۳ مهر ۱۴۰۰، ۹:۴۷

گزارش مهر؛

علم آموزی با چاشنی گرانی لوازم التحریر/ دفتر تعاونی موجود نیست

علم آموزی با چاشنی گرانی لوازم التحریر/ دفتر تعاونی موجود نیست

بیرجند- گرانی لوازم التحریر، استمرار کلاس‌های آنلاین و نبود لوازم التحریر تعاونی باعث حاکم شدن رکود بر بازار لوازم التحریر خراسان جنوبی شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها، شهریور و مهر فصل خریدن کتاب و دفتر و مداد و هر آن چیزهایی است که یک دانش آموز برای آموختن و نوشتن در طول سال تحصیلی به آن نیاز دارد. از میان دفترهای مختلف با طرح‌ها و رنگ‌های متفاوت، از بین مدادهایی با شکل‌های متمایز و پاک‌کن و تراش‌هایی متعدد دست به انتخاب می‌زند.

شاید کودکان به واسطه دنیای کودکانه خود بیش از هر چیز بر زیبایی لوازم التحریر تأکید داشته باشند ولی بی شک برای والدین قیمت لوازم التحریر نیز حائز اهمیت است چرا که در شرایط سخت اقتصادی نمی‌توان نسبت به این موضوع بی تفاوت بود.

۷۰-۸۰ هزار تومان تنها برای یک دفتر

لیلا بهمنی از شهروندان خراسان‌جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برای خرید یک دفتر و کلاسور و یک مداد به لوازم التحریری رفته بودم که با دیدن قیمت‌ها شگفت زده شدم چون یک دفتر ۲۰۰ برگ ۷۰ هزار تومان و یک کلاسور نیز حدود ۹۰ هزار تومان بود.

وی با اشاره به اینکه این مبالغ برای اغلب خانواده‌ها زیاد است، بیان‌کرد: فقط هم موضوع هزینه کتاب، دفتر، خودکار و قلم نیست بلکه به خاطر شرایط کرونایی و اینکه هنوز تا مدتی کلاس‌ها آنلاین است هزینه اینترنت و گوشی و … هم اضافه شده است.

دفتر تعاونی موجود نیست

این شهروند خراسان‌جنوبی افزود: شاید تا چند سال پیش با توزیع دفترهای تعاونی بخشی از اقشار نیازمند و محروم جامعه با خریدن این نوع دفترها نیازهای فرزندشان را برطرف می‌کردند ولی امسال که من در لوازم التحریرها چیزی به نام دفتر تعاونی نمی‌بینم.

بهمنی یادآور شد: خانواده‌هایی را دیده‌ام که به جای خرید لب تاب و گوشی هوشمند همان کامپیوترهای قدیمی با کیس‌های بسیار بزرگ را به روزرسانی کرده‌اند تا فرزندشان بتواند از آن برای کلاس‌های آنلاین استفاده کند.

مرضیه خدابخشی که مادر یک دانش‌آموز ۱۳ ساله است نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: کافی است که چند قلم کوچک لوازم‌التحریر برداریم و از فروشنده قیمت را بپرسیم و مطمئناً شگفت زده خواهیم شد.

سنگینی هزینه لوازم التحریر بر دوش خانواده‌ها

وی بیان‌کرد: شاید در شرایط فعلی که کلاس‌ها آنلاین است مردم زیاد لوازم‌التحریر خریداری نکنند ولی از یکی- دو ماه آینده که کم کم به سمت بازگشایی مدارس برویم این هزینه‌ها برای خانواده‌هایی که ۲-۳ فرزند دانش‌آموز دارند سنگین خواهد بود و از این منظر نگران خانواده‌های نیازمند و محروم جامعه هستیم.

این مادر بیرجندی، گفت: هزینه اینترنت و گوشی را نیز باید بر این مبالغ بیفزاییم چون برخی از مدارس علاوه بر شبکه شاد از بسترهای دیگر اینترنتی نیز برای آموزش استفاده می‌کنند.

مهدی راستگو مقدم که ۴۲ سال است در حوزه فروش لوازم التحریر فعالیت می‌کند و سال‌ها نیز تجربه ریاست اتحادیه فروشندگان لوازم التحریر استان را نیز داشته است، در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: همانطور که همه اجناس دو- سه برابر شده است، قیمت لوازم التحریر نیز افزایش یافته و از سایر کالاها مستثنی نیست.

