به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه نیوکاسل پیش بینی می کنند طوفان های سخت نظیر آنچه در حال حاضر هر 5 تا 25 سال در بریتانیا بوقوع می پیوندد طی دهه های آتی شدیدتر و به امری پیش پا افتاده بدل خواهند شد.
پژوهش دانشمندان با درنظرگرفتن رویدادهای بارندگی حداکثری که طی آن بارش های ثابت و سنگینی بین یک تا پنج روز اتفاق می افتد، چگونگی تغییر شدت و فزونی این طوفان ها در آینده را پیش بینی کرده است.
این در حالی است که به اعتقاد دانشمندان به دلیل وقوع کاملا محلی و متمرکز چنین رویدادهایی به خصوص در تابستان پیش بینی نحوه تغییر مدل بارش حداکثری طی سال های طولانی آینده امری بسیار دشوار می نماید.
یافته های پژوهش محققان حاکی از این است که مقادیر بارش در بریتانیا و در خلال یکی از این بارش های سیل آسای فوق العاده تا سال 2080 تا 30 درصد افزایش یابد و به احتمال بسیار زیاد این افزایش در فصول پاییز، زمستان و بهار روی خواهد داد که زمین از قبل اشباع شده و طغیان آب به عنوان بزرگترین تهدید مطرح می شود.
دانشمندان معتقدند پیش بینی چند روزه آب و هوا برای مراکز هواشناسی و داشتن تصویری کلی از وضعیت پایدار آب و هوایی کشوری در حال پیشرفت است اما الگوهای محلی آب و هوایی می توانند به نحو چشمگیری تغییر کنند.
بر اساس گزارش زی نیوز، محققان دانشگاه نیوکاسل بر این باورند که با نگاهی بسیار دقیق و موشکافانه به نتایج حاصل از مدل های مختلف اقلیمی منطقه ای، تصویری دقیق تر از آینده "مرطوب" بریتانیا تا سال 2070 بوجود آورده اند.
پیش بینی دانشمندان /
سیل ها تا سال 2080 پدیده ای پیش پا افتاده در بریتانیا میشوند
پژوهشهای جدید دانشمندان نشان می دهد تا سال 2080 وقوع سیلها بخصوص در بریتانیا به پدیده ای عادی بدل خواهند شد.
کد خبر 814158


نظر شما