به گزارش خبرنگارمهر، انتظار می رود که تا سال 2050 جمعیت کشور های جهان سوم از 3/5 میلیارد نفر به 8/7 میلیارد نفر برسد اما جمعیت کشورهای پیشرفته همچنان 2/1 میلیارد نفر باقی بماند. بدین ترتیب یک تراکم جمعیت را در کره زمین شاهد خواهیم بود. البته بیشتر این جمعیت در کشورهایی متمرکز خواهند شد که از نظر تامین مسکن، امکانات آموزشی و بهداشتی با مشکل مواجه هستند.
پیش بینی می شود که آمریکا به عنوان اولین کشور مهاجرپذیر جهان، سالانه پذیرای 1/1 میلیون مهاجر باشد که با این تفاسیر جمعیت امریکا که در سال 2005، 298 میلیون نفر است تا سال 2050 به 394 میلیون نفر برسد.
بر طبق همین آمار، رشد جمعیت در 8 کشور جهان (هند، پاکستان، نیجریه، کنگو، بنگلادش، اوگاندا، ایالات متحده امریکا، اتیوپی و چین) بین سالهای 2005 تا 2050 نیمی از رشد جمعیت در کل جهان را شامل میشود. امروزه میزان متوسط باروری در هر زن 6/2 نوزاد است که تا سال 2050 به 2 نوزاد برای هر زن کاهش خواهد یافت.
جمعیت هند در اواخر دهه اخیر از جمعیت چین پیشی خواهد گرفت چرا که میزان متوسط باروری در هند برای در هر زن 3 کودک و در چین در هر زن 7/1 کودک است. در فاصله سالهای 2000 تا 2005 میزان متوسط باروری در 35 کشور از 148 کشور در حال توسعه جهان، 5 کودک در هر زن بوده است که 30 کشور از این 35 کشور را کشورهای فقیر جهان تشکیل می دهد. روند کاهش جمعیت در چندین کشور در مجاور صحرای بزرگ افریقا و شمال آسیا کندتر از آنچه قبل از این پیش بینی شد، بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، امروزه تقریبا نیمی از جمعیت جهان یعنی بیش از 3 میلیارد نفر، سن کمتر از 25 سال دارند که به عنوان نمایندگان بزرگ ترین جمعیت جوانان در تاریخ بشری بوده که بسیاری از آنان با آینده ای مایوسانه مواجه هستند.
زندگی جوانان بدون در نظر گرفتن اینکه کجا متولد شده اند، تحت تاثیر نیروهایی که خارج از کنترل آنان است یعنی شیوع فقر، جنایت، ارائه آموزش و تعلیم، فرصت های استخدامی متعارف و دسترسی به خدمات بهداشتی مهیا، قرار گرفته است. با این حال مردان و زنان جوان امروز از زندگی همتایان خود در سراسر جهان آگاه هستند، به همین دلیل بسیاری از آنان خواستار تلاش برای کاهش شکاف میان ثروتمندان و فقرا هستند و اقداماتی را برای افزایش فرصت ها برای همه طلب می کنند.
نیاز روشنی برای پاسخ به این درخواست آنان وجود دارد. با این همه، رفع نیازهای جوانان فقط تعهد اخلاقی نیست، بلکه نیاز اقتصادی نیز ضروری است. مطالبه بعد از مطالعه، منافع آن را برای جوانان و جوامعشان نشان داده است یعنی سرمایه گذاری در آموزش، بهداشت باروری، مهارت ها و فرصتهای شغلی برای جوانان و بازده چنین سرمایه گذاری هایی به ویژه برای دختران بسیار عظیم است. دختران جوان سالم، آموزش دیده و مطلع بهتر آماده اند در جامعه خود مشارکت داشته باشند و به زندگی در جوامع خود کمک نمایند.
خدمات و اطلاعات بهداشت باروری و جنسی دارای اهمیت ویژه است که ستون توانمندسازی جوانان بوده و غالبا نادیده گرفته می شود. ارائه آنها، مردان و زنان جوان را قادر می سازد تصمیم های مسئولانه و آگاهانه در مسیر حمایت از خودشان بگیرند، علاوه براین می تواند در راستای مبارزه علیه بیماری ایدز کمک و به آنان اجازه دهد تصمیمات بهتر برای آغاز زندگی خانوادگی بگیرند. تصمیماتی که جوانان اتخاذ می کنند جهان و دورنمای نسل های آتی را متحول می سازد.
در واقع، عدم سرمایه گذاری کافی برای جوانان به معنی این است که آنان غالبا فاقد منابع، آموزش و اطلاعات برای اقدامات باشند. دولتها باید حتما مدیریت حل این معضل را به دست گیرند اما همگی ما یعنی سیاستگذاران، نقش آفرینان جامعه مدنی و شهروندان عادی باید به هر مقدار چه کم و چه زیاد برای حل این معضل کمک نماییم.
نظر شما