به گزارش خبرنگار مهر، سید محسن دستور امروز در نشست خبری که در مؤسسه واکسن و سرم سازی رازی برگزار شد، گفت: سازمان دامپزشکی پس از بررسی شرایط بهداشتی کشور ترکیه با خرید تخم مرغ از این کشور موافقت کرد؛ تخم مرغی که ازکشور ترکیه وارد شده کنترل شده و بهداشتی و مورد تأیید است.
وی در پاسخ به به این پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا شرایط کشورهای دیگری نیز در دست بررسی هست یا خیر؟ اعلام کرد: برخی کشورها از جمله هند نیز درخواست فروش تخم مرغ به ایران را دارد. با توجه به این که کشور بزرگی است و امکان دارد در برخی مناطق مسائل بهداشتی را رعایت نکنند ، درخواستشان در دست بررسی است و هنوز جواب قطعی نداده ایم .
دستور بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات ایجاد و بهره برداری از مراکز تشخیص است، البته مرکز تشخیص اصلی در تهران است. این مرکز در زمینه کنترل باقی مانده دارویی فعالیت می کند.
رئیس سازمان دامپزشکی اظهار داشت: مراکز تشخیص در استانهای دیگر ایجاد شده که همانند آزمایشگاه های مرجع عمل می کنند. سیاست دامپزشکی این است که هر کدام از این مراکز تشخیص درزمینه خاص فعالیت کنند؛ به طور نمونه بررسی تشخیص بیماری های میگو در بوشهر، آبزیان در خوزستان، بررسی بیماری طیور در مازندران و بهداشت مواد غذایی در مشهد انجام می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی در ادامه به تعدادی از بیماری هایی که از حیوانات منتقل می شود اشاره کرد و گفت: برخی بیماری های بومی و شناخته شده هستند اما برخی بیماری ها ناشناخته هستند و باید برای آنها واکسن هایی را تهیه کرد.
وی با بیان اینکه شرایط مرزی کشور ایجاب می کند که مراقبت های بیشتری از نظر بهداشتی و پزشکی داشته باشیم، گفت: برخی کشورهای همسایه از نظر بهداشتی در سطح خوبی قرار ندارند، بنابراین با توجه به همرز بودن با کشور ما، همواره در معرض بیماری های خطرناک هستیم.
دستوردرباره اعتبارات واکسیناسیون در زمینه دام نیز گفت: در زمینه دام بیش از 250 میلیارد ریال اعتبارات به صورت سالانه در نظر گرفته شده که از طرف بخش دولتی تأمین می شود. البته در حدود همین مبلغ نیز از سوی بخش غیر دولتی تأمین می شود.
60 درصد از واکسن طیور داخل تولید می شود
دستور یاددآور شد: بیش از 80 میلیارد ریال برای واردات واکسن هزینه می شود که درمجموع می توان گفت بیش از 150 میلیارد ریال برای خرید واکسن هزینه می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین با بیان این که 90 درصد از واکسنی که در بخش دام استفاده می شود تولید داخل است، گفت: در زمینه طیور نیز بین 50 تا 60 درصد از واکسن ها تولید داخل و مابقی وارداتی است. ضمن این که تنوع محصول در زمینه واکسن های تولید داخل بسیار بالا است.
وی همچنین درباره بسته بندی مرغ ها نیز گفت: در تهران شرایط خاصی وجود دارد که باعث شده گاهی اوقات بسته بندی مرغ با تأخیر مواجه شود. دستور افزود: زنجیره بسته بندی در برخی مراکز کامل نبوده و شرایط در برخی کشتارگاه ها نیز فراهم نبوده که در مجموع باعث بروز مشکلاتی شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی اظهار داشت: مرغ مصرفی تهران از سوی 9 استان تأمین می شود بنابراین حساسیت بالایی در زمینه بسته بندی مرغ وجود دارد. وی با اشاره به این که 25 تا 30 درصد از مرغ بسته بندی در میادین عرضه می َشود، گفت: با توجه به پیگیری های صورت گرفته، قرار است بسته بندی مرغ در 2 مرحله صورت گیرد که در مرحله اول دامپزشکی باید ورود پیدا کند اما در مرحله دوم استانداری تهران است که باید این موضوع را دنبال کند.
دستور همچنین در رابطه با افزایش قیمت تخم مرغ به دلیل از بین رفتن مرغ های تخم گذار بر اثر بیماری، تصریح کرد: حداکثر مرغ تخم گذار آسیب دیده در حدود 10 تا 15 درصد بود که از سال گذشته تا کنون با توجه به اقدامات انجام شده در حدود 50 تا 60 درصد ضایعات و آسیب هایی که وارد شده بود جبران و جایگزین شده است.
استفاده از نانو در تولید واکسن نیاز به مجوز دارد
هادی قدکچی رئیس مؤسسه سرم سازی رازی در ادامه این نشست خبری گفت: موسسه رازی 90 سال قدمت دارد و واکسن های انسانی و سرم های درمانی همچنین واکسن دام وطیور را تولید می کند که حجم تولید آن در سال حدود 3.5 میلیارد دز است.
وی با بیان این که عمده واکسن های مورد نیاز را تأمین می کند، اظهار داشت: برخی کشورهای همسایه به فرآورده های تولیدی از جمله واکسن نیاز دارند. با این شرایط گام مهمی در رابطه با تأمین واکنس کشورهای همسایه برداشته نشده است. لازم است هر چه سریعتر در منطقه از نظر تولید واکسن حضور فعال داشته باشیم.
رئیس مؤسسه واکسن و سرم سازی رازی گفت: در برنامه بعدی قصد داریم نیاز منطقه خاورمیانه را تأمین کنیم. وی بیان کرد: با توجه به این که گونه های عقرب و ماری همچنین سایر گزنده ها مخصوص کشور است، واردات سرم نمی تواند مشکلی را حل کند ، ناگزیریم برای تأمین نیاز مصرف داخل اقدام جدی انجام دهیم.
قدکچی افزود: با سازمان دامپزشکی نیز در زمینه بیماری های طیور همکاری های خوبی را آغاز کرده ایم و قصد داریم در آینده گسترش دهیم.
قدکچی در ارتباط با استفاده از فن آوری نانو در تولید واکسن و سرم گفت: تحقیقات کاربردی در این زمینه داشته ایم اما با توجه به این که مجوز مراجعه ذی صلاح را نیاز دارد هنوز اجرایی نشده است.
نظر شما