به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی مدنی پیش از ظهر امروز در نشست خبری مبارزه با قاچاق کالا، احتکار و تنظیم بازار، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در جامعه و همچنین قرار گرفتن کشور در شرایط جنگ اقتصادی، برخی از سودجویان از این شرایط سوءاستفاده کرده و گرانفروشی می کنند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی با بیان اینکه باید فضا را برای کسانی که قصد تعدی به حقوق مردم داشته و گرانفروشی میکنند، ناامن کرد، افزود: البته باید گفت که در شرایط فعلی گرانفروشی وجود ندارد، بلکه مسئله گرانی است، باید همه اقشار کمک کنند تا در شرایطی که دشمن نیز قصد فشار بر کشور را دارد از این شرایط عبور کرده و آرامش جامعه نیز حفظ شود.
وی، گرانی برخی از اقلام را به دلیل تغییر نرخ ارزی از دولتی به نیمایی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر تنها کالاهایی نظیر روغن خام، ذرت، کنجاله جو و سویا ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی دریافت میکنند و کالاهایی نظیر برنج، حبوبات، شکر و قند نیز ارز نیمایی دریافت میکنند.
مدنی، وظیفه تعزیرات را رسیدگی به تخلفات دستگاه ها و اصنافی مانند اقلام بهداشتی، آرد، نان، گندم، حمل و نقل، ارز، تخلفات دولتی و قاچاق کالا عنوان کرد و گفت: میانگین زمان رسیدگی به پرونده در حال حاضر ۴۰ روز است که در پی آن هستیم تا این زمان را به ۳۰ روز کاهش دهیم.
وی در خصوص تفاوت قیمت در فروشگاه ها، بیان کرد: عدهای جنس و کالای خود را مستقیم از کارخانه خرید میکنند، عده دیگر از بنکدار و عدهای نیز از واسطه اقدام به تهیه کالا میکنند که این روند منجر به تفاوت قیمت در فروشگاه ها میشود.
مدیر کل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی، فروش کالا در فضای مجازی را منوط به مجوز دانست و گفت: در این فضا نیز با همکاری پلیس فتا، درصدد برخورد با متخلفان هستیم.
وی با اشاره به کاهش ۱۱ درصدی متخلفان در شرایط کرونا به دلیل فعالیت کمتر صنوف و تعطیلی واحدها، افزود: در زمینه تخلفات مربوط به ماسک و وسایل بهداشتی، ۲۹۵ پرونده تشکیل شده و ۹۸ هزار ماسک ضبط و تحویل دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده است.
مدنی اظهار کرد: همچنین حدود دو هزار و ۷۰۰ لیتر الکل و حدود ۷۰۰ هزار دستکش نیز ضبط و تحویل دانشگاه علوم پزشکی شده است. در زمینه تخلفات ارزی و دستگاه ها و اصنافی که ارز دولتی دریافت کرده و کالا وارد نکردند نیز تعداد ۴۸ پرونده تشکیل شده و ۵۹ پرونده مختومه اعلام شده است.
وی با بیان اینکه در شش ماهه اول سال، ۱۹ هزار پرونده تخلف سازمان تعزیرات ثبت شده، بیان کرد: ۲۰ هزار پرونده مختومه و ۹۵۰ هزار میلیارد ریال نیز از متخلفان دریافت شده است.
مدنی گفت: در سطح استان چهار کارخانه تولید روغن وجود دارد که دوتا از آنها در شهرستان نیشابور و دو کارخانه دیگر در مشهد قرار دارد، خوشبختانه کمبود روغن در بازار وجود ندارد و کارخانجات روغن، خود اقدام به عرضه مستقیم روغن در بازار را انجام میدهند.
وی، علت گرانی روغن نباتی را عدم تعادل در عرضه و تقاضا و جو روانی دانست و در خصوص گرانی این محصول گفت: ملاک برای ما روغن مایع است. در حوزه تولید روغن مایع خوراکی کمبودی نداریم و در ۱۰ روز گذشته، به کارخانه های تولید این روغن، اجازه افزایش ۹ درصدی قیمت را داده ایم.
نظر شما