پیام‌نما

يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَ بَنَاتِكَ وَ نِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَ كَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا * * * ای پیامبر! به همسرانت و دخترانت و همسران کسانی که مؤمن هستند بگو: چادرهایشان را بر خود فرو پوشند [تا بدن و آرایش و زیورهایشان در برابر دید نامحرمان قرار نگیرد.] این [پوشش] به اینکه [به عفت و پاکدامنی] شناخته شوند نزدیک تر است، و در نتیجه [از سوی اهل فسق و فجور] مورد آزار قرار نخواهند گرفت؛ و خدا همواره بسیار آمرزنده و مهربان است. * * * دارد متاع عفت از چارسو خریدار / بازار خودفروشی این چارسو ندارد

۱۸ بهمن ۱۴۰۳، ۸:۴۶

سرشماری زمستانه پستانداران حیات وحش کردستان پایان یافت

سرشماری زمستانه پستانداران حیات وحش کردستان پایان یافت

سنندج- مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: سرشماری زمستانه پستانداران در پنج منطقه حفاظت شده و چهار منطقه شکار ممنوع و زیستگاه‌های آزاد استان کردستان به پایان رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد زندی صبح پنج شنبه به خبرنگاران رسانه‌های کردستان اعلام کرد: سرشماری پاییزه و زمستانه پستانداران استان کردستان با انجام سرشماری در منطقه آزاد گواز که یکی از زیستگاه‌های صخره‌ای و زیستگاه گونه کل و بز است آغاز و در منطقه حفاظت شده بیجار زیستگاه مهم قوچ و میش ارمنی به پایان رسید.

وی با بیان اینکه تنوع زیستی اساس حیات زمین را تشکیل می‌دهد، اظهار کرد: سرشماری و برآورد جمعیت حیات وحش یکی از وظایف اصلی اداره کل حفاظت محیط زیست که طی سال‌های گذشته با کیفیت و کمیت متفاوتی اجرا شده است.

وی افزود: این کار بیشتر با هدف برآورد حداقل جمعیت پستانداران شاخص (علفخواران) در مناطق تحت مدیریت و آزاد، به دست آوردن ترکیب جنسی و سنی هر یک از گونه‌ها، آگاهی از وضعیت زیستگاه‌ها، بررسی وضعیت حفاظتی آنها و برنامه‌ریزی برای مدیریت صحیح حیات وحش و زیستگاه آنهاست.

وی اضافه کرد: سرشماری زمستانه پستانداران در استان با توجه به وضعیت آب و هوایی، توپوگرافی و فصل جفت‌گیری از آذر ماه آغاز و به روش خطی، مشاهده مستقیم و استفاده از تجهیزات جدید از جمله تصاویر هوایی پهپاد و هلی شات های تخصصی و با استفاده از تجهیزات موردنیاز دیگر مانند دوربین چشمی، عکاسی، تلسکوپ، بی‌سیم و موبایل صورت می‌گیرد.

زندی اضافه کرد: این سرشماری با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از کارشناسان، محیط‌بانان، جوامع محلی، سمن‌های محیط زیستی و افراد علاقمند و نظارت کارشناسان خبره ادارات کل محیط زیست استان‌های ناظر به مدت ۷۰ روز در پنج منطقه حفاظت شده و چهار منطقه شکار ممنوع و زیستگاه‌های آزاد استان انجام شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان خاطرنشان کرد: این سرشماری شامل آمارگیری گونه‌های شاخص پستاندار در مناطق تحت مدیریت و طبیعت زیبا و بکر کردستان توسط تیم‌های متخصص استان با بیتوته‌های شبانه‌روزی و استقرار در نقاط مختلف زیستگاه‌های تعیین شده است.

وی تصریح کرد: سرشماری پستانداران شاخص مناطق تحت مدیریت استان هر ساله در دو نوبت یکی در اواخر فصل بهار با هدف به دست آوردن میزان زاد و ولد و دیگری در فصل زمستان در جهت بررسی وضعیت جمعیتی حیات وحش شاخص استان و مقایسه با سال‌های گذشته و همچنین میزان موفقیت رشد بره‌های متولد شده انجام می‌گیرد.

وی تخریب و تصرف زیستگاه و شکار غیرمجاز را به عنوان عوامل اصلی تهدیدکننده حیات وحش استان برشمرد و خاطرنشان کرد: هدف از انجام سرشماری، آگاهی از جابجایی وحوش و علل آن، به دست آوردن میزان زادآوری وحوش و جمعیت کلی آنها، مرگ و میر، بررسی عوامل تهدید کننده و نقاط قوت مناطق مستعد جهت ارتقا سطح حفاظتی، دستیابی به ترکیب جنسی و سنی گونه‌های جانوری، آگاهی از وضعیت زیستگاه‌ها و کمبودها و نارسایی‌های موجود، آگاهی از آمار و نتایج حاصل از سرشماری در پژوهش و مطالعات گونه‌های حیات وحش و در نهایت برنامه‌ریزی برای مدیریت بهینه مناطق است.

استان کردستان با هشت منطقه تحت مدیریت به وسعت ۲۷۹ هزار و ۳۸۰ هکتار، در زمره بهترین استان‌های کشور به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی قرار دارد.

در پایان سرشماری کارشناسان مرتبط با تجزیه و تحلیل‌های دقیق آماری و کیفی از تعداد، وضعیت، افزایش یا کاهش و بررسی نقاط قوت و ضعف مناطق تحت مدیریت به سازمان حفاظت محیط زیست جهت برنامه ریزی های آینده ارسال خواهد شد.

کد خبر 6370185

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha