۲۲ خرداد ۱۳۹۳، ۱۳:۱۷

آموزش و پرورش و جوانان در هفته ای که گذشت؛

بخشش یک زندانی محکوم به اعدام در جشن بخشش / انتقاد از فعالیت های پرورشی در مدارس

بخشش یک زندانی محکوم به اعدام در جشن بخشش / انتقاد از فعالیت های پرورشی در مدارس

آغاز به کار هفته جوان، برگزاری جشن بخشش، جمع آوری کمک نقدی برای بخشش یک نوجوان در شرف اعدام، بازدید معاون ساماندهی امور جوانان از خبرگزاری مهر، ساخت سمفونی خانواده ....از مهمترین اخبار جوانان، آموزش و پرورش و زنان در این هفته بود که با هم مرور می کنیم.

 

به گزارش خبرنگار مهر، اخبار این هفته بیشتر با رویکرد جوانان بود. هفته ای که بنام جوان نامگذاری شد و اکثریت دستگاه ها و سازمان های مختلف برنامه های خود را با محوریت جوانان برگزار کردند،اما هیچ کدام از مسوولان و متولیان خبر خوشی در ارتباط با جوانان نداشتند.

هفته جوان در دولت تدبیر و امید با دیدار مسوولان وزارت ورزش و جوانان با علمای عظام در قم و سپس برگزاری جشن بخشش برای نخستین بار از سوی وزارت ورزش و جوانان آغاز شد. جشنی که به خانواده ها  ،افراد، هنرمندان، ورزشکارانی که سال ها برای اعدام نشدن جوانان و نوجوانانی که به دلیل عدم کنترل خشونت دست به قتل زده بودند، اختصاص داشت و از تلاش های این افراد برای توسعه گذشت و بخشش تقدیر به عمل آمد.

وزیر ورزش و جوانان در جشن بخشش گفت که خشم و خشونت را باید در جامعه پاک کنیم و کینه های خود را در فضای سیاسی و اجتماعی باید کنار گذاشت. جامعه امروز نیازمند تعامل و آشتی است.

محبت را باید به جامعه تزریق کرد

همچنین سید حسن خمینی یادگار امام راحل (ره) با حضور در این جشن گفت: بزرگان به درستی گفته اند لذتی که در عفو است در انتقام نیست. باید محبت را به جامعه تزریق کرد و برای عفو و گذشت باید ابتدا از خودمان شروع کنیم و سپس از دیگران توقع گذشت از خون فرزندانشان را داشته باشیم.

در مراسم جشن بخشش از هنرمندان عرصه های مختلف به ویژه سینما، ورزشکاران و فعال اجتماعی که در سال های اخیر تلاش برای گرفتن رضایت از خانواده برای جلوگیری از اعدام جوانان کرده اند، تقدیر شد. در این جشن یکی از خانواده های محیط بان که فرزندشان به دست یک شکارچی کشته شده بود، پس از 12 سال قاتل فرزند خود را بخشیده و همچنین یکی از سرمایه گذاران عرصه ورزش قبول کرد که دیه یک جوان را که منجر به قتل دوستش شده و هم اکنون در زندان است را پرداخت کند.

پیشنهاد وزیر برای تعیین تکلیف لایحه شفاف سازی دستگاه ها

یکی دیگر از مهمترین رویدادهای هفته جوان، برگزاری نخستین جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان با حضور وزیر ورزش و جوانان و نمایندگان 26 دستگاه و سازمان های مختلف در دولت تدبیر و امید بود که همواره برگزاری این جلسه به تعویق می افتاد. دستور جلسه بررسی لایحه شفاف سازی دستگاه ها بود که در نهایت قرار شد نمایندگان دستگاه ها دوباره این لایحه را مطالعه و نظر خود را اعلام کنند و سپس لایحه اصلاح شده به دولت برود. همچنین به گفته محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان قرار شد از این به بعد جلسات ستاد ساماندهی هر شش هفته یکبار چه با حضور وزیر و چه بدون حضور وزیر برگزار شود تا به صورت ویژه مشکلات جوانان بررسی شود.

