به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قضائی با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور، تصریح کرد: یکی از نکات مورد تاکید ایشان، مردمداری و گشاده رویی بود که نه تنها ائمه محترم جمعه بلکه همه مدیران، کارگزاران و مسئولان نظام در هر سه قوه باید این نکته را مورد توجه جدی قرار دهند تا مردم احساس کنند پیش از باز بودن درها، گوشی شنوا و رویی باز برای دریافت سخنان آنان وجود دارد. داشتن این روحیه برای کارکنان و قضات شریف دستگاه قضائی نیز بسیار ضروری است و باید به آن توجه شود.
رئیس قوه قضائیه، امیدآفرینی به ویژه برای نسل جوان را یکی دیگر از تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی برشمرد و افزود: سلوک و رفتار قضائی، اداری و نظارتی در قوه قضائیه نیز باید امیدآفرین باشد و مردم با دیدن کیفر ظالم و احقاق حق مظلوم، امیدوار شوند و به این ترتیب سرمایه اجتماعی تقویت شود.
آیت الله رئیسی اظهار کرد: وزرا، نمایندگان مجلس و مسئولان کشور اگر متوجه وقوع فسادی شدند، چه این فساد قبل از دوره مسئولیت آنها بوده و چه در زمان آنها شکل گرفته است، وظیفه دارند نسبت به آن واکنش نشان دهند و به مرجع قضائی گزارش کنند، اما باید به این نکته توجه داشته باشند که اعلام فساد برای مردم امیدآفرین نیست بلکه آنچه مردم را امیدوار میکند، اقدام علیه فساد است؛ یعنی مردم ببینند که با مفسد برخورد صورت گرفته، زمینههای فساد از بین رفته و ساختارها برای جلوگیری از مفاسد بعدی اصلاح شده است. بر همین اساس از همه میخواهم که اگر با فسادی مواجه شدند، این موارد را با اسناد و مدارک برای دادستانیها، سازمان بازرسی و … ارسال کنند و پیگیر باشند تا کار به ثمر و نتیجه برسد و مردم نیز از نتیجه آن باید مطلع شوند.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به یکی دیگر از تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر عدم تاثیرپذیری از صاحبان قدرت و ثروت، به موضوع دست اندازی برخی افراد به اراضی ملی و منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: چند پرونده را در این زمینه شخصاً دنبال کردم و چند گروه بازرسی نیز در تهران و سایر استانها مأمور به بررسی شدند. در همه این پروندهها، آشکارا رد پای صاحبان قدرت و ثروت و تاثیرپذیری از آنها به چشم میخورد. این افراد از طریق برقراری ارتباطات ناسالم با نهادهای قانونی نظیر شوراهای اسلامی شهر و روستا، شهرداریها و برخی کمیسیونهایی که به موجب قانون وظیفه صیانت از اراضی ملی و منابع طبیعی را دارند، اقدام به دریافت مجوز، تغییر کاربری و تصرف در این اراضی کرده اند که همه این موارد برای رسیدگیهای دقیق و سریع به قضات و همکاران ارجاع شده است.
آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام حمایت قاطع قضائی از اقدامات قانونی پلیس، خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی باید هوشیارانه در قبال ناامنیها اقدام مناسب داشته باشد، زیرا جامعهای پیشرفت میکند که امنیت داشته باشد. حضور با بصیرت، هوشیارانه و به موقع عزیزان نیروی انتظامی در میدان مبارزه با ناامنیها میتواند آرامش و امنیت را به جامعه هدیه دهد. بر همین اساس، نیروی انتظامی نباید با برخی سخنها و اقدامات، سست و دلسرد شود بلکه باید با قدرت و قوت، اتکال به خدا و اعتماد به نیروهای خود در میدان باشد و امنیت کشور را ارتقا بخشد.
رئیس قوه قضائیه در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به انتصاب سیدمرتضی بختیاری رئیس حوزه ریاست قوه قضائیه به عنوان رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با حکم رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: آقای بختیاری همکاری صمیمی و چهرهای اخلاقی، پرکار، پرتلاش، مخلص، کاردان، مدیر و مسلط به امور خصوصاً امور قضائی هستند که همواره از وجود ایشان بهرهمند بوده ایم. مقام معظم رهبری در دورهای که آستان قدس رضوی (ع) بودم و آقای بختیاری نیز قائم مقام بودند، سه بار بنده را بابت این انتصاب تشویق کردند.
آیت الله رئیسی افزود: از ابتدای پذیرفتن مسئولیت ریاست قوه قضائیه نیز حضور آقای بختیاری در حوزه ریاست مغتنم بود و حقیقتاً شخصیت ایشان برای قضات، آشنا، درد آشنا، امین و ملجاء به شمار میآمد. ایشان با تلاشهای شبانه روزی خود از خدمتگزاری به مردم دریغ نداشتند و بر همین اساس رفتن آقای بختیاری از دستگاه قضائی برای همه ما بسیار دشوار است، اما از آنجا که اراده مقام معظم رهبری بر این امر تعلق گرفته که ایشان در سنگری دیگر به خدمتگزاری ادامه دهند، ما هم تابع اراده مقام ولایت هستیم و امیدواریم همچنان که آقای بختیاری در هر جایی منشأ خیر بوده اند در سنگر کمیته امداد امام خمینی (ره) و عرصه یاری رسانی به محرومان بویژه توانمندسازی این عزیزان نیز نقشی برجسته و تأثیرگذار داشته باشند.
نظر شما