۱۸ مرداد ۱۴۰۲، ۲۲:۰۷

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان:

سرانه آموزشی خوزستان از متوسط کشوری پایین‌تر است

 سرانه آموزشی خوزستان از متوسط کشوری پایین‌تر است

اهواز- مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان گفت: سرانه آموزش در خوزستان ۴.۹۳ مترمربع است در حالی که سرانه متوسط کشور ۵.۲۲ مترمربع است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد سعیدی پور عصر امروز چهارشنبه در نشست خبری تصریح کرد: در حال حاضر ۴۱ هزار کلاس درس و پنج هزار و ۷۰۰ فضای آموزشی در خوزستان وجود دارد که ۶۶ درصد این فضاها معادل معادل سه هزار و ۷۶۲ فضاها مقاوم، ۱۵ درصد معادل ۸۵۵ فضا نیازمند مقاوم سازی و ۱۹ درصد مدارس معادل ۸۳ کلاس تخریبی هستند؛ البته مدارس تخریبی به معنای در حال ریزش بودن آن نیست بلکه این مدارس نیاز به توجه ویژه دارند و تنها ۶ درصد این مدارس معادل ۳۴۲ فضا هشدار دهنده است که باید با کلاس‌های ایمن جایگزین شود.

سعیدی پور با بیان اینکه کار ساماندهی فضاها از چند سال اخیر آغاز شده است، عنوان کرد: این فضاها معادل ۲ هزار و ۵۰۰ کلاس درس است که در سال جاری تعداد ۲۸۶ کلاس ساماندهی می‌شوند و بخشی از آن مهرماه تحویل داده خواهد شد، همچنین در سال‌جاری در حال بازسازی ۱۹۳ کلاس درس هستیم؛ امیدوار هستم در برنامه توسعه هفتم در یک برنامه چهارساله بتوانیم تمام کلاس‌ها را ساماندهی کنیم و برای ساماندهی حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که قریب ۱۰۰ میلیارد تومان آن تأمین شده است.

وی در خصوص مدارس در حال ساخت در خوزستان اظهار کرد: ۴۷۰ پروژه یا فضای آموزشی معادل یک هزار و ۷۸۸ کلاس درس در خوزستان در حال ساخت وجود دارد که ۵۷ درصد کلاس‌ها در مناطق شهری و ۴۳ درصد در مناطق روستایی و عشایری قرار دارند؛ برنامه‌ریزی شده که در مهرماه سال جاری تعداد ۵۲۳ کلاس درس معادل ۱۲۳ کلاس درس و ۱۳۹ فضای آموزشی تحویل داده شود که معادل ۴۸ هزار مترمربع زیربنای آموزشی است.

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان اضافه کرد: اعتبار هزینه شده برای این پروژه‌ها ۴۶۰ میلیارد تومان است و این ظرفیت ایجاد شده تا پایان سال‌جاری قریب ۹۰۰ کلاس درس تحویل داده خواهد شد. همچنین در سال گذشته ۲۱۴ کلاس تحویل داده شد و قرار است در مهر امسال ۵۲۳ کلاس درس تحویل داده شود که تقریباً ۲.۵ برابر سال گذشته است.

سرانه آموزش در خوزستان ۴.۹۳ مترمربع

سعیدی پور بیان کرد: سرانه آموزش در خوزستان ۴.۹۳ مترمربع است در حالی که سرانه متوسط کشور ۵.۲۲ مترمربع است و تلاش می‌کنیم از ظرفیت استان و سازمان برنامه بودجه استفاده کنیم و تا پایان سال جاری سرانه آموزشی استان را به ۵.۰۷ برسانیم.

وی افزود: یکی از دغدغه‌های اصلی بنده در هشت ماه تصدی که سکان را برعهده گرفته‌ام، توجه به مناطق محروم و فراموش شده بوده است، در نقاط کور خوزستان مدارسی با پیشرفت ۱۰ تا ۱۵ درصد وجود دارد اما اراده‌ای برای تکمیل این پروژه‌ها نبوده است.

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان گفت: هنرستان کشاورزی در سوسنگرد پس از ۱۷ سال به بهره برداری رسید. مدارس ۱۲ کلاسه الهایی، ۶ کلاسه بروایه، چهار کلاسه مراونه، روستای خطور هویزه، علی چعب در ناحیه ۴ حمیدیه، مناطق قلعه چنان کارون، شهید چمران کارون، عین دو، کوی سیاحی، رامهرمز، شوش و هفتکل از جمله مناطقی هستند که ۱۰ سال است نیمه تمام باقی مانده و ما اراده کردیم و قریب ۴۶ پروژه معادل ۳۸۶ کلاس را که سال‌ها تعطیل بوده‌اند و توجهی به آنها نشده‌اند با ۱۱۰ مناقصه فعال کرده‌ایم.

