به گزارش خبرگزاری مهر، محمرضا درگاهی در جلسه پیگیری مسائل چغندر قند آذربایجان غربی افزود: براساس مطالعات انجام شده انتظار می رود طی سال آینده 4.7 میلیون تن چغندر قند تولید شود که از این میزان تولید 1.2 میلیون تن آن به تولید شکر اختصاص می یابد.
وی با اشاره به اینکه با این مقدار تولید، بیش از 56 درصد قند و شکر مصرفی مورد نیاز کشور تامین می شود، ادامه داد: محصول چغند قند یک محصول راهبردی، ویژه و استراتژیک از نظر غذایی بوده که باید با برنامه ریزی دقیق و رعایت الگوی کشت مناسب، با در نظر گرفتن مسائل اقتصادی و اجتماعی در تولید این محصول به مرز خود کفائی برسیم .
مدیر کل دفتر پنبه و دانه های روغنی و نباتات صنعتی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به واگذاری توزیع کودهای شیمیایی به مراکز جهاد کشاورزی و کارخانه های قند شهرستانها از سال آینده، گفت: عوامل اجرایی باید با افزایش کیفیت و بازدهی بذرهای ایرانی و تولید بذر مرغوب به مرز خودکفایی رسیده تا در آینده با مشکل واردات و کمبود بذور خارجی با هزینه بالا مواجه نشویم.
اجرای مدل الگوی کشت در 6 استان کشور
معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این جلسه گفت: امسال به دلیل ضرورت اجرای الگوی کشت، شش استان کشور شامل آذربایجان غربی، فارس، گلستان، اصفهان، خراسان رضوی و قزوین به عنوان پایلوت انتخاب شدند.
مجید خلیلی خشنود با بیان اینکه با همکاری و مشارکت این استانها مدل اجرایی الگوی کشت در یک یا دو شهرستان در صورت تامین اعتبار تهیه می شود، افزود: کمیته فنی الگوی کشت با حضور متخصصان و صاحبنظران تحقیقاتی و اجرایی در راستای اصلاح الگوی کشت محصولات کشاورزی تشکیل شده است.
وی اظهار داشت: به منظور تامین و ایجاد ردیف اعتباری مجزا برای طرح اصلاح الگوی کشت محصولات کشاورزی از سال 89 پیگیریهای لازم انجام شده و این در حالی است که با مساعدت مسئولان از سال 90 ردیف اعتباری ویژه ای برای اصلاح الگوی کشت در قانون بودجه امسال در نظر گرفته شد.
معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: بر اساس پیگیریهای انجام شده، در قانون برنامه پنجم توسعه در بند ب ماده 143 و بند الف ماده 145، تحویل آب به صورت حجمی براساس الگوی کشت مورد تاکید قرار گرفته است.
خلیلی خشنود ادامه داد: با توجه به تاکید تبصره 6 ماده 6 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی، با فعال شدن کمیته فنی و ایجاد گروه طراحی الگوی کشت در ساختار معاونت تولیدات گیاهی، ساز و کار اجرایی و ستاد ملی و استانی برای اجرای الگوی کشت تعیین شده که به تائید وزیر جهاد کشاورزی نیز رسیده است .
آذربایجان غربی رتبه اول تولید چغندرقند را به خود اختصاص داد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی هم در ادامه با اشاره به سطح زیرکشت چغندر قند در استان، گفت: چغندر قند یکی از دو محصولی است که از مهمترین منابع تولید قند و شکر بوده و از این رو شناخت و بررسی جنبه های اقتصادی آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
مقصود قربانی با بیان اینکه آذربایجان غربی با تولید دو میلیون تن محصول چغندر قند طی امسال رتبه اول را در سطح کشور به خود اختصاص داده، اظهار داشت: در این راستا 37 هزار هکتار از زمینهای زراعی استان زیر کشت محصول چغندر رفته است .
وی شیوع انگل سس در مزارع، پایین بودن ظرفیت تحویل کارخانه ها، درآمد بالای این محصول نسبت به محصولات جایگزین دیگر، استفاده از کودهای شیمیایی در زمان کاشت و نیز بازدهی کم بذرهای ایرانی و کمبود بذر خارجی را از جمله مشکلات چغندر کاران استان دانست.
نظر شما