را در جهان شکل داد.

وی افزود: تمدن‌ها یا رودخانه‌ای هستند یا کاریزی. آن بخش از تمدن جهانی که در کنار قنات‌ها شکل گرفته منشأ ایرانی دارد. بنابراین مهم است که ما نسل جدید را با این تاریخچه آشنا کنیم. به همین دلیل من کتاب «خواب آب» را تألیف کردم. طبق آخرین خبرها انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این کتاب را برای نمایشگاه امسال به مخاطبان عرضه می‌کند.

جهانگیریان ادامه داد: در «خواب آب» من به تاریخچه قنات، آب انبارها در ایران، ساعت آبی، سازه‌های آبی بویژه سازه‌های آبی شهر شوشتر و سیستم تقسیم آب در ایران پرداخته‌ام. این کتاب شناختی مقدماتی را به کودکان و نوجوانان درباره تاریخ مهندسی آب در ایران می‌دهد.

این نویسنده و پژوهشگر همچنین درباره آثار تجدید چاپ شده خود نیز گفت: انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همچنین دو کتاب «پسر نان و نمک» و «سایه هیولا» من را بازنشر کرد. انتشارات مدرسه هم قصد دارد مجموعه کتاب‌های «تاریخ بخوانیم» را در فرمتی جدید و با طراحی جلد تازه تجدید چاپ کند. در این مجموعه من چهار کتاب را تألیف کرده بودم: «فارابی»، «ابن مقفع»، «اردشیر بابکان» و «انوشیروان».

با پژوهش عباس جهانگیریان در سال ۱۳۹۰ کتاب «فرهنگ تئاترهای تلویزیونی: از ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۱» توسط اداره کل آموزش و پژوهش سیما منتشر شد. این کتاب در اصل مجلد دوم از مجموعه فرهنگ تئاترهای تلویزیونی ایران بود و جلد نخست آن قرار بود که به تئاترهای تلویزیونی در پیش از انقلاب بپردازد. جهانگیریان درباره سرنوشت این مجلد اشاره کرد: به طور کل رسانه تلویزیون در ایران با پخش تئاترهای تلویزیونی آغاز به کار کرد و بعد به سریال و فیلم رسید. بنابراین از تاریخ تأسیس تلویزیون تا سال ۱۳۵۷ تئاترهای تلویزیونی بسیاری تولید شدند. من شناسنامه این آثار را داشتم و کار نیز در اصل تولید شد، اما سازمان فقط جلد دوم را منتشر کرد. به هر حال در جلد اول اسامی هنرمندانی آمده بود که پس از انقلاب دیگر فعالیت نکردند. پس از آن من چون درگیر نوشتن رمان و فیلمنامه شدم دیگر انتشار این مجلد را پیگیری نکردم.

جهانگیریان توزیع جلد دوم کتاب «فرهنگ تئاترهای تلویزیونی» را هم نامناسب خواند و اضافه کرد: انتشار این کتاب کار پرزحمتی و پر هزینه‌ای بود که اداره کل آموزش و پژوهش سیما آن را انجام داد، اما متأسفانه کتاب به خوبی توزیع نشد و فقط در تعدادی از جشنواره‌ها و مناسبت‌ها این کتاب را هدیه می‌دادند. البته من در زمان انتشار فهرستی از پژوهشگران و همچنین دانشکده‌هایی را که باید کتاب به آنها می‌رسید، به سازمان ارائه دادم و مسئولان آن انتشارات نیز کتاب‌ها را به عنوان هدیه برای آن اشخاص و دانشکده‌ها به عنوان هدیه فرستادند.

عباس جهانگیریان، رمان نویس، فیلمنامه نویس، مدرس دانشگاه و از نویسندگان مشهور حوزه کودک و نوجوان و همچنین پژوهشگر حوزه هنرهای نمایشی است. از میان آثار او می‌توان به این موارد اشاره کرد: «سایه هیولا» (برنده جایزهٔ کتاب سال شورای کتاب کودک در سال ۹۶)، «پسر نان و نمک» (لوح تقدیر شورای کتاب کودک در سال ۹۵)، «هامون و دریا» (لوح تقدیر شورای کتاب کودک در سال ۸۲)، «قصه‌های شیرین هفت پیکر»، «خواب دخترها چپ نیست»، «جنگ که تمام شد بیدارم کن»، «ماشین مشدی ممدلی»، «شازده کدو»، «نون و زیتون»، «یک روز در مترو»، «توران تور»، «کجایی مادر من»، «هنگامی که گریه می‌دهد ساز»، «مدرسه فرشتگان: سرگذشت پزشکان ایرانی»، «سفرنامه شیرین ناصرخسرو» و…

کد خبر 4584464

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha