۶ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۰۶

مسئول امور آب معاونت خدمات شهری شهرداری اصفهان:

راه نجات فضای سبز اصفهان در استفاده از پساب و آبهای خاکستری است

راه نجات فضای سبز اصفهان در استفاده از پساب و آبهای خاکستری است

اصفهان-مسئول امور آب معاونت خدمات شهری شهرداری گفت: مهم ترین راه نجات فضای سبز اصفهان در استفاده از پساب و آبهای خاکستری است.

محمد جمالی نژاد در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به عدم پایداری جریان در رودخانه زاینده رود و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی در محدوده شهر اصفهان، در سال‌های اخیر اظهار داشت: فضای سبز شهر اصفهان با کمبود شدید منابع آبی مواجه شده است، به گونه‌ای که در کنار اقداماتی نظیر تغییر الگوی کاشت و مدیریت توزیع و مصرف آب فضای سبز، بازچرخانی آب و تصفیه فاضلاب‌های شهری به منظور استفاده در آبیاری فضای سبز، از سیاست‌های اصلی شهرداری اصفهان در تأمین منابع آبی است.

استفاده از پساب خروجی تصفیه خانه ها در فضای سبز شهر اصفهان

وی افزود: در این راستا استفاده از پساب خروجی تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهر اصفهان نظیر پساب تصفیه‌خانه سپاهان شهر در جنوب شهر اصفهان به ظرفیت ۷۰ لیتر در ثانیه و پساب تصفیه‌خانه فاضلاب شاهین شهر در شمال شهر اصفهان به ظرفیت ۱۰۰ لیتر در ثانیه در دستور کار قرار گرفت که اکنون با اجرای پروژه‌های مرتبط از جمله احداث دو تصفیه‌خانه تکمیلی، مخازن ذخیره، ایستگاه‌های پمپاژ و خطوط انتقال، قابلیت استفاده از این پساب در عرصه‌های فضای سبز شهر اصفهان فراهم شده است.

سرمایه گذار خصوصی و تکنولوژی دانش بنیان در احداث تصفیه خانه پساب شاهین شهر

مسئول امور آب معاونت خدمات شهری شهرداری با اعلام اینکه در احداث تصفیه‌خانه تکمیلی پساب شاهین شهر از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تکنولوژی شرکت‌های دانش بنیان استفاده شده و شهرداری اصفهان آب تصفیه شده را به صورت تضمینی از سرمایه‌گذار خریداری می‌کند، ادامه داد: استفاده از پساب تصفیه‌خانه فاضلاب شمال (حبیب آباد) شهر اصفهان به ظرفیت ۱۴۰ لیتر در ثانیه و پساب تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب (آبشار) شهر اصفهان به ظرفیت ۲۴۰ لیتر در ثانیه در دستور کار قرار دارد.

استفاده از پساب در حفظ درختان ناژوان

وی با بیان اینکه شهرداری اصفهان به منظور تأمین آب عرصه‌های فضای سبز غرب اصفهان و عرصه‌های جنگلی ناژوان، برداشت و تصفیه فاضلاب از شبکه جمع‌آوری فاضلاب را پیگیری می کند، تاکید کرد: با تکمیل پروژه‌های مذکور، حدود ۴۰ درصد از عرصه‌های فضای سبز شهر اصفهان از طریق پساب مشروب خواهد شد.

سند اجرایی تصفیه و بازچرخانی آب خاکستری در ساختمان های بند «ج» و «د»

جمالی نژاد با تاکید بر اینکه در کنار احداث زیرساخت پمپاژ و انتقال این میزان پساب، مناسب‌سازی و تصفیه تکمیلی پساب خروجی از این تصفیه‌خانه‌ها به منظور رساندن کیفیت آنها به استانداردهای بهداشتی و زیست‌محیطی، مهم‌ترین دغدغه شهرداری است و همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی از جمله شرکت آب و فاضلاب را می‌طلبد، گفت: شهرداری اصفهان در راستای استفاده از آب خاکستری با سایر دستگاه‌های اجرایی استان در تدوین «سند اجرایی تصفیه و بازچرخانی آب‌های خاکستری» همکاری دارد تا بتواند ساختمان‌های گروه (ج) و (د) را به تصفیه، ذخیره‌سازی و پمپاژ آب‌های خاکستری تصفیه‌شده ملزم کند.

وی اضافه کرد: در صورت تضمین و تأمین کیفیت پایدار آب، مطابق استانداردها و شرایط مورد تأیید شهرداری و قابلیت اتصال آن به شبکه آبیاری فضای سبز، شهرداری می‌تواند از مازاد نیاز آبی فضای سبز خصوصی و محوطه آن ساختمان‌ها، به منظور آبیاری فضای سبز شهری استفاده کند.

هزینه سنگین تصفیه تکمیلی و توزیع پساب در عرصه فضای سبز

مسئول امور آب معاونت خدمات شهری شهرداری با اشاره به هزینه‌های سنگین تصفیه تکمیلی و توزیع پساب در عرصه‌های فضای سبز برای شهرداری‌ها تصریح کرد: انتظار می‌رود تا قوانین و اسناد بالادستی به منظور در اختیارگیری رایگان پساب و فاضلاب به شهرداری‌ها لحاظ شود.

استفاده از پساب راه حل زنده سازی حیات در اقلیم خشک اصفهان

وی ابراز داشت: با برنامه‌ریزی و تعریف پروژه‌های زیرساختی در شهرهایی که در اقلیم خشک و با منابع آب محدود هستند، بتوان بخشی از پساب را به صورت اصولی و علمی به چرخه محیط زیست بازگرداند و از موهبت فضای سبز در کاهش آلودگی هوا و اثرات مخرب آن بر سلامت جامعه استفاده کرد.

کد خبر 4756807

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha