به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با سالروز عاشورای حسینی، عزاداران اباعبدالله الحسین علیه السلام در شهر مقدس قم از ساعات ابتدایی روز سه شنبه در قالب دستههای سینه زنی و زنجیر زنی به سمت حرم مطهر کریمه اهل بیت علیهم السلام حرکت کردند تا مصیبت روز دهم محرم الحرام را به ساحت بانوی کرامت تسلیت گویند.
از صبح روز عاشورای حسینی، مسیر منتهی به حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها، مملو از عزاداران حسینی بود و هیأتهای مذهبی از نقاط مختلف شهر به سمت حرم مطهر حرکت کردند.
آب حوض حرم مطهر نیز به رنگ سرخ در آمد و جمله «وای حسین کشته شد» نیز در صحن آئینه نقش بست و در شب عاشورا نیز پرچم گنبد حرم به پرچمی با رنگ سرخ منقوش به «یا حسین» تعویض شد.
خادمان بسیاری در طول مسیر عزاداری، به استقبال هیأتهای مذهبی میرفتند و بر روی آنان آب و گلاب میپاشیدند تا اندکی از گرمای شدید این روزهای قم برای عزاداران کاسته شود.
همزمان با اذان ظهر، نماز باشکوه ظهر روز عاشورای حسینی در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد و صحنهای حرم مطهر نیز مملو از جمعیت نمازگزار بود.
هیأتهای مذهبی که عزاداری خود را به احترام نماز ظهر عاشورا متوقف کرده بودند در میدان آستانه مبادرت به اقامه نماز جماعت کردند و پس از نماز به مسیر خود برای تشرف به حرم ادامه دارند.
سایبانها و مه پاش های بسیاری در مسیر حرکت عزاداران از چهارراه بازار تا حرم مطهر نصب شده بود تا اندکی از گرمای هوا کاسته شود.
آئین نمادین آتش زدن خیام حسینی نیز از سوی کربلاییهای مقیم قم در ابتدای بلوار پیامبر اعظم برگزار شد و پس از برپایی تعزیه ظهر روز عاشورا، خیمههای برپا شده در محل تعزیه به یاد خیمههای سوخته حضرت سیدالشهدا علیه السلام و اهل بیت گرامیش به آتش کشیده شد و پس از آن هزاران نفر از عزاداران حاضر در این مراسم به سمت حرم مطهر حرکت کردند و بر سر و سینه زدند.
صدها نفر از نوجوانان و جوانان نیز به تاسی از سقای کربلا در حالی که لباس سقایی بر تن داشتند و مشک آب بر روی دوش، در میان عزاداران حسینی آب توزیع میکردند.
طلاب کشورهای آفریقایی مقیم قم نیز با برپایی دسته عزاداری به صورت خانوادگی با به سر بستن سربندهای «لبیک یا حسین» ارادت خود را به ساحت امام حسین علیه السلام نشان دادند.
دسته بزرگ چهل اختران قم که قدمت و شهرت بیش از ۱۰۰ ساله در قم داشته نیز ظهر روز عاشورا از امامزاده موسی مبرقع با حضور هزاران نفر از سادات و عزاداران حسینی به سمت حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها حرکت و در حرم مطهر نیز عزاداری باشکوهی داشتند.
مراسم عزاداری در بیوت مراجع عظام تقلید و دفتر مقام معظم رهبری نیز در صبح روز عاشورا برگزار شد و سخنرانان و مداحان در مصیبت شهادت امام حسین (ع) و یاران باوفایش سخنرانی و مداحی کردند.
مراسم مقتل خوانی نیز در ظهر روز عاشورای حسینی در برخی از نقاط شهر قم از جمله در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و مسجد مقدس جمکران برگزار شد.
ایستگاههای صلواتی و موکبهای بسیاری در سطح شهر و به خصوص در خیابانهای منتهی به حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله از صبح روز عاشورا از عزاداران حسینی پذیرایی میکنند.
دسته طویریج که ویژه نجفیها و کربلاییهای مقیم قم است بعد از اقامه نماز ظهر عاشورا از گلزار شهدا به سمت محل برپایی نمادین خیام حسینی حرکت کرده و از آنجا به سمت حرم مطهر حرکت معصومه (س) دوان دوان رهسپار میشوند.
دستههای عزاداری افغانستانیهای مقیم قم است نیز با شور وصف نشدنی در میدان آستانه عزاداری کردند که تعدادی از مدافعان حرم از تیپ فاطمیون نیز با سربندهای مدافعان حرم در این هیأت حضور داشتند.
آئین سنتی به گل افتادن لرستانیهای مقیم قم نیز در روز عاشورا برگزار شد که طی آن عزاداران در حوضچه گلی که از خاک متبرک به کربلای معلی و گلاب ناب آماده میشود غلط خورده و و سرتا پای خود را گل می مالند.
مراسم شام غریبان نیز پس از نماز مغرب و عشا در حرم مطهر و دیگر بقاع متبرکه قم برگزار میشود و عزاداران به یاد غربت و اسارت خاندان اهل بیت ضمن و طهارت شمع روشن کرده و نوای امان از دل زینب سر میدهند.
نظر شما