فروش لوازم التحریر کاهش یافته است

وی با اشاره به اینکه فروش لوازم التحریر به واسطه آنلاین بودن کلاس‌ها به شدت کاهش یافته است، بیان‌کرد: من هنوز اجناسی را که سال گذشته خریده‌ام را در انبار دارم چرا که رکود بر بازار فروش لوازم التحریر حاکم شده است.

فعال حوزه فروش و عرضه لوازم التحریر در خراسان‌جنوبی ادامه‌داد: متأسفانه در ایام شیوع کرونا هم هیچ تسهیلاتی به ما داده نشده است.

راستگو مقدم در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر درباره چرایی گران شدن لوازم التحریر تولید داخل گفت: لوازم التحریر خارجی که به واسطه گران شدن دلار تغییر قیمت پیدا می‌کند و لوازم التحریر تولید داخل نیز مواد اولیه آن از خارج وارد می‌شود.

وی یادآور شد: متأسفانه ممکن است به واسطه گرانی لوازم التحریر و …حتی در بسیاری از روستاها افراد به سمت ترک تحصیل بروند که یک معضل است و امیدواریم با بازگشایی مدارس به صورت حضوری هم کسب و کار ما رونق گیرد و هم مشکلات آموزشی به حدأقل برسد.

وی با اشاره به اینکه مواد اولیه دفتر (کاغذ) و مواد اولیه پاکن و خودکار از خارج وارد می‌شود، یادآور شد: با یک بررسی ساده از کارخانه‌های تولید لوازم التحریر نیز می‌توان به این نکته پی برد و از این منظر ثبات قیمت لوازم التحریر به ثبات قیمت دلار بستگی دارد.

حمید سلیمانی، رئیس اتحادیه ارتباطات و محصولات فرهنگی بیرجند نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: لوازم التحریر کم مصرف حدود ۶۰-۷۰ درصد و لوازم التحریر پرمصرف نیز حدود ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشته است.

وی بیان‌کرد: برگزاری کلاس‌ها به صورت آنلاین باعث شده که خرید لوازم التحریر در خراسان‌جنوبی بین ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش پیدا کند.

رئیس اتحادیه ارتباطات و محصولات فرهنگی بیرجند با بیان اینکه ۸۰ درصد لوازم‌التحریر موجود در بازار ایرانی و ۲۰ درصد نیز خارجی است، گفت: علت گران‌تر بودن لوازم‌التحریر ایرانی نسبت به خارجی را باید در وارداتی بودن مواد اولیه، گران‌تر بودن نیروی کار در کشور ما و عدم حمایت از تولید کننده با وضع مالیات‌های سنگین جست و جو کرد.

سلیمانی یادآور شد: لوازم‌التحریر و دفتر تعاونی نیز در بازار موجود نیست.

سید حامد موسوی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم الکترونیک، موبایل و رایانه در خراسان‌جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر در پاسخ به قیمت انواع گوشی هوشمند، اظهار کرد: بسته به نوع مدل و امکانات مد نظر افراد دارد.

هر موبایل حدود سه میلیون برای خانواده‌ها هزینه دارد

وی با بیان اینکه به طور متوسط هر خانواده‌ای که بخواهد برای فرزند دانش‌آموز خود برای استفاده از کلاس‌های آنلاین گوشی هوشمند بخرد باید سه میلیون تومان هزینه کند، بیان‌کرد: قیمت انواع گوشی هوشمند، تبلت و سایر لوازم الکترونیکی با نوسانات قیمت دلار ارتباط دارد.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم الکترونیک خراسان‌جنوبی گفت: بسیاری از خانواده‌ها به واسطه همین گران شدن لوازم الکترونیک به سمت خرید گوشی‌ها و موبایل‌های دست دوم می‌روند.

آموزش یک رکن اساسی در توسعه و پیشرفت هر جامعه است و از این نیز باید شرایط تحصیل را از جهات مختلف و از جمله تهیه لوازم‌التحریر آسان کرد و گرنه شاید مداد و دفتر گران رنج مضاعف را بر دوش خانواده نیازمند بگذارد.

کد خبر 5311573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha