۱۲ آذر ۱۳۹۸، ۱۶:۲۴

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج:

خود مراقبتی مهمترین اصل در جلوگیری ازآنفولانزا/ضرورت رعایت بهداشت

خود مراقبتی مهمترین اصل در جلوگیری ازآنفولانزا/ضرورت رعایت بهداشت

یاسوج- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: پیشگیری و خود مراقبتی مهم‌ترین اصل در جلوگیری از خطرات آنفولانزا است.

به گزارش خبرنگار مهر، بانشی بعدازظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا اواخر شهریور و اوایل مهر است، اما اکنون نیز تزریق این واکسن برای افراد سالم، بی تاثیر نیست.

وی با بیان اینکه دانش آموزان بیمار حداقل سه روز و خردسالان یک هفته در منزل استراحت داشته باشند، گفت: در راستای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری، به افراد شاغل نیز باید سه روز مرخصی استعلاجی داده شود.

بانشی تصریح کرد: مهم‌ترین عامل شیوع بیماری آنفولانزا، رعایت نکردن بهداشت فردی و جمعی است.

وی افزود: ویروس آنفلوانزا به عنوان یک بیماری واگیردار، به سرعت افراد را مبتلا می‌کند و کسانی که سابق بیماریهای تنفسی، آسم، بیماری‌های کلیوی و قلبی مزمن دارند، باید مراقبت بیشتری داشته باشند.

بانشی اظهار داشت: برخی از افرادی که در این بیماری جان خود را ازدست داده اند، سالم بوده و برخی نیز به بیماریهای زمینه ای همچون دیابت و آسم مبتلا بوده اند.

وی افزود: گروههای پرخطر در این بیماری، کودکان زیر پنج سال، افراد بالای ۶۰ سال، بیماران زمینه‌ای مثل بیماران تنفسی، قلبی-عروقی، کلیوی و دیابتی هستند که باید بیش از دیگران مواظب باشند که به این بیماری مبتلا نشوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج علائم آنفلوانزا را دردهای شدید استخوانی، تب و لرز، ضعف عمومی و بی حالی عنوان کرد و گفت: نوع شدید این بیماری می‌تواند منجر به ذات الریه شود، که در این صورت فرد می‌بایست بستری و تحت درمان قرار گیرد.

بانشی همچنین تب بیش از ۳۸ درجه و بیش از سه روز را علامت ابتلا به آنفولانزا عنوان و تاکید کرد: این بیماری علائمی همچون سرماخوردگی، بدن درد، خستگی و کوفتگی را به همراه دارد.

بانشی با تاکید بر  اینکه در بهبود این بیماری به دلیل ویروسی بودن مصرف آنتی بیوتیک بی تاثیر است، اظهار داشت: نام این ویروس"H۱N۱"است و قدرت بیماری زایی و کشندگی آن نسبت به ویروسهای پیشین بیشتر بوده و تنها داروی درمان این بیماری تامیفلو است که در اختیار مراکز درمانی استان قرار دارد.

وی افزود: شستن مرتب دست‌ها با صابون، تماس نداشتن با فرد آلوده، گرفتن دستمال جلوی صورت هنگام سرفه و عطسه توسط افراد بیمار، دفع دستمالهای استفاده شده توسط افراد بیمار در نایلون و سطل زباله و استراحت سه روزه بیماران مبتلا به آنفولانزا در منزل، از مهمترین روش‌های پیشگیری از خطرات و درمان این بیماری است.

وی بر استفاده از مایعات، میوه، سبزی، آبمیوه‌های طبیعی، سوپ و آش در مقابله با این بیماری تاکید کرد.

کد خبر 4787882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha