حسين ميرزايي مدير كل بقاع متبركه سازمان اوقاف وامور خيريه در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" اظهار داشت: مهمترين ويژگي معماري اسلامي كه به جذب گردشگران خارجي مي انجامد معماري تزئيني بنا هاي اسلامي، خاصه در بناي مساجد است .
وي با اشاره به ديگر شاخصه هاي معماري اسلامي گفت: نمي توانيم از كاشيكاري هاي منحصر به فرد نياكان خود در بنا نهادن مساجد غافل شويم، اما صرفنظر از اين هنر در تزئين مساجد ، معماري سازه اي و كالبدي بناها در دوره هاي اسلامي هم اين بنا ها را در معماري شاخص كرده است چرا كه معماري اسلامي در مقابل انواع آسيب هاي طبيعي اعم از زلزله مقاومت داشته و استوار بوده اند .
مدير كل بقاع متبركه سازمان اوقاف وامور خيريه افزود: گچ بري ها، آينه كاري ها و كاشي كاري هاي معماري اسلامي در تمام دنيا منحصر به فرد هستند و از اين رو گردشگران بسياري را به خود جلب مي كنند و به معماري دوره اسلامي وجهه بين المللي خواهند داد .
وي با اشاره به اينكه در بناهاي امروزي هم هدف اين است كه از سبك معماري هاي اصيل استفاده شود، گفت: امروزه در بناي برخي مساجد ديده شده است كه براي اجراي اين اصول تلاش مي شود اما در بسياري از موارد رعايت اصولي كه اصالت يك بنا خاصه بناي مسجد را به همراه مي آورد، رعايت نمي شود .
ميرزايي در ادامه به ويژگي هاي اصلي بناهاي اسلامي اشاره كرد و افزود: آنچه به عنوان معماري اسلامي از زمان هاي گذشته بر مساجد حاكم بوده است مبين ويژگي هاي عمده اي است كه اين شاخصه ها عبارتند از سردري كه افراد از آن مي گذشتند تا وارد مسجد شوند و به اين ترتيب از فضايي بسته به محلي باز وارد مي شدند .
وي افزود: پس از ورود به فضاي باز مساجد شبستان قرار داشت كه فضاي آن متناسب با معنويتي كه در انسان ها ايجاد مي شد طراحي شده بود از اين رو با قرار گرفتن در اين فضا احساس راز و نياز با خداوند در آدمي تقويت مي شد و انسان ها به سوي عبادت به درگاه خداوند ترغيب مي شدند .
مدير كل بقاع متبركه در سازمان اوقاف وامور خيريه تصريح كرد: مردم براي رسيدن به مساجد فضاهاي مادي زندگي روزمره همچون بازار را طي مي كردند و با خارج شدن از اين فضاهاي هر روزي قدم به مسجد مي گذاشتند و خود را براي عبادت خداوند و شكر گزاري به درگاه معبود فراهم مي كردند .
وي تأكيد كرد: مردم از با گذشتن از كوچه و بازار، حدود مادي را طي مي كردند تا به حدود معنوي دست يابند و از كرامات موجود در اين فضاي معنوي بهره گيرند .
معماري اسلامي داراي ويژگي هايي است كه آدمي را از فضاي روزمره مادي رها ساخته و به سوي معنويت هدايت مي كند |
وي با اشاره به اينكه براي ساخت مساجد امروزي متولي قانوني نداريم گفت: براي بنا نهادن مساجد و براي تعمير و مرمت و نگهداري از اين بنا مسئول و متولي مشخصي نداريم و در اين راستا نهادهايي وجود دارند كه به موازات يكديگر در اين امر فعاليت مي كنند .
مدير كل بقاع متبركه سازمان اوقاف وامور خيريه از اعلام طرحي از سوي هيئت وزيران خبر داد و گفت: در اين طرح كه براي شوراي عالي مساجد تدوين شده بود رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه به عنوان دبير شورا موظف مي شد كه هماهنگي هاي لازم را براي ايجاد يك وحدت رويه در جهت ساماندهي به امور مساجد صورت دهد .
نظر شما