۸ شهریور ۱۳۹۴، ۹:۵۵

با ترجمه‌ محسن موحدی‌زاد؛

«زندگی کوتاه و شگفت‌انگیز اُسکار وائو» برای ایرانی‌ها خواندنی شد

«زندگی کوتاه و شگفت‌انگیز اُسکار وائو» برای ایرانی‌ها خواندنی شد

رمان «زندگی کوتاه و شگفت‌انگیز اُسکار وائو» اثر جونو دیاز از آثار برگزیده ادبیات داستانی معاصر آمریکا در دهه جاری در ایران ترجمه و به زیر چاپ رفت.

به گزارش خبرنگار مهر، رمان «زندگی کوتاه و شگفت‌انگیز اُسکار وائو» نوشته‌ جونو دیاز برنده‌ پولیتزر ۲۰۰۸ و جایزه‌ ملی حلقه‌ منتقدان آمریکا با ترجمه‌ محسن موحدی‌زاد از سوی نشر شورآفرین زیر چاپ رفت. این رمان از سوی مجله‌ تایم جزو ده رمان برتر دهه‌ اول قرن بیست‌ویک قرار گرفت و فینالیست جایزه کتاب ملی آمریکا نیز بوده است.

جونو دیاز علاوه بر جایزه‌ پولیتزر ۲۰۰۸ برای کتاب «زندگی کوتاه و شگفت‌انگیز اُسکار وائو»، جایزه‌ پن‌مالامود، ۲۰۰۲، برای مجموعه‌داستان «غریق» و جایزه او. هنری، ۲۰۰۹ را برای کتاب «این‌گونه‌ است که از دستش می‌دهی» در کارنامه‌ خود دارد.

جونو دیاز در «زندگی کوتاه و شگفت‌انگیز اُسکار وائو» بر اساس تجربه‌ شخصی‌اش، برای به تصویرکشیدن مسایل و دغدغه‌های خانواده‌هایی که به ایالات متحده مهاجرت کرده‌اند، به موازات قصه‌ زندگی قهرمان ناکام خود، تاریخچه خانوادگی و نیز بخشی از تاریخ سرزمین پدری‌ وی را بازگو می‌کند.

 اُسکار که هیچ‌کس حاضر نیست او را بپذیرد و قهرمان بیگانه‌ قصه به حساب می‌آید، نمادی از مهاجرین زاغه‌نشینی است که دیگر نه در موطن خود جایی دارند و نه در سرزمین جدید خود پذیرفته می‌شوند. و خانواده وی نیز نمونه‌یی از همان خانواده‌هایی است که بعد از پشت سر گذاشتن تجربه‌ی حکومت دیکتاتوری تروخیو که در دهه‌های چهل و پنجاه شهرها و روستاهای دومنیکن را به کانون خشونت تبدیل کرده بود، در مواجهه با تمدن ایالات متحده دچار بلاتکلیفی فرهنگی می‌شوند.

روزنامه ایندیپندنت در معرفی این کتاب نوشته است: «وی هم خاص‌بودن زندگی درونی یک نوجوان دومنیکنی در نیوجرسی امروز را به تصویر می‌کشد و هم در مورد مرد و زن، نژاد، و طبقه‌ اجتماعی نتیجه‌گیری‌های جهان‌شمولی می‌کند.»

روزنامه گاردین نیز در معرفی این کتاب نوشت: «اُسکار، شخصیتی که یکپارچگی رمان را حفظ می‌کند، به درستی خود را چهره‌یی دوچندان به حاشیه‌رانده‌شده و منزوی احساس می‌کند. یک آمریکایی-دومنیکنی که در دهه‌ی هشتاد در نیوجرسی بزرگ می‌شود، و علاوه بر بی‌عرضگی ضد-کلیشه‌اش، مسایل مربوط به نژاد و طبقه اجتماعی نیز مانع و سد راه وی می‌شوند.»

دنیای خیالی اُسکار، که در وسواس حیرت‌انگیز وی به داستان‌های علمی-تخیّلی و فانتزی نمود پیدا می‌کند، و پیشینه‌ی تلخ تاریخی کشورش واقعیت و خیال را به گونه‌یی به هم می‌آمیزد که حاوی عناصر رئالیسم جادویی است. و می‌توان گفت یادآور آن ادبیاتی است که گابریل گارسیا مارکز سرشناس‌ترین نماینده‌ آن بود.  

کد خبر 2899050

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha