پروین جهانبان در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک با اشاره به اینکه هفت تا هشت درصد حمعیت استان را سالمندان تشکیل می دهند و جزو هفت استان پیر کشور هستیم، افزود: پنج مرکز توانبخشی سالمندان در استان وجود دارد که چهار مرکز به خانمها و یک مرکز به آقایان اختصاص دارد.
وی از تاسیس و راه اندازی کلینیک طب سالمندی که خدمات رایگان ارائه می دهد، خبر داد و گفت: از اولویتهای این سازمان کمک به سالمندان نیازمند و ناتوان، سالمندان روستایی و زنان سرپرست خانوار است.
وی عنوان کرد: ارائه خدمات اجتماعی، مددکاری، مشاوره و حمایت مالی از جمله طرحهای در حال اجرا برای سالمندان است و در زمینه توانبخشی، مناسب سازی محیط زندگی، فیزیکی، خدمات مراقبتی و درمانی به سالمندان خدمات ارائه می شود.
جهانبان خاطرنشان کرد: همچنین دو مرکز خصوصی غیر دولتی با تیم سیار خدمات توانبخشی را در منزل ارائه می دهند.
وی با اشاره به اینکه در سه شهر خمین، محلات و دلیجان از طریق رویکرد چند بخشی به معلولان خدمات ارائه می شود، افزود: با کمک تحصیل گران بومی مناطق روستایی افراد معلول شناسایی و آموزشهای لازم و خدمات به آنان ارائه می شود.
جهانبان یادآور شد: امسال نیز در ساوه، خنداب و تفرش از طریق تحصیل گران بومی منطقه روستایی خدمات توانبخشی به معلولان ارائه می شود.
وی در ادامه گفت: 948 نفر شناسایی شده که به 630 نفر خدمات ارائه شده و تا پایان سال پیش بینی می شود سه هزار نفر از این طریق خدمات دریافت کنند.
معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی استان با بیان اینکه 12 هزار و 978 نفر از خدمات توانبخشی استفاده می کنند، افزود: دو هزار و 769 نفر از خدمات توانبخشی مراقبتی نگهداری سالمندان در مراکز روزانه و شبانه روزی تحت پوشش مستمر قرار دارند.
وی تصریح کرد: 404 نفر در مراکز بهزیستی نگهداری می شوند و چهار هزار و 448 نفر خدمات توانبخشی دریافت می کنند.
وی یادآور شد: هزار و 60 نفر در مراکز ذهنی و شبانه روزی نگهداری و آموزش داده می شوند و شش هزار نفر از خدمات توانبخشی سیار به معلولین استفاده می کنند.
جهانبان بیان داشت: هشت هزار و 55 دستگاه لوازم توانبخشی و وسایل بهداشتی برای بیماران ضایعه نخایی و روانی تهیه شده و 12 هزار و 714 عدد وسایل بهداشتی تحویل معلولین ضایعه نخایی شده است.
نظر شما