به گزارش خبرنگار مهر، رحیم علیمحمدی ظهر یک شنبه در نشست محققان و پژوهش گران آب و اعضای هیئت علمی استان چهارمحال و بختیاری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه آبخوانهای مهم چهارمحال و بختیاری در پی احداث تونل بهشت آباد تخلیه می شود، عنوان کرد: در پی احداث تونل بهشت آباد آبخوانهای مهم چهارمحال و بختیاری نظیر سفید دشت - فرادنبه، دشت شهرکرد و فرخ شهر، منطقه کیار، جونقان، فارسان، شلمزار، شمس آباد و.. تخلیه می شود.
وی ادامه داد: بسیاری از چشمه های و قناتهای استان مانند چشمه وقت و ساعت، چشمه شلمزار، چشمه ناغان و... در پی احداث تونل بهشت آباد خشک می شود.
وی ادامه داد: باید قبول کنیم در یک وضعیت بحرانی قرار داریم و کل کشور در یک وضعیت بحرانی قرار دارد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه یک بارش داریم و یک مصرف آب، تصریح کرد: میزان مصرف با میزان بارش برابر نیست وبه بیان ساده عرضه و تقاضا بالانس نیست.
رحیم علیمحمدی تاکید کرد: هرسال با خشکسالی دست و پنجه نرم کنیم و این خشکسالی در پی کمبود بارش است و هرچه مصرف بیشتر می شود مشکلات بیشتر می شود.
وی در ادامه با انتقاد از توجیحات برخی از کارشناسان برای احداث تونل بهشت آباد، عنوان کرد: دستگاه TBM یک دستگاه حفاری است که حفره ایجاد می کند و کار کردن این دستگاه در عمق 300 متری در پی فشار آب امکان پذیر نیست.
وی تاکید کرد: برای احداث تونل بهشت آباد با این دستگاه باید تمام آب آبخوانهای مهم این استان مانند سفید دشت -فرادنبه، دشت شهرکرد و فرخ شهر، منطقه کیار، جونقان،فارسان، شلمزار، شمس آباد و... تخلیه شود تا بتوان کار کرد و شکی در تخلیه آنها نیست و تجربه این واقعیت تونل سوم کوهرنگ است که باعث خشک شدن بسیاری از چشمه های مهم استان نظیر چشمه مروارید شد.
رحیم علیمحمدی عنوان کرد: در احداث تونل سوم با وجود یک گسل مهم 20 سال است که مانده اند چون فشار آب اجازه نمی دهد و همین اتفاق در بهشت آباد خواهد افتاد.
یرای احداث تونل بهشت آباد باید تمام آب آبخوانها خالی شود
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: چهار گسل اصلی و چهل گسل فرعی در راه احداث تونل بهشت آباد وجود دارد و چگونه می توانند این مشکلات را توجیح کنند.
این محقق یادآور شد: برای احداث تونل بهشت آباد باید تمام آب آبخوانها خالی شود، آبی که میلیونها سال طول کشیده تا ذخیره شده است و با توجه به اینکه مصرف ما بیش از بارشها است دیگر ذخیره ای ایجاد نمی شود و دیگر نمی توان میلیونها سال صبر کرد تا ذخیره سازی ایجاد شود.
وی گفت: هنگامی که آب زیر زمینی تخلیه شد فاجعه به بار می آبد و زمین نشست پیدا می کند همین طور که هم اکنون در حال نشست است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه هم اکنون بسیاری از دشت های چهارمحال و بختیاری به علت بیلان منفی دچار نشست شده است، گفت: حفرهای زیر زمین در پی نشست از بین می روند و دیگر حفره ای برای ذخیره سازی آب وجود ندارد.
نظر شما