به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا پور محمدی قبل از ظهر امروز یک شنبه در نخستین جشنواره سراسری نمایش کودک باغچهبان که در شهرستان مرند برگزار شد گفت: مقایسه کشورهای پیشرفته با کشورهای توسعه به دلیل تاریخ و گذشته نیست چرا که تاریخ، جغرافیا و نژاد نقش تعیین کننده برای پیشرو و تمدن نیست.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: دانش و فرهنگ، دو عامل اصلی برای پیشرفت یک کشور است.
وی افزود: حوزه تمدنی ایران اسلامی تا ۲ هزار کیلومتر در شرق و غرب، شعاع فرهنگی کشور ما است که همین عامل باعث شده است تا در طول تاریخ، علیرغم وجود استعمار، ایران تحت هیچ سیطره خارجی نبوده است.
پورمحمدی در پایان گفت: جشنواره تئاتر کودک، یک کار بسیار فاخر است که باید به فکر رشد و بالندگی آن بود که این ملزوم تأسیس دبیر خانه دائمی برای این جشنواره است.
فعالیت نخستین جشنواره ملی تئاتر کودک باغچه بان با اجرای چند نمایش آغاز شد
این روزها مردمان دامنه کوه میشو میزبان رخدادی هنری اند. مرند از دیرباز شهری هنر خیز و هنرپرور است و در عرصه تئاتر نیز هنرمندان برجسته ای به جامعه هنری ایران معرفی کرده است.
جشنواره ملی تئاتر کودک باغچه بان اتفاق مبارکی است که حاصل تحقیق و پژوهشی چند ساله است.
مرحوم فقید جبار باغچه بان یک قرن پیش آنجا که تمام زندگی اش را برای کودکان این سرزمین گذاشت، برای پیش برد اهداف خود اولین تئاتر با مضمون و موضوع کودک را در مرند به روی صحنه برد.
همین دستاورد شروع و آغازی بود بر شکل گیری توجه به این مقوله. اکنون پس از سالها این رخداد هنری توجه ویژه ای به خود دیده و همگان بر تأثیر تئاتر و معطوف ساختن آن به مقوله کودکان پی بردهاند.
نادر برهانی مرند و مهدی صالحیار را میتوان غبار رویان این آینه تاریخی دانست. با این مقدمه به استقبال گزارشی از اجراهای روز اول این جشنواره رفتیم.
نمایش «اوشاخلار اویونی» به نویسندگی مهدی صالحیار و کارگردانی نقی یحیائی اولین اجرای روز نخست جشنواره بود. حسن خدمتی، علی پاسبانی، محمد کهنسال، محیا علمی، فاطمه اقبالی، سلینا گوزل زاده، نازنین اسدی بازیگران این نمایش بودند. دستیار کارگردان: سما سیمرغی، موسیقی: سما سیمرغی، طراح لباس: پوران باباپور، افکت: علی احمدی، طراح پوستر: ناصر ولایی عوامل این اثر بودند.
نمایش «حق با کیه؟» دومین اجرای روز نخست جشنواره بود که متن این نمایش نیز نوشته مهدی صالحیار بود. علیرضا وهابی کارگردانی این اثر را بر عهده داشت و جواد آقامردی، توحید شکری، نیما وهابی، مریم احمدی، نازنین اسدی، گروه بازیگران این اثر را تشکیل دادند.
همچنین جعفر آسوده حال، اصغر رنجدوست، اصغر داور معین، رقیه بهارمنش، پوران باباپور، فاطمه مردانی ثانی، مجتبی اکبری اسبق و ناصر ولایی دیگر عوامل این نمایش بودند.
سومین نمایش روز نخست جشنواره، «حسنک» بود که به کارگردانی علی پاشازاده به روی صحنه رفت. حسن خدمتی، سما سیمرغی، فاطمه ایده لو، سمیرا تاروردیزاده، مهسا متفکر، محیا علمی، توحید شکری، محمد کهنسال و علی پاشازاده بازیگران این نمایش بودند و حسن رستمی طراحی پوستر این نمایش را عهدهدار بود.
نمایش «ائو» به کارگردانی نسیم عموزاده از اهر، آخرین اجرای روز نخست جشنواره بود که با استقبال مخاطبان مرندی نیز همراه بود.
عباس خلیفه لو مشاور کارگردان این نمایش بود و یوسف سلیمانی و ریحانه اکبری بازیگران ائو بودند. دستیار کارگردان: فرشاد نصیر پور، طراح لباس: اسماً عموزاده، تدارکات: پریسا ملأ عباسی و طراح پوستر علی علمی از دیگر عوامل این اثر بودند.
عبدالحسین لاله، نویسنده، کارگردان و پژوهشگر تئاتر، محمد رمضانی، نویسنده و مدرس تئاتر و علی پوریان، نویسنده کارگردان و مدرس تئاتر اعضای هیئت داوران نخستین جشنواره ملی تئاتر کودک باغچه بان را تشکیل میدهند.
این جشنواره به دبیری مهدی صالحیار ا ز ۱۵ لغایت ۱۹ مهر ماه در شهر مرند در حال برگزاری است.
نظر شما