۲۷ خرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۴۲

معاون علوم پزشکی مازندران:

۱۴ هزار روستایی مازندرانی در معرض دیابت شناسایی شدند

۱۴ هزار روستایی مازندرانی در معرض دیابت شناسایی شدند

ساری - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفر روستایی استان در معرض دیابت ( پره دیابت) شناسایی شدند و توسط پزشک خانواده خدمات دریافت کردند.

محسن اعرابی در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه غربالگری دیابت در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت استان، انجام‌شده است یادآور شد: در این غربالگری، پنج هزار و ۳۰۰ نفر هم‌فشارخون بالابودند که اولین بار از بیماری خود مطلع می‌شدند.

این مسئول، از شناسایی پنج هزار و ۱۵۰ نفر بیمار پیش فشارخون بالا، در طرح غربالگری روستایی خبر داد و گفت: سایر خدمات اعم از اقدامات تشخیصی و درمانی برای بیماران مبتلابه فشارخون و دیابت از سوی پزشک خانواده تجویز و پیگیری می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بیان کرد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت و گسترش آن به مناطق محروم و روستاها شاخص‌های بهداشتی بهبود یافت و میزان رضایت مردمی و افزایش امید به زندگی را در پی داشته است.

به گفته اعرابی تمام تلاش بر این است که مرگ زودتر از سن امید به زندگی (۷۲ سال) اتفاق نیفتد و اگر فردی بیمار است، می‌کوشیم در سایه مراقبت به عارضه‌ای یا سکته، دچار نشود.

وی گفت: در اولین گام از برنامه تحول نظام سلامت و با توجه به سیاست‌های تدوین‌شده، روستاییان، عشایر و ساکنین شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر (دارای دفترچه بیمه روستایی) و سایر افراد، نظام ارجاع به بیمارستان‌ها، مشمول برنامه بودند و ۳ درصد از هزینه‌های درمان را پرداخت کردند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در ادامه بابیان اینکه ۴۰ درصد از جمعیت استان در روستاها زندگی می‌کنند، افزود: این درصد با احتساب جمعیتی که در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر زندگی می‌کنند، ۴۵ درصد است، که مشمول طرح پزشک خانواده روستایی شدند.

دکتر اعرابی، از روند افزایش شاخص‌ها و خدمات در طرح پزشک خانواده روستایی در استان خبر داد و گفت: در سال گذشته، پنج قلم مکمل برای گروه‌های در معرض خطر استان (کودکان، زنان باردار و ...) تهیه شد و ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار مکمل برای گروه‌های هدف با هزینه‌ای بالغ‌بر ۲.۵ میلیارد تومان، ارائه شد و بالغ‌بر ۱۲۵ هزار واکسن پنجگانه پنتاوالان، هم در سال ۹۴ تهیه و عمل واکسیناسیون انجام شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، گفت: در بحث بیماری شپش سر که در فصل زمستان و در روستاها و مدارس دخترانه شیوع پیداکرده بود، با فعال کردن پزشکان خانواده این نگرانی هم در استان مهار شد.

دکتر اعرابی، بابیان اینکه تکمیل، توسعه و اصلاح طرح پزشک خانواده شهری از برنامه‌هایی بود که در سال ۹۱ شروع شد، بیان کرد: این طرح در نیمه دوم ۹۳ و ۹۴ در خدمات‌رسانی به اوج رسید به‌طوری‌که بیش از ۹۵ درصد از افرادی که می‌توانستند، پزشک خانواده داشته باشند، پزشک خانواده خود را انتخاب کردند.

وی، افزود: پوشش کامل دانش آموزان اول ابتدایی، متوسطه اول و دوم در پزشک خانواده و پوشش زنان باردار را بخشی از فعالیت‌های پزشک خانواده برشمرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بیان داشت: میانگین بیماران مبتلابه فشارخون و دیابتی که پزشکان خانواده تحت پوشش خود داشتند در سال ۹۴ دو برابر سال قبل شده بود و با مشاوره و داروهایی که دریافت کردند در ۶ هزار بیمار دیابتی شاهد یک واحد کاهش بودیم.

اعرابی، ادامه داد: در طرح پزشک خانواده روستایی در سال گذشته ۵۶۷ هزار نفر از روستاییان بالای ۳۰ سال غربالگری دیابت و فشارخون شدند که از بین ۲۴۰ هزارنفری که آزمایش قند خون ناشتا دادند، پنج هزار و ۳۰۰ نفر به‌عنوان بیمار دیابتی شناخته شدند که برای اولین بار از دیابت خود مطلع می‌شدند که با تشخیص زودهنگام، خدمات درمانی دریافت کردند.

کد خبر 3687578

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha