۲۱ مرداد ۱۳۸۸، ۹:۱۲

گزارش خبری مهر/

270 کیلومتر نوار ساحلی و تنها 21 نقطه سالم سازی شده!

270 کیلومتر نوار ساحلی و تنها 21 نقطه سالم سازی شده!

رشت - خبرگزاری مهر: از آستارا تا چابکسر در استان گیلان 270 کیلومتر ساحل وجود دارد و در این مسافت تنها 21 طرح سالم سازی دریا اجرا شده که به هیچ وجه برای انبوه مسافرانی که همواره به این استان سفر می کنند، کافی نیست.

به گزارش خبرنگار مهر در رشت، بررسی ها نشان می دهد 300 منطقه در این نوار ساحلی وجود دارد که خطرپذیر بوده و شنا کردن در آنها خطرناک است اما در فواصل مختلف سال مردم و مسافران در این مناطق شنا می کنند و آمار تلفات غرق شدگان در این مناطق نیز بسیار زیاد است.

طرحهای سالم سازی به منظور تامین امنیت گردشگران و مسافران داخلی و خارجی اجرا می شود زیرا اجرای این طرحها، ساحلی امن را برای مسافران، گردشگران و ساکنان شهر فراهم می کند.

در طرحهای ساحلی دریا ضمن وجود سرویسهای بهداشتی، امکانات خدماتی و رفاهی، ناجیان غریق و همیار پلیس حضور فعال دارند که امنیت جانی، مالی، بهداشتی و اخلاقی را برای شهروندان، مسافران و گردشگران تامین می کنند.

این طرحها به رغم اینکه ممکن است نواقصی داشته باشند اما سال به سال در بخشهای دولتی و خصوصی با سرمایه گذاری های انجام گرفته وضعیت بهتری پیدا کرده اند.

حجم گسترده گردشگران و مسافران به نوار ساحلی استان گیلان این سئوال را ایجاد می کند که آیا این تعداد طرح سالم سازی جوابگوی نیاز مردم و مسافران است یا باید برای حفظ جان گردشگر سطح کیفی و کمی این خدمات را گسترده تر کرد؟

تعداد طرحهای سالم سازی در سواحل گیلان ناکافی است

رئیس ستاد تامین سلامت دریای استان گیلان در پاسخ به این سئوال در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تعداد طرحها نمی تواند کافی باشد بلکه باید سال به سال بیشتر شود.

مهدی رمضانی درویشی افزود: تا سال گذشته 18 طرح سالم سازی در سواحل استان گیلان اجرا شد اما به رغم مشکلات فراوان امسال سه طرح ساحلی برمجموع این طرحها افزوده شده است.

وی عنوان کرد: در جوار 21 طرح سالم سازی دریا ایستگاه شهید مطهری، مجتمع نرگس نیروی انتظامی، منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی، مجمتع زیباکنار و ... به مسافران و گردشگران خدمات ارائه می دهند.

رئیس ستاد تامین سلامت دریای گیلان اظهار داشت: امسال بیش از 15 میلیارد ریال بخش دولتی برای تامین زیرساختها طرحهای ساحلی اعتبار اختصاص داده است.

یکی از دغدغه های گردشگران و مسافرانی که به استان گیلان سفر می کنند وجود امکانات لازم برای تفریح و گردش در محیطی امن است تا بتوانند با آرامش و آسودگی خاطر از فرصتها به نحواحسن استفاده کنند.

مسافران و گردشگران از برخی کم و کاستی ها مانند خدمات بهداشتی در طرحهای سالم سازی گلایه دارند و باید با برنامه ریزی امکانات ضروری تامین و با تلاش مسئولان این مشکلات به حداقل برسد.

استان گیلان علاوه بر جاذبه های گردشگری، مناطق جنگلی، آبشارها، اماکن مذهبی، تاریخی، سواحل آرام بخش و دلپذیر دریا در طول 270 کیلومتر سهم بالایی از جذب گردشگران را هر ساله به خود اختصاص می دهد.

در تابستان شنا کردن در دریا، رودخانه، سد، کانالهای آب و آب بندانها به عنوان یک تفریح و ورزش آرامش بخش برای ساکنان استانهای شمالی، مسافران و گردشگران این استانها محسوب می شود.

سالانه به علت عدم آشنایی شناگران به فنون شنا، عدم شناخت از محیط و مجهز نبودن به تجهیزات اولیه، تعداد زیادی از هموطنان چه ساکنان بومی، چه مهمانان و مسافرانی که وارد این استانها می شوند، جان خود را از دست داده و به جای استفاده صحیح از این مواهب الهی خاطراتی تلخ و ناگوار برای بستگان، خویشاوندان و سایر هموطنان به همراه دارند.

رئیس ستاد تامین سلامت دریای استان در این خصوص نیز گفت: در سال 86، تعداد 200 نقطه خطرپذیر در سواحل استان گیلان شناسایی و 115 نقطه تحت پوشش قرار گرفت و همچنین در سال گذشته 35 نقطه با بودجه استانداری براین نقاط اضافه شد و مجموع مناطق پوشش داده شده به 150 نقطه رسیده است تا بتوان با ارائه امکانات از بروز برخی از حوادث جلوگیری کرد.

 200 نقطه خطرپذیر سواحل گیلان تحت پوشش نیروهای نجات غریق، همیاران پلیس است

رمضانی با اعلام اینکه امسال نقاط خطرپذیر سواحل گیلان از آستارا تا چابکسر به 300 نقطه رسیده است، عنوان کرد: هم اکنون 200 نقطه خطر پذیر توسط نیروهای نجات غریق، انتظامی و ... پوشش داده می شود ضمن اینکه در تمامی نقاط خطر پذیر نصب بنر و پرده، ناجی غریق و همیاران پلیس حضور فعال دارند.

وی با اعلام اینکه تعداد غرق شدگان در سواحل گیلان نسبت به سال گذشته 30 درصد کاهش داشته است، افزود: تمامی این افراد در خارج از طرحهای سالم سازی و در نقاط خطرپذیرغرق شده اند.

رئیس ستاد تامین سلامت دریای استانداری گیلان از گردشگران و مسافران خواست به هشدارهای پلیس، ناجیان غریق توجه کنند تا دچار مشکل نشوند.

پوشش تمامی 270 کیلومتر سواحل استان گیلان با طرح دریا میسر نیست

وی با اعلام اینکه پوشش 270 کیلومتر ساحل استان با طرح دریا میسر نیست، ادامه داد: هم اکنون در نقاط خطرپذیر سواحل استان هزار و 100 نفر ناجی و پلیس و همیار حضور فعال دارند و به مردم خدمات می دهند. 

استاندار گیلان بر لزوم توجه برنامه ریزان برای توسعه طرحهای سالم سازی دریا تاکید کرد و گفت: سالانه مسافران و گردشگران زیادی برای استفاده از دریا به شهرهای شمالی ایران به ویژه گیلان سفر می کنند که باید برای توسعه طرحهای سالم سازی دریا در این مناطق تلاش بیشتری شود.

روح الله قهرمانی افزود: برای توسعه گردشگری در مناطق شمالی علاوه بر ایجاد و افزایش طرحهای سالم سازی دریا، باید تنگناها و مشکلات فرارو را نیز برطرف کرد.

وی با اعلام اینکه مطالعه جامع برای اجرای طرحهای سالم سازی دریا امری ضروری است، عنوان کرد: طرحهای سالم سازی دریای فعال در استان گیلان به الگوی مناسب و توجه ملی نیاز دارد.

قهرمانی ادامه داد: طرحهای سالم سازی با هدف حفظ جایگاه اخلاقی، جانی و ارتقا امنیت اجتماعی مردم پس از انقلاب در سواحل استانهای شمالی اجرا می شود.

استان تاکید کرد: طرحهای دریا به لحاظ گردشگری و توریسم از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و اجرای مطلوب آن نتیجه مثبتی برای استان در برخواهد داشت و فرمانداران طرح سالمسازی دریا را به طور جدی دنبال کنند و با ستاد ساماندهی طرح در استانداری هماهنگی های لازم را انجام دهند تا بتوان با برنامه ریزی مناسب لحظات با نشاط و پرباری را برای مردم فراهم کرد.

سواحل دریا پتانسیل خوبی برای جذب گردشگر داخلی و خارجی دارد که باید نقاط قوت و ضعف سواحل شناسایی و ساماندهی شود و با استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی ازاین ظرفیت عظیم به بهترین شکل بهره برد و صنعت گردشگری را در استانهای شمالی تقویت کرد.

کد خبر 925455

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha