علی مالمیر در گفتوگو با خبرنگار مهر از اعلام آمادگی این مجموعه برای مشارکت در مرمت بناهای بخش خصوصی و غیر دولتی استان همدان سخن گفت و افزود: امسال ۲۳ میلیارد تومان اعتبار برای حوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان برآورد و پیشنهاد شده است.
وی با اشاره به اعتبار ۸ میلیارد تومانی پیش بینی شده برای بخش میراث فرهنگی در شورای برنامه ریزی استان همدان، افزود: باید با همکاری بخش خصوصی مرمت بناهای تاریخی استان همدان سرعت گیرد.
وی با بیان اینکه تلاش سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و اداره کل راه و شهرسازی در اجرای طرح هایی نظیر باززنده سازی محله های قدیمی همدان در راستای حفظ و احیا این محلات است، گفت: گاهی بناهای تاریخی موجود در محله های قدیمی همدان نیاز به مرمت جدی دارد که این برنامه در دستور کار قرار گرفته است.
علی مالمیر در خصوص مرمت بناهای ثبتی در محله های قدیمی که تحت مالکیت سازمان میراث فرهنگی نیست، نیز افزود: طی امضا تفاهم نامه مشترک با مالکان این ابنیه ها در زمینه احیا و مرمت بنا وارد مذاکره شده و در این خصوص از ظرفیت های موجود استفاده می کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان بااشاره به اینکه بناهای تاریخی، مساجد، تک بناها و کاروانسراهای استان همدان در دستور کار مرمت هستند، یادآور شد: برخی بناها نیاز به مرمت اضطراری دارند و برخی کاروانسراها نیز در پیشنهادات مرمت قرار گرفته است.
وی در این خصوص افزود: دو کاروانسرای «فرسفج» و «رسول آباد» یا «تاج آباد» در تملک سازمان هستند که برای مرمت سقف کاروانسرای «فرسفج» ۴۰۰ میلیون تومان و برای تملک و مرمت کاروانسرای «تاج آباد» نیز ۳۰۰ میلیون تومان اعتیار پیش بینی شده است.
مالمیر تاکید کرد: واگذاری احیاء بناهای تاریخی و به خصوص کاروانسراها به بخش خصوصی از طریق ماده ۸۸ قانون و همچنین همکاری صندوق احیا و بهره برداری از آثار و بناهای تاریخی ممکن است و در این راستا تا کنون دو حمام تاریخی «قلعه» و «حاجی» با مشارکت بخش خصوصی احیا شده است.
وی در ادامه افزود: در تلاشیم طبق ماده ۸۸ قانون و همکاری صندوق احیا و بهره برداری از آثار و بناهای تاریخی، از مشارکت بخش خصوصی استفاده کنیم که در این زمینه علاقمندان زیادی اعلام آمادگی کرده اند.
نظر شما