به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی علیخانی ظهر سه شنبه در جلسه ستاد سرمایه گداری استان که در استانداری قزوین برگزار شد اظهار داشت: در حوزه تصمیم گیری برای اجرای طرحها و جذب سرمایه گذاری به صورت جزیرهای عمل میشود و هر دستگاه سعی میکند حافظ منابع دستگاه خود باشد و به همین دلیل شاهد تعدد تصمیم گیری هستیم.
وی بیان کرد: جزیرهای عمل کردن مشکل ساز شده در حالی که در این شرایط باید تصمیم واحد و متمرکز بگیریم تا سرمایه گذار سرگردان و پشیمان نشود.
علیخانی تصریح کرد: هنوز در صدور مجوز برای احداث هتل تصمیم اصولی نمیگیریم و در برخی نقاط استان مجوزهایی دادهایم که بیش از ظرفیت است و هیچکدام نیز عملیاتی نشده است.
مجوزهای صادر شده در ساخت هتل تعیین تکلیف میشود
وی گفت: برای ساخت هتل باید بازنگری صورت گیرد و در کنار جانمایی اصولی بار دیگر مجوزهای صادر شده را بررسی کرده و اگر کسی هنوز پروژههای خود را اجرا نکرده تعیین تکلیف شود.
مدیرکل جذب و حمایت سرمایه گذاری استان قزوین یادآور شد: برخی مجوزها با فشارهای سیاسی افراد صادر میشود و سرمایه گذار هیچ رغبتی برای ادامه کار ندارد به همین دلیل خیلی از مجوزها معطل مانده و اجرا نشده است.
وی اظهار داشت: گاهی در مصوبات هم تغییراتی میبینیم برای نمونه در یک مقطع محدودیت ۱۰ کیلومتری در میان دو مجتمع لحاظ میشد و امروز این محدودیت به ۲۰ کیلومتر رسیده که میتواند مشکل ساز باشد.
علیخانی گفت: برای منطقه الموت حدود ۱۷ مجوز اقامت گاه و هتل صادر شده که بسیار بیشتر از ظرفیت منطقه است و تاکنون بجز چند واحد بوم گردی هیچ طرحی اجرا نشده است.
مجوز هتلهایی که ساخته نشده باطل میشود
وی اظهار داشت: برای ساخت نیروگاه خورشیدی نیز بیش از ۵۰ مجوز صادر شده اما یک مورد هم اجرا نشده است.
علیخانی بیان کرد: در حوزه گردشگری باید ایدههای کم هزینه و طرحهایی مانند بوم گردی را حمایت کنیم زیرا گردشگر خارجی به جای هتلهای ۵ ستاره ترجیح میدهد در اقامت گاههای بومی سکونت کند و ما هم بهتر است از این طرحها بیشتر حمایت کنیم تا چند طرح به بهره برداری برسد.
وی اظهار داشت: در شرایطی که مناطقی مانند یله گنبد، دریاچه اوان، آبگرم دارای جذابیتهای گردشگری است اما هنوز یک هتل یا اقامت گاه مناسب در آنها ساخته نشده است.
مدیرکل جذب و حمایت سرمایه گذاری استانداری قزوین گفت: امروز حتی یک هتل ۴ ستاره نداریم که بتوانیم همایشهای ملی را برگزار کنیم لذا انتظار میرود با هماهنگی بیشتر بتوانیم این وضعیت راسامان دهیم.
علیخانی اضافه کرد: باید امسال روی چند پروژه عملی متمرکز شویم و ابتدا اهلیت افراد را ثابت کرده سپس با کمک ستاد جذب سرمایه گذاری برای روان شدن دریافت مجوزها اقدام کنیم تا کارها شتاب گیرد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر دو خودرو ساز متقاضی سرمایه گذاری در استان هستند که میتواند برای ۶ هزار نفر شغل ایجاد کند که پیگیر تسهیل در روند مجوزها هستیم.
علیخانی اضافه کرد: قرار نیست با دادن مجوز برای عدهای رانت ایجاد کنیم اما متأسفانه در برخی طرحها مانند مجتمع گلخانهای، مجتمعهای بین راهی و هتلها شاهد خرید و فروش مجوز هستیم که جلوی آن را خواهیم گرفت.
سرمایه گذاران در قزوین با مانع مواجه هستند
وی بیان کرد: در کنار همه مشکلاتی که گفته شد باور داریم در بخش دولتی هم موانعی هست و در خیلی مواقع سرمایه گذار هم اذیت میشود و کارش را طولانی میکنیم البته این اذیت از سوی مدیر نیست بلکه از سوی بدنه کارشناسی دستگاهها صورت میگیرد.
علیخانی گفت: البته برخی مدیران هم حاضر به واگذاری اختیارات خود نیستند لذا کارها طولانی میشود و در این شرایط لازم است بانک اطلاعاتی ایجاد شود و با مستند سازی برای تسهیل در امور اقدام کنیم.
مدیرکل جذب و حمایت سرمایه گذاری استانداری قزوین اظهار داشت: مجوزهای داده شده باید پایش و تعیین تکلیف شود و ۱۰ روز به متقاضیان گذشته فرصت داده میشود و یک بانک اطلاعاتی از مجوز هتلهای چند ستاره تهیه خواهد شد تا تصمیم گیری کنیم.
نظر شما