۲۴ شهریور ۱۳۸۷، ۱۰:۲۶

آذرشب در گفتگو با مهر: ویژه برنامه‌های رمضان باید ترکیبی از هنر و معنای والا باشند

آذرشب در گفتگو با مهر: ویژه برنامه‌های رمضان باید ترکیبی از هنر و معنای والا باشند

رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب گفت: برنامه‌ها و مطالب رسانه‌های مختلف در ماه رمضان باید در راستای تکامل افراد بوده، معنای والای این ماه را آمیخته با هنر والا به مخاطب خود ارائه و از تمرکز صرف بر وجه سرگرمی خودداری کنند.

دکتر محمد علی آذرشب رئیس مرکز مطالعات ایران و عرب مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: معنویت به معنای این است که روحیه ، فکر و شعور انسان تکامل پیدا کند، از معنویت معنای دیگری استنباط نمی شود. تکامل به معنای حرکت به سمت خداوند است با درنظر گرفتن اینکه فاصله جغرافیایی میان ما و خدا وجود ندارد و آغاز حرکتی تکاملی می تواند انسان را در تمام زمینه های فکری و روحی به سمت معنویت و خداوند سوق دهد.

وی افزود: معنویت در تمام ماه‌های سال مطلوب و مطرح است اما در ماه مبارک معنای دیگری می یابد. معنای اول آن آزادی انسان از خواسته های پست مادی است. یکی از شرایط مهم حرکت معنویت غلبه بر منیت و هوای نفس است به عبارت دیگر حرکت از خودپرستی به سمت خداپرستی است.

دکتر آذرشب با اشاره به اینکه جسم و خواسته های نفس از انسان می خواهد که بخورد بیاشامد و کارهای دیگری انجام دهد اما ماه مبارک این امور را قطع می کند، گفت: این امر را می توان به مثابه یک دوره آموزشی جهت غلبه بر خواسته های پست و رفتن به سوی خواسته های بالا و آرمانهای والا توصیف کرد.

استاد زبان و ادبیات دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه خداوند آرمان مطلق است و در قرآن تأکید شده "و لله مثل الأعلی" گفت: انسان نمی تواند به سمت آرمانهای بزرگ حرکت کند مگر اینکه از آرمانهای کوچک رهایی یابد.

وی گفت: یکی دیگر از ویژگیهای ماه مبارک وجود شبهای قدر به عنوان شبهای سرنوشت است. به معنای اینکه انسان می تواند سرنوشت خود را در این شب تغییر دهد. هرشبی از شبهای ماه مبارک فرصتی است برای انسان تا سرنوشت خود را تغییر دهد و از راه خواسته های کوچک به سمت خواسته های بزرگ و الهی حرکت کند.

آذرشب، رئیس مرکز مطالعات ایران و عرب مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: مهمترین پیروزیهای مسلمانان در ماه مبارک رمضان بوده که در آن میان می توان به پیروزی حضرت علی (ع) اشاره کرد که هنگام ضربت خوردن فرمودند " فزت و رب الکعبه" برای فردی که در خانه خدا متولد شده و در خانه خدا به شهادت رسیده پیروزی بزرگ محسوب می شود و انسان با تعمق درباره آن معنای پیروزی را درک می کند .

وی گفت : برنامه های تلویزیونی رادیویی و مقالات منتشر شده در ماه مبارک رمضان باید در راستای تکامل افراد باشند. ما می توانیم این معانی والا را با هنر والا آمیخته و به مردم ارائه کنیم.  گاهی این چنین تصور می شود که تنها مطالب والا را باید از راه موعظه و خطابه بیان کرد، اما این مطالب را می توان به خوبی از راه هنر والا منتقل کرد تا جذاب، چشمگیر و مردم پسند شوند.

وی تصریح کرد: در این زمینه کوتاهیهای بسیاری صورت گرفته و به جای عرصه مطالبی برای تکامل افراد، تنها به دنبال سرگرمی هستیم. سرگرمی را می توان توأم با توجیه والا عرضه کرد.

وی از سوی دیگر حضور مردم در مساجد را به اقامه نماز و گوش فرادادن به موعظه و خطابه نسبت داد و اظهار داشت: به طور کلی ابعاد هنری و فرهنگی مساجد فراموش شده است، این ابعاد باید به قدری جذاب باشد که در طول ماه مبارک رمضان جوانان را جذب کند. مساجد ما نیاز به تغییر و تحولی از سوی مردم ، علما و ائمه جماعات دارند تا برنامه های مفید و جذاب آن پایگاهی برای حضور گسترده جوانان باشند.

کد خبر 748938

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha