به گزارش خبرنگار مهر، عباس صادقزاده ظهر پنجشنبه در کارگروه تخصصی اجتماعی و فرهنگی شهرستان رفسنجان اظهار داشت: مسائل اجتماعی مسائلی هستند که دغدغه ایجاد میکنند و روی خیلی از پیشرفتها و توسعهها سایه میافکنند.
وی بیان داشت: برخلاف اینکه مسائل اجتماعی خیلی جاها گفته میشود ویژهاند اما کاملاً طبیعی است همراه و همگام با رشد جامعه رشد میکنند. مسائل اجتماعی یک شبه به وجود نیامدند که یک شبه جمع شوند.
وی تأکید کرد: آسیبهای اجتماعی اگر چه پیچیده، متنوع و به روز هستند اما غیرقابل کنترل و مدیریت نیستند. برخی مواردی که پیش میآید مربوط به ضعف مدیریت و برنامهریزی باشد خود ما هم در برابر این گرفتاریها مسئولیم.
صادق زاده افزود: جوامع غربی از جمله آمریکا که ادعای پیشرفت می کند سالهای متمادی جوانان آن درگیر اعتیاد بوده و به شکلی به نابودی کشیده شدهاند بنابراین در برخورد با مسائل اجتماعی باید رک حرف زد و البته از ایجاد ناامیدی در جامعه باید پرهیز شود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان عنوان کرد: برای مسائل اجتماعی باید از موازیکاری پرهیز شود، متولیان باید یک ادبیات و یک برنامه داشته باشند و بنگاههای اقتصادی هم در قبال جامعه مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهند.
صادق زاده ابراز داشت: رفسنجان از شهرهایی است که بیشترین گرایش خیّران برای ساماندهی امور کودکان است و خیران میتوانند کمک بسزایی در راستای کاهش آسیبها داشته باشند.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر مواجه با اعتیاد دختران ۱۴ تا ۲۲ سال به ماده مخدر گل هستیم و این را از آمار مراکز درمانی دریافتیم و ۷۰ درصد کسانی که مواد مخدر به ویژه روانگردانها و مواد مخدر صنعتی مصرف میکنند دچار مشکلات جنسی میشوند.
وی افزود: مشاورانی که بتوانند با دانشآموز رفاقت ایجاد کنند آموزش و پرورش فراخوان داده که وسط بیایند، همه آحاد جامعه از بخش دولتی و غیردولتی باید مسئولیت اجتماعی بپذیرند و باید همگام باشند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه داشتن برنامه با اولویت جامعه از وظایف مدیران است که باید اولویتهای جامعه را بسنجدند، یادآور شد: یک روز ساخت مدرسه و بیمارستان اولویت بود هر چند سال باید اولویتها بروز شود و در برابر این اولویتها باید برنامه علمی وجود داشته باشد چون بعضی برنامهها به جامعه زیان میزند.
صادقزاده ادامه داد: یک برنامه کوچک ممکن است بیشتر برای مردم نفع داشته باشد، برنامه بایستی بر اساس ذائقه و فرهنگ هر جامعه باشد نباید منتظر باشیم کسی از جایی برای ما برنامهریزی کند.
به گفته وی برنامهها باید اجتماعمحور، محلهمحور و فرهنگمحور باشد به طور مثال فرهنگ شهر رفسنجان با توابع آن متفاوت است و سازمان بهداشت جهانی هم برنامه موفق را برنامههای کوچک اجتماعمحور میداند.
این مقام مسئول پیشگیری را مهمتر از اقدام درمانی دانست و گفت: پیشگیری بر مبنای سلامتمحوری و اینکه تلاش کنیم محور سلامت اجتماعی در جامعه نهادینه شود دانش اجتماعی و برنامههایی که برای دسترسی به سلامت اجتماعی در بین مردم است را ارتقا دهیم و در کارگروه تخصصی سلامت اجتماعی و فرهنگی باید از ابتدا این مسأله مدنظر باشد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان تصریح کرد: در مسایل اجتماعی همه آحاد جامعه اعم از بخش دولتی، خصوصی و نهادهای مردمی باید مسئولیت اجتماعی را بپذیرند و در راستای این مسئولیت در جهت رفع معضلات و مسایل اجتماعی گامی هر چند کوچک بردارند و قدم اول در مواجه با این مسایل همراه و همزبان شدن و مسئولیت اجتماعی داشتن است.
صادق زاده افزود: اعتیاد چیزی نیست که نتوان آن را درمان کرد، عالمانه و کنترل شده می توان این معضل را جمع کرد، یکی از دغدغه هایی مقام معظم رهبری نیز رفع معضلات و آسیب های اجتماعی در جامعه است لذا ما ظرفیت مذهبی مساجد و دینی را داریم و این ظرفیت ها را نباید دست کم گرفت و باید از انها در راستای کاهش معضلات اجتماعی بهره مند شویم.
وی در ادامه بیان داشت: تصریح کرد: چهار کمپ ماده ۱۶ در شهرهای رفسنجان، سیرجان، بم و جیرفت راه اندازی خواهد شد. این کمپ پیش از عید نوروز امسال در بم راهاندازی شده و در سیرجان حدود ۷۰ درصد پیشرفت دارد، در رفسنجان هم اگر کار شروع شود ۵۰ درصد هزینهها را ما میپردازیم.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان اضافه کرد: مجوز راهاندازی مرکز جامع پیشگیری در رفسنجان را صادر میکنیم که بخشی از اعتبارات آن را در شورای برنامهریزی مصوب میشود و ۵۰ درصد آن هم توسط فرمانداری تصویب شود تا مرکزی برای اینکه کودکان را آموزش دهیم که به دام مسائل اجتماعی نیفتند، ایجاد شود.
نظر شما