پیام‌نما

وَالَّذِينَ اسْتَجَابُوا لِرَبِّهِمْ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَمْرُهُمْ شُورَى بَيْنَهُمْ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ * * * و آنان که دعوت پروردگارشان را اجابت کردند و نماز را برپا داشتند و کارشان در میان خودشان بر پایه مشورت است و از آنچه روزی آنان کرده‌ایم، انفاق می‌کنند؛ * * * زان كه با عقلی چو عقلی جفت شد / مانع بد فعلی و بد گفت شد

۱۶ بهمن ۱۴۰۳، ۱۴:۱۹

صادرات ۲.۵ میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها؛ ۱۵۰۰ شرکت دانش بنیان سابقه تجارت خارجی دارند

صادرات ۲.۵ میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها؛ ۱۵۰۰ شرکت دانش بنیان سابقه تجارت خارجی دارند

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: از مجموع ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان، نزدیک به ۱۵۰۰ شرکت، سابقه تجارت خارجی اعم از صادرات و واردات دارند و نزدیک به ۵۰۰ شرکت از تجربه صادراتی برخوردار هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، اولین جلسه از سلسله نشست‌های «فرصت فردا» با محوریت کشور ازبکستان امروز ۱۶ بهمن ماه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برگزار شد.

تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، در این نشست گفت: از ستون‌های اقتدار کشورها، اقتدار در علم و فناوری است و مهم‌ترین ابزار برای دستیابی به اقتدار در علم و فناوری در کشور ما، شرکت‌های دانش‌بنیان هستند. از این رو، مفتخریم که در نخستین نشست از سلسله نشست‌های «فرصت فردا» میزبان شرکت‌های دانش‌بنیان باشیم و امیدوارم برونداد و خروجی این جلسه برای این زیست‌بوم مفید واقع شود.

وی ادامه داد: از مجموع ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان، نزدیک به ۱۵۰۰ شرکت، سابقه تجارت خارجی اعم از صادرات و واردات دارند و نزدیک به ۵۰۰ شرکت هم از این تعداد، مشخصاً از تجربه صادراتی برخوردار هستند. از آنجا که این جنس از صادرات، ناظر به فناوری‌های پیشرفته بوده و در دسته صادرات غیرنفتی قرار می‌گیرد، نفس این آمار جای مباهات دارد.

امرایی با بیان اینکه آمار صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان حدود ۲.۵ میلیارد دلار است، افزود: از این حجم نزدیک به ۵۵۰ میلیون دلار مربوط به صادرات محصولات دانش‌بنیان است و خوشبختانه سال به سال شاهد رشد میزان صادرات در این بخش هستیم.

وی تصریح کرد: امیدواریم همکاران ما در معاونت علمی و سفارت ایران در کشور ازبکستان بتوانند راه‌هایی را برای عرضه محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور ازبکستان شناسایی کنند.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در پایان خاطرنشان کرد: ازبکستان، از مهم‌ترین کشورها در آسیای میانه و آسیای مرکزی است، از کشورهای پرجمعیت محسوب می‌شود و همچنین زیرساخت خوبی دارد؛ از این رو، به عنوان یکی از مقاصد ما در بحث صادرات دانش‌بنیان می‌تواند مورد توجه قرار بگیرد.

محمدعلی اسکندری، سفیر ایران در ازبکستان هم از دیگر سخنرانان این جلسه بود و بر مزیت‌ها و فرصت‌های فناورانه ازبکستان اشاره کرد و گفت: فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، کشاورزی و انرژی، پزشکی، بانکداری الکترونیک، آموزش و فناوری، زیست‌فناوری و علوم‌زیستی از ظرفیت‌های همکاری با کشور ازبکستان است.

وی همچنین، عدم شناخت زیست‌بوم فناوری ازبکستان از شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی و رقبای سرسخت در فناوری IT را از جمله چالش‌های تعاملات بین‌المللی با کشور ازبکستان دانست.

کد خبر 6368347

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۶
      0 0
      خدایا به بزرگیت قسم کاری کن تا کارمندان رسمی نفت بتوانند با سی سال سابقه کار و بدون شرط سنی ۶۰ سال و بدون کم شدن حقوقشان در اول خرداد ۱۴۰۶ بازنشست شوند.