پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۲۳ آبان ۱۳۹۳، ۱۷:۲۶

در همایش روز جهانی شهرسازی در تبریز مطرح شد؛

بی مهری به طبیعت در شهرها موج می زند

بی مهری به طبیعت در شهرها موج می زند

تبریز – خبرگزاری مهر: معاون شهرسازي و معماري وزیر راه و شهرسازي و دبير شوراي عالي شهرسازي و معماري با تأکید بر اینکه بی مهری به طبیعت در شهرها موج می زند، گفت: کاهش خدمات شهری و عمومی تثبیت شده عارضه جدیدی برای مدیریت شهرها است که باید تدابیری برایا ین موضوع اندیشیده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، پيروز حناچي عصر جمعه در همایش روز جهانی شهرسازی در تبریز که با حضور اساتید مطرح شهرسازی کشور در سالن پتروشیمی تبریز برگزار شد، با بیان اینکه مسئولان اقتصادی دولت به این نتیجه رسیده اند که بخشی از مالیات های محلی متعلق به نظام مدیریت شهری باشد، افزود: این موضوع سبب می شود تا سالم ترین نوع تامین منابع مالی اداره شهر را شاهد باشیم که باید با برخورداری از  منابع درآمدی سالم و پایدار و تراز مالی متعادل، در هر وضعیتی امور جاری و اصلی شهرها را پیش برد.

وی سپس با اشاره به اینکه تبریز به عنوان شهر اولین ها زمانی جایگاه بسیار بالاتری داشت، افزود: تبریز در روزگاران گذشته شهری بود که به شکل منطقه ای و جهانی عمل می کرد که امیدواریم با تمهیدات مدیران این شهر، تبریز جایگاه اصلی خود را در دوران معاصر باز یابد.

حناچی در ادامه با اشاره به اینکه شیوه مرمت بازار تبریز به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ شهرسازی کشور یاد می شود، ادامه داد: قدمت ارزشمند فضا و بنای کارخانه چرم سازی تبریز نمونه های دیگری هستند که گواهی قدمت و اصول شهرسازی و معماری ایرانی و اسلامی در کلانشهر تبریز هستند.

وی با بیان اینکه متاسفانه امروز در شهرهای میانی کشورمان تا ۴۰ درصد منابع مدیریت شهری، از محل درآمدهای قانون ماده ۱۰۰ تامین می شود، ابراز داشت: قانون ماده ۱۰۰  در موررد تخلف در نحوه اجرای پروانه های صادر شده در محدوده شهرها پیش بینی شده است و باید قانون را در این زمینه رعایت کرد.

حناچی با تاکید بر اینکه مردم و مدیران شهری باید نسبت به فضای عمومی شهر حساس باشند، گفت: یک شهر زمانی پیشرفت می کند که مردم به فعالیت مدیران آن شهر نظارت کنند و نسبت به همه موضوعات شهری حساس باشند.

وی اشاره به اینکه بی مهری به طبیعت در شهرها موج می زند، ادامه داد: نباید فضای سبز شهرها تخریب شود چراکه در اینصورت اکسیژنی برای نفس کشیدن باقی نمی ماند و در این خصوص نیز باید مسئولان و مدیران حساس باشند.

معاون شهرسازي و معماري وزیر راه و شهرسازي و دبير شوراي عالي شهرسازي و معماري با اشاره به اینکه کمیسیون تهران و کلانشهرها هفتمین کمیسیون دولت است که جایگاه ویژه ای در این بین دارد، ابراز داشت: منابع مالی پایدار و مباحث نظام جدید مدیریت شهری در این کمیسیون بررسی می شود و خروجی آن نقطه عطفی در مدیریت معاصر شهرها محسوب می شود.

حناچی سپس به ضرورت رعایت الگوی اسلامی و ایرانی در ساخت و سازهای شهرها اشاره کرد و اظهار داشت: لازم است متخصصان و فن آوران مسلمان ایرانی و از جمله شهرسازان، با تکیه بر ایمان و اتکا به درون مایه های فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی، در راه نوآوری و ابتکار گام نهند و فرآورده های متناسب با ارزش های اصیل جامعه را ارائه دهند.

اقتصاد، محیط زیست و جامعه سه ضلع مهم توسعه پایدار است

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در ادامه این همایش با بیان اینکه اقتصاد، محیط زیست و جامعه سه ضلع مهم توسعه پایدار است، افزود: پیشرفت مجزا و منحصر هر یک از این سه عامل باعث ایجاد یک وضعیت ناپایدار خواهد شد.

محمدصادق پورمهدی با تاکید بر اینکه تعامل متوازن و سه جانبه اقتصاد، محیط زیست و جامعه، مسیر اصلی توسعه پایدار را نشان می دهد، ادامه داد: توسعه متوازن همچنین نیازمند تعامل مدیران و متخصصان مدیریت شهری است و شهر موجود چند وجهی زنده ای است که نمی توان نگاه منحصرا فیزیکی به آن داشت.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از سرمایه های اجتماعی در راستای اخلاق مداری جامعه،  گفت: شرط مهم تحقق چنین دستاوردی، مطابقت  نظرات کارشناسی با رویکردهای اجرایی است و امیدواریم تشکیل اتاق فکری که فاصله مدیران و متخصصان شهر را کمتر کند در همه شهرها محقق شود.

پورمهدی اشاره به اینکه متاسفانه در جامعه ما سرمایه های فردی بر سرمایه های اجتماعی می چربد، اظهار داشت: باید با توسعه متوازن بتوانیم محیطی پدید آوریم که خاطرات آن همواره تداعی گر یک زندگی زیبا و با آرامش باشد.

وی با بیان اینکه زیبایی شناسی محیط زیست شهری باید در شهرها مورد توجه قرار گیرد، گفت: کودکی انسان با فضای شهر و جزئیات مختلف آن گره می خورد که هر چه خاطره ها زیباتر و عمیق تر باشد  تعلق خاطر انسان به شهر نیز بیشتر می شود.

تصویب لایجه مدیریت واحد شهری می تواند باعث ایجاد تحولی بزرگ در کلانشهرها شود

شهردار کلانشهر تبریز و نماینده شهرداران کشور در ادامه این همایش با بیان اینکه تصویب لایجه مدیریت واحد شهری می تواند باعث ایجاد تحولی بزرگ در کلانشهرها شود، گفت: لایجه مدیریت واحد شهری که هم اکنون توسط دولت، در دست بررسی است، در صورت تصویب نهایی، راهگشای بخش مهمی از معضلات شهری می شود.

صادق نجفی با بیان اینکه رفع چالش های اداره شهر در گرو تحقق مدیریت واحد شهری است، افزود: اگر خواهان روانسازی مباحث شهری و مدیریت آنها هستیم باید در یک چشم انداز مشخص، مسئولیت اداره شهر را متوجه مدیریت واحد شهرداری ها کنیم.

وی سپس با اشاره به اینکه امروز در شهر تبریز با تعامل موثر شهرداری و دستگاه های مختلف اجرایی، هماهنگی و همدلی در اداره شهر تا حدود بسیار زیادی محقق شده است، ابراز داشت: افزایش چشمگیر در آمدهای پایدار شهر در هفت ماه گذشته به رغم کاهش چهل درصدی صدور پروانه، از جمله دستاودهای این هماهنگی و همدلی است.

نجفی با تاکید بر ضرورت حفظ معماری ایرانی و اسلامی در کلانشهرها نیز گفت: در شهری زندگی می کنیم که با قدمت بیش از چهار هزار سال و آثار فرهنگی و تاریخی بی نظیر، پیشتاز رویکردهای شهرسازی در بخش های مختلف علمی، فرهنگی و عمرانی است.

وی ادامه داد: یکی از اساسی ترین مسائل زندگی امروزی مربوط به چگونگی ساختار نظام برنامه ریزی شهری است به گونه ای که دامنه آن همه انسان ها را در ابعاد مختلف با مسائل شهر و شهرنشینی در گیر کرده است.

نجفی ابراز داشت: عمران و آبادانی از اصلی ترین بخش های شهرسازی هستند که نیاز است طرح های ساخت مسکن با الگوبرداری از تجربه های موفق، پیگیری شود.

کد خبر 2420879