به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت روز خبرنگار با میزبانی انجمن صنفی روزنامههای غیر دولتی صبح امروز با حضور جمعی از مدیران رسانه، خبرنگاران و نیز علی ربیعی وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد رضا صادق دستیار ویژه رئیس جمهور، احمدمسجدجامعی رئیس شورای اسلامی شهر تهران و جمعی از مدیران مسئول رسانهها در برج میلاد تهران برگزار شد.
در این مراسم، حجت الاسلام مسیح مهاجری در سخنانی با اشاره به انتصاب سالروز شهادت محمود صارمی به عنوان روز خبرنگار گفت: اصل پرداختن به این موضوع خوب است، اما ما شهدای زیادی در عرصه مطبوعات داریم که در جبهه های جنگ و نیز در 17- 18 سال گذشته شهید شده اند و تا به حال نیز از آنها صحبتی به میان نیامده است. امیدوارم از سال های آینده با محوریت شهید صارمی از بقیه شهدای رسانه هم همزمان با روز خبرنگار یاد شود.
وی در ادامه صارمی را اولین قربانی مبارزه با جریان تکفیری دانست و گفت: آن جیزی که ما امروز به نام داعش می شناسیم ترشحی از فعالیت های تکفیری امثال طالبان است .
مهاجری در ادامه ارزش خبرنگار را در استقلال داشتن او دانست و بیان کرد: استقلال خبرنگار را باید در رسانه های غیردولتی دنبال کنیم. رسانه های دولتی به نوعی عروس هزار داماد هستند که از ابتدای تاسیس باید با یک خط فکری مشخص پیش بروند. یادم هست زمانی که شهید بهشتی برای تاسیس روزنامه جمهوری اسلامی به ما کمک کرد، به تفکر مطبوعاتی آزاداندیشانه تاکید داشت و می گفت هیچوقت برای کار مطبوعاتی از دولت چیزی نگیرید.
مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه از میرحسین موسوی به عنوان یکی از حامیان شکل گیری روزنامه جمهوری اسلامی تجلیل کرد و گفت: من هر روز در نمازم برای ایشان دعا می کنم و آرزو دارم که هر چه سریعتر زمینه آزادی ایشان فراهم شود؛ چراکه حق بزرگی بر گردن مطبوعات در ایران دارد و همین ایشان بودد که در روزنامه جمهوری اسلامی راه درست رفتن در مسیر حق و برخورد با غیر از آن را نشان داد، بسیاری از عکاسان و خبرنگاران جبهه و جنگ را جذب کردند و به جامعه ما تحویل داد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در تعریف روزنامه های غیردولتی وابسته نبودنشان به نهادهای شبه دولتی اهمیت بسیاری دارد، تصریح کرد: امروز در کشور ما به سبک کشورهای کمونیستی هر دستگاهی برای خود روزنامه ای دارد. این شیوه درستی نیست؛ چراکه این رسانه ها نقاد نمی شوند کاش لااقل مانند کشورهایی مانند افغانستان و عراق ما رسانه های رادیو تلویزیونی و غیردولتی هم داشته باشیم تا همه حرفشان را بزنند و مردم هم بفهمند که ماجرا از چه قرار است، اما خب امروزه متاسفانه در وادی صدا و سیما نمی شود وارد شد در حالی که یکی از مهمترین جاهایی که باید در آن تحول ایجاد شود، آنجا است.
مهاجری در ادامه خواستار توجه به شیوه پرداخت یارانه های مطبوعات شد و گفت: این درست نیست که روزنامه هایی که از دولت، شهرداری و صدا و سیما ارتزاق می کنند به دلیل فربه شدن رنگ و صورتی زیبا پیدا کنند و یارانه بیشتری هم بگیرند. من پیشنهاد می کنم بر اساس استقلال، مردمی بودن، شجاعت و دلسوزی یک رسانه برای نظام به آن یارانه پرداخت شود.
مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه تصریح کرد: تکریم اصحاب رسانه به حساب آوردن آنها از نظر فکری و عقلی است نباید به صورت دستوری با آنها برخورد کنیم، اما به هر شکل باید در چارچوب اسلام و نظام آنها را دید. امروز برای مطبوعات چنین نقشی را قائل نیستیم من فکر نمی کنم تکریم مطبوعات این باشد که بگوییم در یک روز آنها بتوانند از اتوبوس مجانی استفاده کنند و یا رایگان از برج میلاد تهران بالا بروند بلکه تکریم آنها عمل به وعده هایی است که به آنها داده ایم.
مهاجری در پایان خاطر نشان کرد: ما امروز در کشور جریان های افراطی را شاهد هستیم که برای آینده ما از داعش خطرناک تر هستند و به اعتقاد من همه رسانه ها در این شرایط باید برای نهادینه کردن تفکر اعتدال دست به دست هم دهند.
نظر شما