به گزارش خبرنگار مهر، در سفر یک روزه استاندار قزوین به منطقه الموت غربی و اشنایی با ظرفیت ها و مشکلات منطقه در روستای هیر جمعی از روستاییان با ارائه گزارشی اعلام کردند اتاق فکر روستاییان نخبه و اندیشه ورز در روستای هیر شکل گرفته تا کمک مسئولان در توسعه منطقه باشد.
حاتم قاسمی عضو این اتاق فکر و شورای اندیشه ورزان گزارشی از وضعیت منطقه ارائه کرد و آمادگی روستاییان توانمند را برای کمک به دولت برای تسریع در حل مشکلات منطقه اعلام کرد.
قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص ضرورت و اهمیت شکل گیری این تشکل مردمی اظهارداشت: برای تقویت مشارکت و احساس مسئولیت همه جانبه در روستای «هیر» با جذب صاحب نظران و اندیشه ورزان روستا با کمک بخشدار و کارشناسان امور روستایی و شورا با تشکیل اتاق فکر شورای اسلامی هیر نسبت به شناسایی مشکلات و دادن مشاوره و رهنمود به تصمیم گیران اقدام شده است.
حاتم قاسمی گفت: اتاق فکر شورای اسلامی هیر با تشکیل کارگروههای تخصصی در بخش های فرهنگی و اجتماعی، هیئت اندیشه ورزان بهداشت و سلامت، اشتغال و امور اقتصادی، بانوان و امور جوانان و عمران و خدمات توانسته ضمن شناسایی ظرفیت ها و تهدیدات برای آینده این روستا مشاوره های کارشناسی خوبی را ارائه کند.
وی اضافه کرد: ظرفیت های بکر و طبیعی روستای هیر با داشتن رودخانه خروشان نینه رود، سرچشمه جوشان وگل، صخره سنگ و دیوارسنگی روبروی روستا فرصتی برای ایجاد آبشار طبیعی و سنگ نوردی به عنوان مهمترین عامل توسعه است.
قاسمی بیان کرد: ظرفیت محصولات باغی، کشاورزی، دامی شامل فندق، زغال اخته، گردو، گیلاس، آلبالو، زالزالک، امور دامی و داشتن دو مزرعه تولید ماهی، می تواند به تحول در منطقه کمک کند.
عضو اتاق فکر و مشاور روستای هیر بیان کرد: حدود ۷۰۰ خانوار به صورت فعال فصلی در طول سال که همگی روستازاده و روستایی و ذینفعان روستا هستند خوشبختانه همه ساله شاهد افزایش تعداد مهاجرت به روستا هستیم و شاهد حضور بازنشستگان فرهیخته هستیم که در بخش مسکن سرمایه گذاری می کنند و ظرفیت های روستا را بیشتر کرده است.
قاسمی یادآورشد: داشتن نیروهای انسانی کارآمد در سطح مدیران ارشد، استانی و کشوری که همگی دغدغه روستا را دارند و سخت کوشی که صفت بارز و زبانزد عام و خاص است یک فرصت قابل تامل است که شرایطی را ایجاد کرده که گردشگران استانی، کشوری و حتی جهانی به روستای «هیر» جلب شوند که این روند توسعه خواهد یافت.
وی اضافه کرد: ظرفیت ارتباطی روستای هیر به دو استان شمالی مازندران و گیلان که می توان آن را به راه ابریشم قزوین شمال تعبیر کرد اطز دیگر ظرفیت های این روستاست و داشتن امامزاده رشید(ع)، در ارتفاعات روستای هیر، مکانهای مناسبی برای ورزش اسکی، ایجاد تله کابین برای جذب گردشگر و هیئت های کوهنوردی و ورزشی اگر مورد توجه قرار گیرد می تواند به شکوفایی منطقه کمک کند.
عضو کارگروه اندیشه ورزان روستای هیرگفت: موانع توسعه پایدار و تهدیدات منطقه موارد متعددی است که ایمن نبودن مسیر، نبود زیرساختهای جذب گردشگری مانند پارکینگ، مراکز اسکان، رفاهی، کمبود اعتبارات فرهنگی و نبود مراکز مناسب برای تفریح، اوقات فراغت و مطالعه، نبود زمینهای ورزشی، نبود زمینه اشتغال، توسعه نیافتن آبیاری مدرن در بخش کشاورزی، نبود کانال آب از مشکلات این منطقه است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
نظر شما