به گزارش خبرنگار مهر، موضوع بررسی طرح «مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران» یکی از دستور جلسات امروز شورای شهر تهران بود که پس از اعمال اصلاحات لازم به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.
بهاره آروین به عنوان مخبر کمیسیون برنامه و بودجه و پیشنهاددهنده این طرح، در توضیح طرح نهایی شده در کمیسیون مشترک گفت: «این طرح پس از بررسیهای انجامشده در ۹ بخش و ۱۸ ماده تکمیل شده است. در ماده اول واژگان تعریف شدهاند که مهمترین آنها بستگان و مدیران هستند. بخش دوم که با عنوان «منع یا تحدید معاملات دارای موقعیت تعارض منافع» ارائه شده است در واقع قانون منع مداخله را در نظر گرفته است اما آن را توسعه داده است. مثلا سازمانها و شرکتهای تابعه شهرداری خود را از شمول قانون منع مداخله مجزا میدانستند اما به شمولیت تمامی سازمانها و شرکت های شهرداری در این طرح تصریح شده است. همچنین علاوه بر عضویت در هیئتمدیره، در این طرح بیان شده که اگر مدیران شهرداری بیش از ۵ درصد سهام شرکتی را داشته باشند یا بازرسی و حسابرسی و مشاوره آن را انجام دهند، شرکت مذکور نمیتواند طرف معامله با شهرداری قرار بگیرند. به علاوه اینکه این ممنوعیت معامله تا ۲ سال پس از خاتمه خدمت نیز ادامه پیدا میکند»
رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند در ادامه گفت: «در ماده ۵ انتشار عمومی اطلاعات مدیران دیده شده که خوشبختانه با دستور شهردار تهران و تلاش معاونت منابع انسانی هفته گذشته بخشی از این اطلاعات در سایت شفاف منتشر شد.» وی ادامه داد: «ضمانت اجرایی منع معاملاتی که در بخش «منع یا تحدید معاملات دارای موقعیت تعارض منافع» ذکر شده در ماده ۷ آمده که اختیار فسخ یکطرفه قراردادهایی که این موقعیت تعارض منافع را دارند به شهرداری تهران داده است».
این عضو هیئترئیسه در توضیح بخش سوم گفت: «در ماده ۸ و ۹ ممنوع شده است که کارکنانی که پروانه نظاممهندسی دارند از این پروانه استفاده کنند یا وکلا و کارشناسان دادگستری که با شهرداری تهران همکاری میکنند، در پروندههایی که علیه شهرداری تهران اقامه میشود همکاری نمایند. در ماده ۱۰ نیز دریافت پاداش و عیدی بیش از حدی که در قانون تصریح شده است، توسط مدیرانی که عضو هیئتمدیره واحدهای تابعه شهرداری هستند ممنوع شده است». وی در توضیح بخش منع یا تحدید در استخدام نیز بیان داشت: «در این بخش بهکار گیری بستگان مدیران در طی دوره مسئولیت آنان ممنوع شده است اما برای جلوگیری از تضییع حقوق افراد، قراردادهای استخدامی که بر مبنای آزمونهای فراگیر و رسمی استخدامی منعقد میشود از شمول این بند مستثنا میشوند».
بهاره آروین در ادامه گفت: «در این طرح علاوه بر اینکه دریافت هدیه توسط مدیران و کارکنان مطابق با دیگر قوانین کشور ممنوع اعلام شده، شهرداری تهران ملزم شده است فهرست اشخاص حقوقی دریافتکننده کمکهای شهرداری را بهصورت برخط منتشر نماید. همچنین انتشار عمومی اطلاعات سفرهای خارجی کارکنان و مدیران شهرداری تهران، حداکثر تا سه هفته پس از پایان سفر در این طرح دیده شده است» وی در ادامه با بیان اینکه در بخش تنبیهات اداری ذکر شده که عدم رعایت مفاد این مصوبه در حکم تخلفات اداری است، درباره بخش گزارشگری تخلف گفت: «شهرداری تهران مکلف شده آییننامهای را در رابطه با گزارشدهی امن تخلفات ظرف ۶ ماه تهیه نماید و به تصویب شورا برساند. گزارشگری تخلف بحثی به روز در دنیا است که نظارت متمرکز را که نظارتی ناکارآمد است به نظارت عمومی که همه شهروندان را درگیر میکند تبدیل میکند.»
در ادامه بررسی این طرح، آقای رسولی نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه نیز بیان کرد: «این طرح در سه جلسه کمیسیون مشترک بررسی شده است و جزئیات آن بهصورت مفصل با کمیسیون حقوقی مشورت شده است. بخصوص در بخش تنبیهات، شورا جرمانگاری جدیدی صورت نداده است و به قانون تخلفات اداری ارجاع شده است.»
وی همچنین گفت: «با تصویب این طرح، شورای پنجم به دستاورد بزرگی در حوزه شفافیت خواهد رسید.»
بشیر نظری نیز درباره کلیات این طرح عنوان کرد: «شاید با توجه به بررسی لایحه تعارض منافع دولت بررسی این طرح ضرورت نداشته باشد. و اگر بخشهایی که هست که در لایحه دولت دیده نشده، مورد توجه قرار گیرد، کفایت میکند»
پس از صحبتهای اعضا درباره کلیات، کلیات طرح با ۱۶ رای موافق از ۱۸ نفر از حاضرین به تصویب رسید.
در ادامه جلسه، جزئیات این طرح با پیشنهادهای اصلاحی اعضای شورا مورد بررسی قرار گرفت. با پیشنهاد بشیر نظری، ماده ۲ که معامله شرکتهایی مدیران شهرداری تهران و واحدهای تابعه در آنها به میزان بیش از پنج درصد سرمایه شرکت سهامدار هستند یا مسئولیت مدیرعاملی، عضویت در هیئت مدیره یا هیئت نظارت، بازرسی، حسابرسی، مشاوره و نمایندگی شرکت را برعهده دارند را با شهرداری تهران ممنوع میکرد و ماده ۳ نیز محدودیت مشابهی را برای بستگان مدیران در نظر می گرفت، ترکیب شدند. همچنین ممنوعیت بهکارگیری بستگان اعضای شورای اسلامی شهر تهران به ماده ۱۱ این طرح که بهکارگیری بستگان مدیران ارشد شهرداری را ممنوع کرده بود افزوده شد.
زهرا نژاد بهرام در جریان بررسی این طرح خواستار توضیح در خصوص در برگیری این مصوبه برای اعضای شورای شهر تهران و همچنین افزوده شدن افرادی همچون خواهر و بردار همسر مشمول علاوه بر اقوام نسبی و سببی درجه یک شد.
سید حسن رسولی در مخالفت با افزوده شدن این عبارت در بند مورد نظر گفت: این موضوع در قانون شهرداری عنوان شده است و ضرورتی به آورده شدن آن در این بخش نیست.
مجید فراهانی در موافقت با این موضوع گفت: ما نمی توانیم ممنوعیتی را برای مدیران شهرداری در نظر بگیریم اما بخشی از راه را به اینگونه باز بگذاریم.
وی اظهار داشت: هرچند این موضوع در گذشته بوده است و هنوز هم تعدادی از منسوبان مدیران پیشین در پست هایی قرار دارند.
حجت نظری نیز اظهار داشت: ما در این بخش در حال ایجاد ممنوعیتی برای مدیران شهری هستیم و از این روی نمی توانیم اعضای شورا را از مدیران شهرداری جدا کنیم.
در نهایت جزئیات این طرح نیز با اعمال اصلاحات لازم به تصویب رسید.
نظر شما