وی، یکی از دغدغه‌های سازمان را توجه به مناطق محروم و کم برخوردار با سرانه‌های زیر چهار مترمربع اعلام و عنوان کرد: توجه به سرانه‌ای زیر چهار مترمربع و اخذ مجوزهای بیش از ۱۴ پروژه در این مناطق جز اقداماتی است که در سال‌جاری برای مناطق با سرانه زیر چهار مترمربع برنامه‌ریزی شده از جمله این مناطق می‌توان به شهرستان‌های شوش، کارون و اهواز اشاره کرد.

حذف مدارس سنگی خوزستان تا ۳ سال آینده

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان با بیان اینکه یکی از موضوعات اصلی سازمان در سطح استان حذف مدارس سنگی است، تصریح کرد: در خوزستان یک هزار و ۲۴۰ کلاس درس سنگی وجود دارد که قالب آنها در مناطق زاگرس نشین مسجدسلیمان، باغملک، ایذه، بخشی از الوار گرمسیری و سردشت دزفول است. کار حذف مدارس سنگی حدوداً از نیمه دوم سال ۹۹ آغاز شده که ۴۰۰ کلاس درس ایمن ساماندهی شده و ۲۴۴ کلاس در حال اجرا است، همچنین ۶۱۵ کلاس از این مدارس سنگی که بالای ۶ کلاس هستند، باقی مانده‌اند که برنامه‌ریزی شده تا در یک برنامه سه ساله با کلاس‌های ایمن جایگزین شوند.

وی گفت: اعتبار لازم برای حذف این تعداد کلاس درس سنگی حدوداً بالای یک هزار میلیارد تومان است.

سعیدی پور ادامه داد: برای حذف مدارس سنگی از ظرفیت سازمان برنامه بودجه کشور، اعتبارات ملی، ظرفیت خیرین و استان استفاده می‌کنیم زیرا این یک کار ملی است و محدود به استان نیست؛ اعتبارات استانی تقریباً ۴۸۰ میلیارد تومان است که برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام، تجهیزات، سرمایش و تعمیر است.

وی اضافه کرد: در کنار اعتبارات ملی نیز طرح‌های تقویتی و پوششی را داریم که در قالب طرحی بنام شهدا انجام می‌شود. طرح شهید آرشام سرایداران یکی از طرح‌هایی است که امسال برای حذف ۱۶ مدرسه معادل ۹۰ کلاس درس با اعتبارات ۱۰۰ میلیارد تومانی پایه گذاری شده که مجریان طرح سازمان نوسازی مدارس و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) هستند. از این میزان ۷۰ درصد را استان و ۳۰ درصد را قرارگاه با انعقاد تفاهم نامه‌ای تقبل کرده‌اند.

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان گفت: طرح دیگری که بسیار مهم بوده و اوایل مهرماه آن را افتتاح خواهیم کرد، طرح شهید پناهی است که عنوان آن حذف مدارس خشکه چین (بدون ملات) و کانکسی مستقل با جمعیت بالای ۱۰ دانش‌آموز است. در سطح استان ۱۶ مدرسه معادل ۳۳ کلاس درس از سال ۱۴۰۱ شناسایی شده که پیشرفت پروژه‌های آنها بالای ۷۰ درصد است و نیمی از پروژه‌ها آماده افتتاح بوده که در مهرماه افتتاح خواهند شد.

سعیدی پور، یکی از فرازهای بسیار مهم در نوسازی مدارس را موضوع خیرین خواند و بیان کرد: خیرین یک نقش اثرگذار و ماندگار در سازمان نوسازی ایفا می‌کنند. مدل جدیدی در این سازمان در سطح کشور در حال طراحی است که در قالب مشارکت مردمی است و ما موفق شده‌ایم از سال ۱۴۰۱ تاکنون معادل ۴۹۲ میلیارد تومان جذب خیرین داشته باشیم؛ البته هدف گذاری کرده‌ایم که این مبلغ را تا پایان سال‌جاری به ۸۰۰ میلیارد تومان برسانیم.

وی در خصوص تجهیزات مدارس خوزستان بیان کرد: در سفر دور دوم رئیس جمهور به خوزستان با عنایت ویژه‌ای که ایشان به مسئله آموزش داشتند، حدود ۲ هزار و۸۰۰ میلیارد تومان مصوبه آموزشی در نظر گرفته شد در حالی که در سفر اول ایشان هیچ اعتباری نداشتیم و یک هزار میلیارد تومان آن از محل مولد سازی است.

