به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان هلندی دانشگاه "اوتریخ" و سیاره شناسان آمریکایی دانشگاه "ویرجینیا" که نتایج تحقیقات خود را در مجله "نیچر" منتشر کرده اند با شبیه سازی بعضی از ساختارهای ژئولوژیکی بادبزنی شکل سطح مریخ کشف کردند که این اشکال تنها در اثر فوران آب از زیر خاک این سیاره ایجاد شده اند.
به منظور بررسی این فرضیه، این محققان مدلی را به مساحت 5 در 12 متر از خاک مریخ بازسازی کردند و در این خاک، حفره ای را شبیه سازی کردند که جریان آب از آن عبور می کرد.
در این خصوص این محققان اظهار داشتند: "به محض اینکه آب وارد استخر شد از طریق یک کانال مسیر رسوبی برجای گذاشت. این آب با رسوبات مسیر خود، ساختار دلتا شکلی را به وجود آورد که یک سری شیب داشتند."
این مریخ شناسان برای تفسیر مکانیزم حمل و نقل ذرات رسوبی در مریخ، مدلهایی را براساس تصاویری که کاوشگر Mars Global Surveyor از سطح این سیاره تهیه کرده بود ساختند. سپس برپایه این تصاویر که ابعادی در حدود 20 کیلومتر را پوشش می داد، توضیح دادند که این ساختارهای بادبزنی شکل حاصل فوران آبهای زیر سیاره مریخ هستند و نه تنها 100 میلیون سال قبل تشکیل نشده اند بلکه تنها چند دهه از ایجاد آنها می گذرد.
نظر شما