پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۱ شهریور ۱۳۹۸، ۱۴:۴۶

رئیس اداره بهداشت اداره کل دامپزشکی کرمانشاه عنوان کرد:

انجام ۱۳ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های صنعتی کرمانشاه

انجام ۱۳ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های صنعتی کرمانشاه

کرمانشاه_ رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه از انجام ۱۳ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های صنعتی استان خبر داد.

علیرضا حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای طرح واکسیناسیون طیور روستایی بر علیه بیماری نیوکاسل اظهار داشت: این طرح همزمان با سراسر کشور در تمام روستاهای استان کرمانشاه اجرا می‌شود.

وی زمان اجرای این طرح را شهریور ماه جاری اعلام کرد و گفت: طیور بومی در همه روستاها نسبت به این بیماری واکسیناسیون خواهند شد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه طیور بومی را از تهدیدات صنعت طیور کشور دانست و افزود: این پرندگان مخزن بیماری نیوکاسل هستند و ممکن است خود نسبت به طیور صنعتی تلفات کمتری داشته باشند اما این تلفات در طیور صنعتی بالاتر خواهد بود.

این مسئول واکسیناسیون طیور بومی در این طرح را رایگان اعلام کرد.

وی با اشاره به علائم این بیماری گفت: فلج دست و پا، فلج گردن، سیاه شدن تاج و ریش در طیور گوشتی یا روستایی و م شاهده تلفات در جوجه‌های این طیور از علائم بیماری نیوکاسل است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: پیش بینی می‌شود واکسیناسیون ۷۰۰ هزار قطعه طیور بومی در ۲۷۰۰ روستای استان طی امسال صورت گیرد.

این مسئول تاکید کرد: واکسیناسیون پرندگان روستایی باید به صورت چندسال متوالی و سالی ۴ بار انجام و در قالب داروی آشامیدنی با اضافه کردن آن به آب طیور، به آنها خورانده شود.

حیدری در خصوص تلفات این بیماری خاطرنشان کرد: در طیور روستایی احتمال تلفات بیشتر در بین جوجه‌ها وجود دارد اما در طیور صنعتی در صورت ابتلاء احتمال تلفات در همه سنین وجود دارد.

وی تصریح کرد: تلفات مذکور به حدت ویروس، حدت سویه ویروس، سن گله درگیر بیماری، سیستم ایمنی گله درگیر و… بستگی دارد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه عنوان کرد: البته در تمام واحدهای صنعتی همه طیور واکسینه می‌شوند اما پیشگیری از این موضوع نیز با واکسیناسیون طیور بومی مد نظر قرار دارد.

حیدری در خصوص تعداد کانون‌های شناسایی شده این بیماری در استان کرمانشاه گفت: از ابتدای امسال بیش از ۱۳ میلیون قطعه جوجه ریزی در طیور صنعتی داشتیم و تاکنون ۶ کانون بیماری شناسایی شده که منجر به تلفات ۷۰ هزار قطعه طیور شده است.

وی تاکید کرد: از روستاییان، دهیارها، شوراها و خانه‌های بهداشت انتظار داریم که همکاری لازم را با اکیپ‌های واکسیناسیون دامپزشکی به عمل آورند.

حیدری افزود: روستاییان از روز قبل از واکسیناسیون که به آنها اطلاع رسانی می‌شود، طیور خود را در منزل نگه دارند که واکسن آماده سازی شده و در اختیار آنها قرار گیرد.

وی تاکید کرد: انتظار ما این است که این طرح هر ساله به شکل ملی و فراگیر اجرا شود و اعتبار لازم آن از طریق مراجعی که اعتبارات را تعیین می‌کنند، تأمین و مشخص شود که ما هر سال بتوانیم نسبت به اجرای آن اقدام کنیم.

مسئول تاکید کرد: در صورت تأمین اعتبارات فوق و اجرای هر ساله این طرح ما می‌توانیم این سویه وحشی بیماری زا در منطقه را با سویه غیر بیماری‌زا جایگزین کنیم. حیدری تصریح کرد: سویه واکسن که ما استفاده می‌کنیم غیر بیماری زا است و ما آن را جایگزین سویه وحشی می‌کنیم و زمانی که به شکل غالب درآید سویه بیماری زا از بین خواهد رفت و آن زمان دیگر طیور روستایی نیز خطری برای طیور صنعتی نخواهد داشت.

کد خبر 4708920

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha