پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۵ بهمن ۱۴۰۳، ۱۸:۴۲

جراحی کاهش وزن از سلامت کبد محافظت می‌کند

جراحی کاهش وزن از سلامت کبد محافظت می‌کند

یک مطالعه جدید گزارش می‌دهد که جراحی کاهش وزن می‌تواند از سلامت کبد بیماران مبتلا به چاقی و بیماری کبد چرب محافظت کند.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که بیماران پس از انجام عمل جراحی کاهش وزن، ۷۲ درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به عوارض جدی بیماری کبدی بودند.

به گفته محققان، آنها همچنین ۸۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به بیماری کبدی ای بودند که به مرحله پیشرفته و تهدید کننده زندگی برسد.

به گفته محققان، این نتایج نشان می‌دهد که نوع کاهش وزن مرتبط با جراحی چاقی می‌تواند تفاوت عمده‌ای در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب ایجاد کند که به آن استئاتوهپاتیت مرتبط با اختلال متابولیک (MASH) نیز می‌گویند.

دکتر «استیون نیسن»، محقق ارشد از مؤسسه قلب، عروق و قفسه سینه کلیولند، در بیانیه‌ای گفت: «در حال حاضر مداخله در سبک زندگی (رژیم غذایی و ورزش) تنها توصیه درمانی برای سیروز کبدی مرتبط با MASH است.»

وی افزود: «با این حال، تغییر سبک زندگی به تنهایی به ندرت باعث کاهش وزن و تغییرات متابولیک مورد نیاز برای کاهش خطر عوارض کبدی در این جمعیت بیمار می‌شود.»

به گفته محققان، چاقی و دیابت علت اصلی MASH است که شایع‌ترین شکل بیماری مزمن کبدی است.

به گفته محققان، کبد افراد چاق شروع به انباشته شدن چربی می‌کند، که باعث ایجاد مجموعه‌ای از حوادث می‌شود که در نهایت منجر به زخم شدن کبد یا اسکار کبدی می‌شود.

برای این مطالعه، هدف محققان این بود که ببینند آیا کاهش وزن طولانی مدت مرتبط با جراحی چاقی می‌تواند خطر آسیب کبدی را در میان افراد مبتلا به چاقی و بیماری کبد چرب کاهش دهد یا خیر.

گروهی متشکل از ۶۲ بیمار که هر دوی آنها تحت عمل جراحی چاقی قرار گرفته بودند، با یک گروه کنترل شامل ۱۰۶ بیمار کبد چرب که جراحی کاهش وزن انجام ندادند، مقایسه شدند. شرکت کنندگان از لحاظ شدت بیماری کبدی همسان بودند.

۱۵ سال پس از شروع مطالعه، بیمارانی که تحت عمل جراحی چاقی قرار گرفتند، نزدیک به ۲۷ درصد از وزن خود را از دست دادند، در حالی که در میان افرادی که تحت عمل جراحی قرار نگرفتند، ۱۰ درصد از وزن خود را از دست دادند.

نتایج نشان می‌دهد که تقریباً ۲۱ درصد از گروه جراحی کاهش وزن و ۴۶ درصد از کسانی که تحت عمل جراحی قرار نگرفتند، حداقل به یکی از عارضه‌های اصلی بیماری کبدی مبتلا شدند، از جمله زخم‌های پیشرفته کبد، سرطان کبد، پیوند کبد یا مرگ.

به همین ترتیب، نزدیک به ۱۶ درصد از کسانی که در گروه جراحی قرار گرفتند، در مقایسه با نزدیک به ۳۱ درصد از کسانی که جراحی نشدند، بیماری کبدی شأن پیشرفت کرد.

نیسن گفت: «این مطالعه نشان می‌دهد که جراحی چاقی یک درمان مؤثر است که می‌تواند بر مسیر پیشروی سیروز کبدی در بیماران تأثیر بگذارد».

کد خبر 6366236

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۴:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
      0 0
      این یک پیام تبلیغاتی برای تشویق به جراحی هست تاسف آوره که مردم را به جراحی که عوارض بسیاری دارد تشویق می کنید بهترین راه حل کاهش وزن روش های سالم مانند کاهش غذا و ورزش هست