به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی فعلهگری ظهر یکشنبه در جمع اصحاب رسانه کردستان اظهار کرد: استان کردستان اقتصادی مبتنی برکشاورزی و دامداری دارد و بخش عمده تولید ناخالص داخلی مبتنی بر این دو مؤلفه است و صنعت و تولید کمترین نقش را در درآمدهای اقتصادی کردستان دارد.
وی بیان کرد: معدن و تولید نیز در استان طبق قانون بین ۱۰ الی ۲۰ سال، اشخاص حقوقی در پرداخت مالیات معاف هستند و تولید گسترده نیست که عدد مالیاتی وصول شده بالا باشد و گاهاً استان آخر کشور هستیم.
کردستان از نظر سرانه مالیات جزو استانهای آخر کشور است
مدیرکل امور مالیاتی کردستان تصریح کرد: از نظر سرانه مالیات جزواستانهای آخر کشور هستیم و به لحاظ عدد وصول مالیات، سال قبل میزان درآمد مالیاتی یکهزار و۷۵۰ میلیارد تومان بوده است که بخش عمده آن از دو الی سه شرکت بزرگ وصول میشود و شامل حقوق کارکنان، ارزش افزوده و مشاغل است.
فعلهگری خاطرنشان کرد: در سال جاری تاکنون شاهد رشد نرخ ۲۰ تا ۲۵ درصدی وصول مالیات در استان بودیم و این رقم مربوط به همه منابع مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده است.
اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی راهی برای شفافیت مالی است
مدیرکل امور مالیاتی کردستان در ابتدای این نشست به اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی اشاره و تصریح کرد: سیستم مالیاتی ایران از نظام مالیاتی سنتی به هوشمند و مبتنی بر داده قرار گرفته و هدف از تغییری که در نظام مالیاتی کشور با عنوان «قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان» ایجاد شده شفافیت اقتصادی است و هیچگونه افزایش مالیاتی در این ساختار دیده نشده است.
فعلهگری خاطرنشان کرد: این تغییر در نظام مالیاتی برای آن است که دولت بتواند متناسب با درآمدهای واقعی افراد مالیاتستانی کند.
وی یادآور شد: حجم تغییراتی که این سامانه در ساختار اقتصادی جامعه ایجاد میکند، گسترده و همهگیر است و علیرغم اینکه در آبان سال ۱۳۹۸ به تصویب رسید اکنون فرآیند اجرایی آن عملیاتی شده و از ابتدای مهر ماه امسال همه اشخاص حقیقی مکلف به اجرای آن هستند.
اعلام گروههای مشمول قانون پایانه فروشگاهی
وی اذعان کرد: قانون پایانههای فروشگاهی به صورت مرحلهای برای گروههای مشمول اجرا میشود به طوری که هر مودی که سال جاری عدد فروش و درآمدش از ۱۸۰ میلیارد ریال بیشتر باشد مشمول این قانون قرار میگیرد و در گروه بعدی صنف طلافروشان وگروه سوم اشخاص حقیقی موضوع جز ۲ بند ط تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ شامل فعالیتهای پزشکی و دندانپزشکی و در نهایت گروه چهارم فروشندگان مواد معدنی به واخدهای فرآوری معدنی هستند که با هر میزان فروش، مشمول این قانون خواهند شد.
فعلهگری با اعلام اینکه هدف این قانون ایجاد شفافیت مالی است و بی هیچ وجه مالیات جدیدی اعمال نمیشود، گفت: با اجرای این قانون متناسب با میزان درآمد واقعی مودیان مطالبه واقعی مالیات میشود و اینگونه پایه و اساس این مهم سامانه مودیان خواهد بود.
وی اضافه کرد: سازمان امور مالیاتی کشور تا پایان سال ۱۴۰۳ فرصت فرهنگ سازی و اطلاع رسانی را داده است و بعد از این زمان دیگر هیچ گونه بخشودگی و معافیتی را اعمال نخواهد کرد و هر مودی که اقدام به ثبت نام در سامانه مودیان و استفاده از پایانههای فروشگاهی نکند جریمهاش پرداخت ۱۰ درصد از مجموع مبلغ فروش او خواهد بود.
نظر شما