به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، سید میعاد صالحی در حاشیه اجلاس بین المللی شناخت ظرفیتها و پتانسیلهای حمل و نقل ریلی گفت: در یکسال اخیر با توجه به تفاهم نامههایی که با کشورهای مختلف مانند ترکمنستان، قزاقستان و روسیه داشتیم سعی کردیم ظرفیتهای عملیات ریلی ج. ا. ا را هم بشناسانیم و هم در عمل در حوزه ترانزیت، صادرات و واردات از مرزهای ریلی گامهای مثبتی را با موفقیت برداریم.
وی افزود: نمونه بارز این موفقیت در سال ۱۴۰۰ شکستن رکورد حمل و نقل ترانزیت ریلی با یک میلیون ۹۱۳ هزار تن است.
مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران هدف از برگزاری این اجلاس را اطلاع کشورها از ظرفیتهای بالفعل ج. ا. ا، مشارکتهای جدید با فورواردرها برای حمل کالا از مسیر ریلی ایران و تغییر کریدورهایی که بطور سنتی درحوزه اورآسیا و cis وجود داشت ، بیان کرد.
وی گفت: کشورهای روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان و بلاروس در اجلاس حضور دارند و راه آهنهای این کشورها و فورواردرها هم که نقش مهمی در حمل کالا در حوزه ترانزیت، واردات و صادرات ریلی دارند نیز در اجلاس شرکت کردند.
صالحی با اشاره به نتایج برگزاری این اجلاس ها افزود: توانستیم بخشی از کریدورها را به سمت ایران تغییر مسیر دهیم مثلاً باری که قبلاً از شرق روسیه به سمت غرب این کشور میرفت و میبایست از مسیر دریای سیاه، دریای سرخ و نهایتاً از مسیر اقیانوس هند با مدت زمان ۴۵ روز به هند میرسید در حال حاضر از شرق روسیه مستقیم از مسیر ریلی با گذر از قزاقستان و ترکمنستان و گذر از مسیر سرخس تا مرز ریلی بندر عباس که حدود هزار و ۶۱۰ کیلومتر است در مدت زمان ۱۶ روز یعنی تقریباً یک سوم مسیر سنتی قبلی طی میکند.
وی تصریح کرد: در سه ماه اخیر ۶۰ هزار تن یک نوع کالا را در مسیر ریلی برای نخستین بار از روسیه تا بندر عباس جابجا کردیم و این گام جدیدی است که شاهد ورود به فعالیت کشورهای دیگر همچون قزاقستان و ترکمنستان و چین باشیم.
صالحی خاطر نشان کرد: با افزایش حمل و نقل ریلی بین المللی میتوانیم با گامهای بلند اقتصادی به سیادت سیاسی و امنیتی هم برسیم.
*نازنین شیخ صراف
نظر شما