مولدسازی یکی از درگاه‌های اعتباری سازمان نوسازی مدارس

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان با بیان اینکه مولدسازی یکی از درگاه‌های اعتباری سازمان است، اظهار کرد: فروش املاک مازاد در آموزش پرورش نیازمند یک عزم جدی است؛ در حال حاضر ۳۰ ملک شناسایی شده که ۱۹ ملک با ارزش گذاری ۲۰ میلیارد تومانی طبق برآوردهای اولیه شناسایی شده در ویترین فروش قرار گرفته است. البته هدف گذاری کرده‌ایم تا پایان سال ۱۴۰۲ بتوانیم ۹۰ ملک را شناسایی و به فروش برسانیم که براساس برآورد اولیه پیش بینی مبلغ آن معادل ۴۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.

سعیدی پور اضافه کرد: این مبلغ، سود فروش تکمیل پروژه‌های نیمه تمام خیران است و عمده مبلغ صرف این پروژه‌ها خواهد شد زیرا یکی از دغدغه‌های اصلی خیرین تکمیل پروژه‌های نیمه تمام آنها است.

وی افزود: پیش بینی کرده‌ایم که برای مهرماه سال‌جاری نیز یک هزار کولر تهیه و تحویل دهیم، همچنین برای شروع سال تحصیلی ۱۴۰۲ تعداد ۱۰ هزار میز و نیمکت، ۲۰۰ کامپیوتر، ۲۰۰ اسکنر، پرینتر و ۲۰۰ کلاس هوشمندسازی شده نیاز داریم. در واقع برای مهرماه امسال معادل ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا دغدغه آموزش و پرورش و مردم را مرتفع کنیم اما در اصل منابع ما محدود است.

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان گفت: سازمان برنامه و بودجه در سال ۱۴۰۲ توجه ویژه‌ای به مسئله آموزش داشته و اعتبارات خوبی را با رقمی معادل ۱۷۰ میلیارد تومان پایان اسفند ماه برای نوسازی مدارس ابلاغ کرد که سبب شده تا یک تحول آموزشی در بحث تجهیزاتی ایجاد شود.

سعیدی پور با اشاره به انجام حرکت جهادی در بحث آسفالت و ایزوگام عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ معادل ۲۲۳ هزار مترمربع یعنی ۴۳۶ مدرسه ایزوگام انجام شد که بنا داریم در سال‌جاری آن را به ۱۸۰ هزار مترمربع برسانیم، همچنین سال گذشته ۱۰۵ هزار مترمربع آسفالت در ۴۵ مدرسه خوزستان انجام شد.

۲ میلیارد تومان هزینه تعمیر مدارس خوزستان

وی به اشاره به تعمیرات مدارس خوزستان در فصل تابستان اظهار کرد: طرح شهید عجمیان به صورت ملی در حال پیگیری است که در خوزستان نیز این طرح انجام می‌شود و با عملکرد خوبی که استان در این زمینه داشته فاز اول از اسفندماه سال گذشته آغاز و تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۲ ادامه داشت که تقریباً ۴۰ مدرسه معادل ۲ میلیارد تومان کار رنگ آمیزی، شاداب سازی و تعمیرات میز و نیمکت انجام شد؛ فاز دوم طرح در حال پیگیری است که برای این مرحله که پایان آن شهریور ماه است ۶۰ مدرسه شناسایی شده و بنا داریم معادل سه میلیارد تومان کار را انجام دهیم.

مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان با بیان اینکه یکی از رویکردهای اصلی سازمان تقویت هنرستان‌ها است، تصریح کرد: اخیراً سازمان مکاتبه با ما داشته که هنرستانی با مقیاس ۱۰ هزار مترمربع درخواست کرده است، زمین آن شناسایی و برآورد اولیه انجام شده که معادل ۴۰۰ میلیارد تومان است و مقرر شده در کشور ۱۰ هنرستان اجرایی شوند که یکی از آنها خوزستان است.

سعیدی پور، چالش اصلی سازمان را تکمیل پروژه‌های نیمه تمام خیرین اعلام و اظهار کرد: پروژه‌ها با پیشرفت بالای ۷۰ درصد جز اولویت‌های سازمان نوسازی مدارس است زیرا ۸۰ درصد از کلاس‌ها خیرین هستند اما به دلیل کمبود اعتبارات، بخشی از چالش‌ها در نظام توزیع بود و اعتبارات متوازن توزیع نمی‌شد.

کد خبر 5857937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha