غلامرضا شیران در حاشیه همایش «اصفهان؛ تمرکز بر ساختمان، غفلت از شهر» در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه این گونه جلسات، سالها و حتی قرنهاست که برگزار میشود، اظهار داشت: به یاد دارم زمانی که در استرالیا در مقطع دکتری تحصیل میکردم، جلساتی را با عنوان«سیاست در کافههای آرام شهر» در کافهها برگزار میکردند که حدود ۴۰ نفر جمع میشدند و با دعوت از یک مسئول، سوالات خود را از او میپرسیدند، که یکی از این مسئولان شهردار شهر سیدنی بود.
وی افزود: مشارکت مردمی در شهر یکی از مباحث بسیار مهم و اساسی است که در مدیریت، مهندسی، برنامهریزی و تمام امور اجرایی در خارج از ایران رخنه کرده و حتی یک درس دانشگاهی به آن اختصاص یافته است. اما متاسفانه ما در چهل سال گذشته به این موضوعِ مهم، کمتر اهمیت دادهایم.
عضو سابق سه دوره مجلس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در فرهنگ ما به اینکه از ما سوال شود و توضیح بدهیم عادت نداریم، تصریح کرد: مشارکت مردمی، کار مسئولان را آسانتر میکند، هزینهها را کاهش میدهد و اشکالات را کمتر میکند،اما جای خالی این مهم در فرهنگ ما بسیار محسوس است.
وی اضافه کرد: در سازمان ملل بسیار تاکید شده که مردم باید برای احقاق حق خود، قدرتمندتر و آگاهتر شوند چراکه با این اتفاق، بسیاری از مشکلات کاهش مییابند؛ اما متاسفانه مردم ایران در ۲ دهه اخیر گرفتار روزمرگیها بودند و مسئولان ما نیز برای آنها این فضا را فراهم نکردند.
این دکترای برنامهریزی حمل و نقل و ترافیک تصریح کرد: جای تاسف است که هنوز هم در کوچه پس کوچههای ما، مردم به مردم و همسایه به همسایه ظلم میکند؛ آگاهی مردم بسیار کم است و از طرفی متاسفانه مدیران شهری در چرخه رقابتی ساخت و ساز افتادهاند و شهرهای ما را به سمت و سویی بردند که به کیفیت کمتر توجه شده است.
شیران تصریح کرد: به نظر من تشکیل چنین جلساتی با مشارکت مردم میتواند فضا را فراهم کند که در آینده توقعات مردم بالاتر رود و در انتخابات گوناگون بدانند که از مسئولان چه میخواهند؛ در حقیقت از تقاضاهای مادیگرایانه شخصی بیرون آیند و به کیفیت زندگی، سلامت، توسعه حمل و نقل پایدار، محلهها و شهرهای قابل زیست و اکوسیتیها که امروزه سرلوحه همه کارهای جهان است، بپردازند.
وی با تاکید بر اینکه ما نباید ناامید شویم و باید همواره این مسیر را ادامه دهیم، گفت: بنده در دوره دکترای خود، حمل و نقل و ترافیک را با کاربری زمین و شهرسازی، محیط زیست و آلودگی هوا عجین کردم.
شیران با بیان اینکه متاسفانه ما با تاثیر کارکرد بیرونی ساختمانها غریبه هستیم، افزود: هفت سال است که به عنوان عضو و رییس گروه تخصصی ترافیک شورای مرکزی و ترافیک نظام مهندسی اصفهان پیوسته به دنبال این موضوع بودم که ترافیک را به عنوان یکی از سه ضلع مغفول مانده در ساخت و ساز احیا کنیم که خوشبختانه توانستیم این مهم را در سطح ملی به تدوین برسانیم و امروز برای ابلاغ آن منتظر امضای وزیر راه و شهرسازی هستیم.
وی با بیان اینکه از این پس هیچ ساخت و سازی بدون درنظر گرفتن ترافیک نباید انجام شود، اظهار داشت: موضوع ترافیک قرار نیست که جلوی ساخت و ساز را بگیرد بلکه ساخت و ساز را نظام مند میکند و به موضوعات ترافیکی داخل و خارج آن توجه میشود.
گفتنی است، همایش «اصفهان؛ تمرکز بر ساختمان، غفلت از شهر» با حضور دکتر صنیعزاده مدرس دانشگاه از سوی مرکز اصفهان شناسی و خانه ملل سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در سالن همایشهای کتابخانه مرکزی برگزار شد.
نظر شما