بازدید معاون ساماندهی امور جوانان از خبرگزاری مهر

در هفته جوان خبرگزاری مهر همچنین میزبان معاون ساماندهی امور جوانان بود. محمود گلزاری در دیدار با مدیرعامل خبرگزاری مهر  پیشنهاد تشکیل زیرگروه مستقل جوانان و همچنین تشکیل کارگروه های تخصصی در حوزه های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی برای بررسی بیشتر مشکلات این قشر و برگزاری نشست های تخصصی را داد.

احیای سازمان ملی جوانان هزینه‌بر است

در شرایطی که زمزمه های جدایی ورزش از جوانان شنیده می شود، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است: احیای سازمان ملی جوانان هزینه بر است و نمایندگان قطعاً با این طرح مخالف هستند. به گفته عبدالرضا عزیزی دولت می تواند به جای احیای سازمان ملی جوانان، سازمانی مستقل زیرمجموعه وزارت ورزش برای جوانان تشکیل داده و بودجه مستقلی برای این سازمان تصویب کند.

ساخت سمفونی خانواده با همکاری وزارت جوانان

در هفته جوان همچنین وزارت جوانان تفاهم نامه ای را با مجید انتظامی هنرمند خبره در عرصه موسیقی امضا کرد تا سمفونی خانواده به منظور تشویق جوانان به تشکیل خانواده و ازدواج ساخته شود. هدف تولید این اثر فرهنگی بزرگ، متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی است. این سمفونی مفصل مختص نسل جوان است که مهمترین هدف طرفین تفاهم نامه ترغیب جوانان برای اعتلای زندگی او بر اساس یک اثر فرهنگی و هنری است.

بخشی از اعتبارات وام ازدواج صرف سفرهای استانی رئیس دولت دهم شد

در آخرین روزهای هفته جوان-21 خردادماه- معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در حاشیه مراسم رونمایی از نرم افزار کتابشناسی جوانان از نقش مشاوران جوان در دستگاه ها انتقاد کرد و گفت: باید وظایف این مشاوران مشخص شود چرا که آنها حلقه واسط و تعامل ما با وزرا و روسای دستگاه ها هستند.

به گفته گلزاری در برنامه هایی لازم است خود وزرا حضور پیدا کنند که قطعا با پیگیری مشاور جوان امکان حضور آنها در برنامه ها حضور دارد ضمن آنکه مشاور می تواند از اقتدار و اختیار خود در ارتباط با وزیر برای فعال شدن معاونت های مختلف استفاده کند تا فعالیت های بیشتر در حوزه جوانان انجام شود.

او همچنین به عدم توانایی بانک ها برای پرداخت وام ازدواج اشاره کرد و گفت:نماینده بانک مرکزی در یکی از رسانه ها شش دلیل عدم پرداخت وام ازدواج را توضیح داده که یکی از دلایل آن اختصاص بخشی از بودجه صندوق ملی قرض الحسنه برای سفرهای استانی رئیس دولت دهم بود. قطعا وقتی منابع تامین شود دیگر اعتباری برای تخصیص وام ازدواج نمی ماند.

راه اندازی کارگروه جوانان معاونت امور زنان و خانواده

در هفته جوان معاونت امور زنان و خانواده نیز اقدام به راه اندازی کارگروه جوانان با تاکید بر دختران کرد.همکاری در برگزاری نشست مشاوران امور زنان و خانواده دستگاه‌‌های اجرایی و سازمان‌ها با محوریت بررسی مسائل اجتماعی و فرهنگی جوانان و همکاری با سازمان ‌های مردم ‌نهاد در برگزاری نشست‌‌هایی با دختران نخبه و کارآفرین نیز از دیگر فعالیت‌های این کارگروه است.

برگزاری اجلاس زنان در فرانسه

در این هفته همچنین به مدت سه روز اجلاس زنان که به اجلاس داووس زنان معروف است با حضور وزرای زنان کشورهای مختلف در فرانسه برگزار شد. از  ایران نیز مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این اجلاس حضور داشت که البته این موضوع در سکوت خبری بود و روابط عمومی معاونت دو روز پس از برگزاری اجلاس و سفر شهیندخت مولاوردی اخبار اجلاس را روی سایت خبری گذاشت که این اقدام منجر به اعتراض خبرنگاران حوزه زنان شد.

