به گزارش خبرنگار مهر، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در دومین جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی وصنایع و معادن ایران که در محل قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افزود: تعامل اتاق بازرگانی با سه قوه در شرایط فعلی اقتصاد کشور می تواند راهگشای دستیابی به رشد اقتصادی است؛ اگر این شیوه مورد عمل قرار گیرد می توان پتانسیلها را به فعالیت تبدیل کرد.
محمد نهاوندیان اتاق بازرگانی را تنها نهاد مشاوره دهنده به سه قوه دانست و اظهار داشت: درخواست اتاق بازرگانی از قوای مجریه، مقننه و قضائیه این است که این نقش را جدی بگیرند و هر تصمیمی را پس از مشورت با این نهاد نماینده بخش خصوصی به تصویب نهایی رسانند.
وی افزود: در سیاست های ابلاغی اصل 44 قانون اساسی باید تعریف مجددی از وظایف و اختیارات دولت و بخش خصوصی صورت گیرد به نحوی که در این راستا، رابطه دولت و بخش خصوصی باید بازتعریف شود.
در ادامه حمید حسینی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نیز گفت: حضور اعضا در کمیسیون های تخصصی اتاق طی دوره گذشته کمرنگ بوده و در این دوره برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده در سند چشم انداز و اصل 44 قانون اساسی باید حضور اعضای هیئت نمایندگان در این کمیسیون ها جدی تر باشد.
وی گفت: بسیاری از تشکل های اقتصادی در وزارتخانه های مختلف به ثبت رسیده اند که درخواست ما بازگشت آنها به دامن اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی است.
حسینی خواستار تشکیل کمیسیون انرژی در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران شد و گفت: با توجه به صادرات روزافزون نفت و گاز و فعالیت چشمگیر ایران در این عرصه از اقتصاد جهانی، لزوم تشکیل چنین کمیسیونی ضروری به نظر می رسد.
وی با اشاره به قرارگرفتن لایحه اصل 44 قانون اساسی در دستورکار مجلس گفت: ترکیب این لایحه اگر به هم بخورد برای اقتصاد کشور خطرناک است البته پیشنهاد ما این است که این لایحه باید در قالب سه لایحه به مجلس ارائه می شد به نحوی که بازسازی اقتصاد کشور، واگذاری ها و توانمندسازی بخش خصوصی را شامل شود.
همچنین جمعه ای رئیس اتاق بازرگانی سمنان نیز گفت: قانون اتاق بازرگانی باید هرچه سریعتر مورد تجدید نظر قرار گیرد ضمن اینکه نماینده بخش خصوصی نیز باید عضو هیات دولت باشد.
در ادامه شمس اردکانی عضو دیگر هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن ایران نیز خواستار رسیدن تولید ناخالص ملی به هزار میلیارد دلار رسد این درحالی است که اقتصاد ایران در حال حاضر تنها به نفت و گاز ختم می شود و کسب و کار مورد توجه کمتری واقع می شود.
وی افزود: درآمد سرانه ایران باید به 12 هزار دلار برسد تا بتوان به کشور اقتصادی برتر منطقه تبدیل شد اما در حال حاضر و با سازوکار فعلی نمی توان به قدرت اول منطقه دست یافت.
نظر شما