پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۰ مهر ۱۳۹۲، ۱۰:۵۰

علائم افسردگی پس از زایمان/ مادرانی که گرفتار "اندوه بچه" می شوند

علائم افسردگی پس از زایمان/ مادرانی که گرفتار "اندوه بچه" می شوند

یک متخصص اعصاب و روان معتقد است که اگر بی ثباتی خلق، احساس غم و گریستن بیش از 2 هفته طول بکشد باید مادر از نظر اختلال افسردگی پس از زایمان مورد ارزیابی قرار بگیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر آروین هدایتی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: بسیاری از زنان پس از زایمان علایمی موسوم به " اندوه بچه " را تجربه می کنند که شامل آشفتگی گذرای خلقی، بی ثباتی خلق، احساس غم، سردرگمی و گریستن است.

وی اظهار داشت: این علایم ناشی از تغییرات سریع هورمونی، استرس تولد نوزاد و افزایش مسئولیتهای مادری است که معمولا پس از چند روز با آموزش و حمایت از مادر بهبود می یابند.

متخصص اعصاب و روان بیان کرد: اما اگر علایم بیش از 2 هفته طول بکشد باید مادر از نظر اختلال افسردگی پس از زایمان مورد ارزیابی قرار بگیرد.

هدایتی تصریح کرد: در این اختلال، مادر علایمی مانند خلق افسرده، بی اشتهایی، اضطراب مفرط، بی خوابی و تغییر وزن را تجربه می کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه این علایم برای سلامتی مادر و نوزاد خطرناک است، گفت: اختلال افسردگی پس از زایمان، احتمال بروز افسردگی اساسی را در بقیه عمر افزایش می دهد.

به گفته وی، درمان با داروهای ضدافسردگی دراین مورد لازم است.

هدایتی ادامه داد: گاه بعد از زایمان، مادر علایمی چون افسردگی همراه با هذیان سوء ظن و افکار مبنی بر آسیب زدن به خود یا نوزاد و نگرانی های وسواسی در مورد راحتی و سلامت کودک  را تجربه می کند.

این متخصص اعصاب و روان با اشاره به اینکه این حالت سایکوز پس از زایمان نام می گیرد ، گفت: ارتباط نزدیکی بین این اختلال و اختلالات خلقی به خصوص اختلال دوقطبی و اختلال افسردگی اساسی وجود دارد.

هدایتی اضافه کرد: دو سوم این زنان ظرف یک سال بعد از تولد نوزاد، مجددا دچار دوره ای دیگر از بروز اختلال خلقی می شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: بروز این مشکل یک اورژانس روانپزشکی محسوب می شود و در صورت افکار خودکشی یا نوزادکشی، بستری کردن مادر ضروری است.

وی اظهارداشت: بعضی مردان نیز در حین بارداری همسر یا پس از تولد نوزاد، به علت افزایش مسئولیتها و کاهش توجه همسر برخی علایم خلقی را تجربه می کنند.

کد خبر 2153858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha