به گزارش خبرنگار مهر در اراک، پرستاران در طول دوران پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس و در زمانهای بحران از جمله دفاع مقدس، به رغم کمبودها و مشکلات، خالصانه و بیریا در جهت بهبود وضعیت بیماران تلاش کردند و اغلب به جای اینکه در آغوش گرم خانواده به سر برند بر بالین مجروحان جنگی، مصدومان و بیماران حاضر شده و از آنان مراقبت کردند.
حرفه پرستاری در پاسخ به نیاز جامعه به وجود آمده است و در ارتباط با سلامت انسان در طول زندگی ایده آلهایی را مدنظر دارد.
پرستاری، حرفه ای پویا و حمایت گر است که از قوانین اخلاقی خاصی پیروی می کند و ریشه آن مراقبت از بیمار یعنی مفهومی که در چهار زمینه فعالیت آن، کار عملی، آموزش، مدیریت و تحقیق، نهفته است.
به رغم جایگاه والای پرستاران در عرصه سلامت جامعه، ساعت کاری بالا، نبود امنیت شغلی، نبود امکانات مناسب رفاهی، کار زیاد و دستمزد پایین، فعالیت مداوم در ایام تعطیل از مهمترین مشکلات و معضلاتی است که جامعه پرستاری در حرفه سخت و طاقت فرسای خود با آن دست و پنجه نرم می کند.
یکی از کارشناسان پرستاری بیمارستان امیرکبیر اراک که نخواست نامی از او برده شود، در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک گفت: در حالیکه حرفه پرستاری جز سخت ترین مشاغل معرفی شده اما پرستاران از کمترین حقوق و مزایا برخوردارند و جایگاه مهم این شغل و شان اجتماعی آن هنوز به طور صحیح و کامل شناخته نشده است.
وی با تاکید بر اینکه رسیدگی به مشکلات پرستاران و تامین خواسته های منطقی آنان نیازمند مساعدت تمام دستگاه های مربوطه است، افزود: با توجه به سختی شغل پرستاری، تعیین 44 ساعت کار در هفته برای پرستاران غیرمنطقی است، زیرا این میزان ساعت کاری خارج از توان روحی و جسمی آنان است.
این پرستار با اشاره به اقدامات خوب دولت برای رسیدگی به مطالبات پرستاران گفت: افزایش حق نوبت کاری و شب کاری از جمله اقدامات خوب دولت است، اما کاهش ساعت کاری، نخستین خواسته اساسی و ریشهای پرستاران است که با محقق شدن این مهم، دولت نهم گام موثری در راستای رفع مشکلات جامعه پرستاری برخواهد داشت.
یکی دیگر از پرستاران این بیمارستان با اشاره به اینکه در قانون برای مشاغل سخت و زیان آور 36 ساعت کار در هفته تعیین شده، اما در اکثر بیمارستانها این زمان بیش از 40 ساعت است، گفت: ساعت کاری بالا و اضافه کاری های اجباری باعث شده که اکثر پرستاران کشور همواره خسته و خواب آلود بوده و خیلی زود پیر، فرسوده و بیمار شوند که می طلبد مسئولین برای رفع این معضل تصمیمی اساسی اتخاذ کنند.
ندا موسوی ادامه داد: ساعات کار پرستاران بسیار بالاست و مسئولان باید برای تضمین سلامت جسمی پرستاران ساعات کار را با افزایش تعداد پرستاران کاهش دهند.
کارشناس پرستاری بخش CCU این بیمارستان نیز در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به سختی کار پرستاران و حقوق کم آنان بخصوص در بخشهای مراقبت های ویژه اظهار داشت: در بخش مراقبت های ویژه مانند ICU و CCU بخش عمده و بار اصلی ارائه خدمات درمانی به عهده پرستاران است و پرستاران باید کاملا هوشیار باشند، زیرا حیات این بیماران در گرو یک لحظه است و لحظه کوتاهی موجب به خطر افتادن جان بیماری خواهد شد.
نگار شایسته تصریح کرد: بیمارستان ها معمولا برای مراقبت از بیماران در این بخش بیشترین هزینه ها را از بیماران دریافت می کنند، اما در تقسیم کار هرگز به نقش پرستاران و سختی کار آنان در این بخش ها توجه نمی کنند و سهم بسیار ناچیزی را به کادر پرستاری اختصاص می دهند.
وی با تاکید بر اینکه تنها اجر معنوی پرستاری باعث می شود تا پرستاران با دلسوزی از بیماران پرستاری کرده و وظایف خود را انجام دهند، گفت: به رغم سختی کار و پایین بودن حقوق و مزایا همه پرستاران شب و روز بر بالین بیماران حاضر شده و به دور از خانواده خود همچون مادری دلسوز از بیماران نگهداری و مراقبت میکنند.
شایسته در ادامه با اشاره به اجرای طرح ارتقای مسیر شغلی برای همه پرستاران و اجرای آموزش مداوم پرستاران در دولت نهم گفت: خوشبختانه دولت نهم توجه ویژهای به مشکلات این قشر دارد که با اجرایی شدن این طرحها بخشی از مشکلات این قشر برطرف خواهد شد.
یکی از پرستاران جوان بیمارستان ولی عصر نیز با بیان اینکه تراکم زیاد بیمار و کمبود کادر پرستاری در این بیمارستان، حجم کاری پرستاران را دو برابر کرده است، گفت: متاسفانه بسیاری از بیماران به پرستار به چشم یک خدمتکار نگاه می کنند، در حالی که پرستار بسیاری از علوم پزشکی را فراگرفته و در نبود پزشک مراقب سلامتی بیماران است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز با تایید بالا بودن ساعت کاری پرستاران در مراکز درمانی استان گفت: به منظور کاهش میزان فشار بر پرستاران با راه اندازی سه بیمارستان جدید در استان مرکزی مجوز استخدام 450 پرستار نیز از مسئولان اخذ شده است.
دکتر مجید رمضانی افزود: دولت برنامههای خوبی جهت بهبود وضعیت پرستاران در دست اقدام دارد که امید میرود با اجرایی شدن آنها بخشی از این مشکلات برطرف شود.
دکتر علی اصغر فرازی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در بیان کمبودهای شاخص درمان در استان مرکزی معتقد است: درحال حاضر نسبت جمعیت شاغل پرستار در استان به تعداد بیماران یک به هزار است درحالی که استاندارد مطلوب این نسبت باید به ازای هر یک هزار بیمار سه پرستار باشد.
اکنون بیش از 100 هزار پرستار در کشور مشغول کارند در استان مرکزی هم اکنون، 1400 پرستار در مراکز مختلف در مانی دولتی و خصوصس مشغول به کار هستند.
ارج نهادن به پرستاران در کشور ما دارای سابقه دینی است و از سویی همین نگاه، شغل پرستاری را حساستر و با اهمیت تر و وظیفه پرستاران را خطیر تر می کند و می طلبد برای ایجاد رضایتمندی در مردم و پرستاران راهکارهای مناسب در این خصوص عملی شود.
نظر شما