به گزارش خبرنگارمهر، همایون خوشروان ظهر شنبه در نشست خبری با بیان اینکه اطلاعات این تحقیق در اختیار ارگانهای ذیربطی چون سازمان گردشگری و استانداریهای ساحلی قرار گرفته است، ادامه داد: فاز مطالعاتی این طرح به پایان رسیده و با تصویب و تامین بودجه های لازم، نتایج این تحقیقات در جهت ایمن سازی سواحل کشور کاربردی می شود.
وی با اشاره به مخاطرات گردشگری در مناطق ساحلی دریای خزر با 4 دسته مخاطرات هیدرودینامیک شامل امواج جریانهای برگشتی دریا، مخاطرات شیمیایی شامل انواع آلودگیها، مخاطرات زمین شناختی مانند پدیده جوشش گل و پرتگاههای دریایی و مخاطرات بیولوژیکی مواجه است که به منظور کاهش این مخاطرات طرح تحقیقاتی کاهش مخاطرات سواحل را ارائه کرده ایم.
خوشروان اظهار داشت: در این طرح 4 دسته مخاطرات در سواحل جنوبی دریای خزر مورد بررسی قرار گرفته که با شناسایی این مخاطرات، سامانه جغرافیایی مناطق حساس توام با بحران ایجاد و مناطق کم خطر و ایمن معرفی شد.
مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر گفت: چنین مخاطراتی در کشورهایی چون مالزی، هندوستان، بریتانیا، آمریکا، کشورهای اسکاندیناوی و غرب اروپا وجود دارد و برای حل آن اقدام به اجرای برنامه های جامع کرده اند.
ایجاد پایگاه جامع زمین شناسی دریای خزر
خوشروان از اجرایی کردن پروژه زمین شناسی دریای خزر خبر داد و اظهار داشت: این مطالعات تا سال 88 به مدت 16 سال در دریای خزر در حال انجام بود که با نهایی شدن آن پایگاه جامع زمین شناسی دریای خزر ایجاد شد.
به گفته وی این پایگاه اطلاعاتی در زمینه رسوب گذاری، عوامل آلوده کننده دریا و میزان آسیب پذیری سواحل دریای خزر در برابر نیروهای ویرانگر ارائه می دهد.
تعهد 5 کشور در زمینه جلوگیری از آلودگی خزر
مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر با بیان اینکه اکتشافات دریایی در این حوزه آلودگی های نفتی در دریای خزر ایجاد کرده است، گفت: برای این منظور معاهده کنوانسیون تهران میان کشورهای قزاقستان، ترکمنستان، روسیه، ایران و ارمنستان به امضا رسیده است این کشورها متعهد شده اند که برای جلوگیری از آلودگیهای نفتی در این حوزه نهایت تلاش خود را به کار گیرند.
نظر شما