در این اجلاس مولاوردی با وزیر زنان و جوانان و ورزش فرانسه دیدار و بر تبادل تجربیات و تعامل بیشتر دو کشور با موضوع زنان تاکید شد.

اعلام برنامه های اوقات فراغت آموزش و پرورش

همزمان با اتمام امتحانات آموزش و پرورش برنامه ریزی های گسترده ای را برای دانش آموزان در ایام تابستان و اوقات فراغت انجام می دهد. امسال آموزش و پرورش با فعال کردن 20 هزار پایگاه تابستانی درصدد است تا دانش اموزان را به این پایگاه ها کشانده و حداقل یک مهارت را در ایام تابستان به آنها یاد بدهد. شعار امسال این وزارتخانه برای تابستان" هر دانش آموز یک مهارست" است. سازمان های مختلفی همچون سازمان بسیج و شهرداری تهران آموزش و پرورش را برای برگزاری بهتر این ایام همراهی می کنند که شهرداری تهران قول ارائه خدمات رایگان در فرهنگسراها و تجهیز 110 مدرسه به امکانات ورزشی و تفریحی را داده است. سازمان بسیج نیز در طرح هجرت درصدد مرمت مدارس با کمک دانش آموزان به ویژه در مناطق محروم کشور است. ثبت در پایگاه های تابستانی از ابتدای تیرماه شروع و فعالیت ها از 15 تیرماه آغاز می شود.

اختصاص یک میلیارد تومان برای ایجاد شبکه های اجتماعی دانش آموزی

موضوع راه اندازی شبکه های اجتماعی ویژه دانش اموزان از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم در اموزش و پرورش مطرح شد و حتی یک بار شایعه شد که آموزش و پرورش درصدد راه اندازی فیس بوک دانش آموزی است.

حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش اما این بار خبر از اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار برای راه اندازی شبکه های اجتماعی داده و گفته است: من به عنوان نماینده آموزش و پرورش در شورای عالی مجازی مسوول تولید محتوا برای شبکه های اجتماعی  هستم. از همین رو طرح ایجاد شبکه های اجتماعی برای دانش آموزان را به این شورا ارائه داده ایم که هنوز در نوبت بررسی است.

او در توضیح بیشتر شبکه های اجتماعی دانش آموزی و اینکه آیا قرار است این شبکه نمونه ای مانند فیس بوک باشد، گفت: ما کاری به شبکه فیس بوک نداریم، طراحی و تولید محتوای این شبکه برعهده آموزش و پرورش است. در صدد هستیم تا در این شبکه اجتماعی ابتدا دانش آموزان ممتاز کشور پس از انقلاب اسلامی را با هم مرتبط کنیم تا آنها تجربیات و اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند. وزیر آموزش و پرورش برای انجام طرح های مطالعاتی فضای مجازی و ایجاد شبکه های اجتماعی یک میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده است.

انتقاد از فعالیت های پرورشی در مدارس

انجام فعالیتهای پرورشی در مدارس و تربیت دانش اموز متناسب با اهداف  آموزشی و در چارچوب نظام یکی از مهمترین دغدغه های آموزش و پرورش پس از پیروزی انقلاب است. به همین دلیل بود که به صورت ویژه ساعاتی را به فعالیت های پرورشی و فرهنگی در مدارس اختصاص دادند. اما به گفته یک مشاور تربیتی و پرورشی بازنشسته فعالیتهای پرورشی و فرهنگی در مدارس کارایی لازم را نداشته و مرتبط با اهداف تعیین شده در نظام آموزشی کشور نیست و تمام حرفهای زده شده در این زمینه بیشتر شکل شعار به خود گرفته است.

به گفته علیرضا مرادی عمده مباحثی که در این درس یا ساعات آموزشی تعریف می شود بیشتر از آنکه دانش آموزان را جذب کند آنها را دل آزرده کرده و با توجه به اینکه نمره خاصی به این درس داده نمی شود اکثریت دانش آموزان ترجیح می دهند که به جای شرکت در کلاسهای پرورشی به ورزش یا سایر برنامه های درسی بپردازند. متاسفانه به رغم ضرورت های بسیار اما هنوز هیچ وزیری نتوانسته به صورت ریشه ای مشکلات پرورشی را حل کند.

کد خبر 2310024

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha