پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۱۵ آبان ۱۳۹۲، ۸:۳۷

سطح آب‌های زیرزمینی نصف شده است

معاون دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو گفت: سطح آب های زیر زمینی کشور به طور متوسط 92 میلیارد متر مکعب بوده که در مدت 10 سال گذشته به 48 میلیارد متر مکعب رسیده ، یعنی 50 درصد کاهش یافته است.

ایرنا: هدایت فهمی افزود: علت کاهش سطح آبهای زیرزمینی کاهش بارندگی، افزایش تبخیر، تغییر اقلیم و افزایش مصرف است.

وی اظهار داشت: بسیاری از افراد معتقدند که سد سازی های وزارت نیرو موجب خشک شدن تالاب ها و تهدید محیط زیست شده است در حالی که وزارت نیرو هیچ سدی را بدون موافقت مسوولان سطح عالی و تصویب مجلس شورای اسلامی احداث نکرده است.

فهمی تاکید کرد: بیشتر سدهایی که در کشور احداث شده بر اساس نیاز بوده است و تعداد کمی سد هم وجود دارد که تحت شرایط خاص و شاید هم وزارت نیرو با آن موافق نبوده ولی احداث شده اند اما احداث بیشتر آنها بر اساس نیاز بوده است.

وی در مورد تامین حق آبه های زیست محیطی افزود: چگونگی تامین این حق آبه ها با همکاری وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست مورد بررسی قرار گرفته است و در حال حاضر وزارت نیرو خود را موظف به تامین حق آبه های تعیین شده می داند.

معاون دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو تاکید کرد: اما اگر خشکسالی باشد تامین حق آبه های تعیین شده به صورت کامل امکان پذیر نیست، زیرا اولویت وزارت نیرو تامین آب شرب است.

وی گفت: اولویت تامین آب در وزارت نیرو به ترتیب شرب، محیط زیست، صنعت و کشاورزی است. در دنیا 70 درصد آب برای بخش کشاورزی مصرف می شود در حالی که در کشور ما 92 درصد آب در کشاورزی مصرف می شود. برای خروج از این شرایط باید کشور به سمت صنعتی شدن پیش رود.

وی خاطرنشان کرد: تامین حق آبه در وزارت نیرو پیگیری می شود .برخی از تالاب ها مانند ارومیه در اولویت قرار دارند که در صورت وجود آب کافی وزارت نیرو مکلف به تامین حق آبه آنهاست.حق آبه دریاچه ارومیه 3.1 میلیارد متر مکعب تعیین شده است اما به علت کمبود منابع آبی 1.8 میلیارد متر مکعب آن تامین شده است.

فهمی گفت: آورد رودخانه ها در شرایط طبیعی 8 میلیارد متر مکعب است که 5.5 میلیارد متر مکعب آن مصرف می شود و با توجه به گرم شدن هوا میزان تبخیر هم افزایش یافته است ، میزان ریزش باران هم از 380 میلیمتر در سال به 315 میلی متر کاهش یعنی حدود 18 درصد کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: بنابراین با خشکسالی و کم آبی مواجه هستیم و وزارت نیرو بنابر وظیفه ذاتی خود باید تامین آب شرب سالم را در اولویت برنامه های خود قرار دهد.

فهمی در مورد حق آبه هامون گفت: اگر برای وزارت نیرو امکان داشت حق آبه مورد نیاز تالاب هامون را تامین می کرد، اکنون خود منطقه هم در خشکی مستمر به سر می برد ولی با تمام امکانات قانونی در وزارت نیرو سعی می کنیم حق آبه مورد نیاز را تامین کنیم .

فهمی خاطرنشان کرد: در شرایط خشکسالی تمام دستگاه ها و سازمان ها باید به کمک هم این مشکل را حل کنند، یعنی محیط زیست نظارت کافی را داشته باشد ، وزارت جهاد کشاورزی الگوی مناسب کشت را تهیه کند و وزارت نیرو سدی که ضروری نیست احداث نکند.

کد خبر 2404693

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha