به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان جهاد کشاورزی قم، محمدرضا طلایی با اشاره به اهداف برگزاری اولین جشن برداشته پسته در استان قم، اظهار داشت: معرفی ظرفیت و پتانسیل محصول پسته استان قم یکی از مهمترین اهداف برگزاری این جشن است.
وی افزود: ایجاد انگیزه و ترویج روشهای نو و آخرین تجارب و دستاوردهای علمی و فنی در حوزه محصول مورد نظر، معرفی محصولات تولیدی برتر و تشویق تولیدکنندگان فعال و نمونه این محصولات، ایجاد فرصتی برای تعامل و تبادل نظر بین کشاورزان، کارشناسان، محققان و ارائه دهندگان خدمات دولتی و خصوصی برای شناسایی مشکلات و نیازهای آموزشی، ترویجی و یافتن راه حلهای مناسب از جمله دیگر اهداف برگزاری این جشن به شمار میرود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه پسته یکی از محصولات کشاورزی است که با نام ایران در آمیخته است و تولید آن در کشور سابقه تاریخی و طولانی دارد، بیان داشت: پسته از حدود ۸۰ سال قبل با شروع صادرات ارزش اقتصادی و تجاری ویژه پیدا کرده است و ایران به عنوان یکی از مهمترین صادر کنندگان پسته دنیا محسوب میشود.
وی تصریح کرد: برای حفظ موقعیت جهانی با توجه به تلاش سایر کشورها در زمینه کاشت و صادرات پسته باید میزان عملکرد در واحد سطح افزایش یابد نیل به این هدف به جز با اعمال مدیریت صحیح باغداری و رعایت اصول فنی تحت نظر کارشناسان مجرب ممکن نیست.
طلایی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت پسته در استان قم بالغ بر ۱۰ هزار و ۲۰۴ هکتار است، اضافه کرد: تعداد بهرهبردارن پسته استان در سال جاری ۶۰۰ نفر بود و استان قم رتبه ۸ کشور از نظر سطح زیر کشت را دارد.
وی با تأکید بر اینکه سطح زیر کشت بارور باغات پسته استان قم در حال حاضر بالغ بر ۳۵۰۰ هکتار بوده و ۶۷۰۴ هکتار غیر بارور (نهال) میباشد، گفت: پیش بینی میزان تولید پسته در سال جاری ۳۳۲۵ تن بوده که برآورد عملکرد امسال ۹۵۰ کیلوگرم در هکتار پسته خشک میباشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به اینکه طبق بررسیهای به عمل آمده از منابع و مطلعین محلی کشت پسته در استان قم قدمت بالایی دارد، اضافه کرد: باغ قدیمی در حدود ۱۶ هکتار در منطقه چهار برج دولت آباد وجود دارد که قدمت آن بالغ بر ۶۰ سال است و همچنین در حال حاضر تک درختان پسته در روستاهای بخش جعفرآباد و سراجه با قدمتی بیش از ۱۰۰ سال وجود دارد و نام روستای پستکان در بخش جعفرآباد قم برگرفته از گذشته دور کشت و کار پسته در این منطقه دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از سال ۱۳۷۵ کشت پسته به صورت ویژه در استان شروع شده و طی ۵ سال گذشته این امر بیش از گذشته به صورت جدی رو به گسترش میباشد، گفت: از ارقام معروف پسته در استان قم میتوان به ارقام اکبری، کله قوچی، اوحدی و احمد آقایی اشاره کرد.
طلایی در پایان سخنان خود بیان داشت: یکی از اصلیترین رسالتهای جهاد کشاورزی تغییر الگوی کشت در راستای استفاده بهینه از منابع آبی و استفاده از گونههای گیاهی مقاومتر به شرایط کم آبی است که بر همین اساس توسعه کشت محصول پسته در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
نظر شما