به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، سازمان فضایی اروپا بقایای قاره های گمشده را کشف کرده که میلیون ها سال زیر قطب جنوب مخفی شده بودند.
تصاویر ماهواره ای نشاندهنده وجود بخشی از زمین هستند که در عمق ۱.۶ کیلومتری این قاره یخی پنهان شده بوده است.
به گفته محققان این تصاویر چشم انداز تازه ای در قطب جنوب فراهم کرده است. این درحالی است که دانش کمی درباره این قاره وجود دارد.
به هرحال پژوهشگران اطلاعات کاوشگر GOCE را بررسی کردند که در سال ۲۰۱۳ میلادی سوخت آن تمام شد.
هرچند این ماهواره ۵ سال گذشته از خدمت خارج شده بوده اما دانشمندان هنوز هم از اطلاعات جمع آوری شده درباره کشش گرانشی زمین استفاده می کنند.
آنها با استفاده از این اطلاعات نقشه ای از حرکات لایه های تکتونیک زمین زیر قطب جنوب فراهم کردند. تحقیق آنها مسیر این حرکات را در ۲۰۰ میلیون سال قبل بررسی و چشم اندازی تازه از نحوه شکل گیری قطب جنوب فراهم کرد.
فائوسوتو فراکیولی محقق ارشد این تحقیق می گوید: در شرق قاره قطب جنوب ویژگی های موزائیکی شکلی می بینیم که نشان دهنده شباهت ها و تفاوت های بنیادین میان پوسته بین قطب جنوب و قاره های دیگری است که ۱۶۰ میلیون سال قبل به آن پیوستند.
لیتوسفر شامل پوسته و گوشته مذاب بین سطح زمین است و شامل رشته کوه ها، پشته اقیانوس ها و مناطق صخره ای به نام کراتون ها است.
کراتون یا پوسته پایا، بقایای قاره های باستانی است که در قاره های کنونی وجود دارند.
اطلاعات جدید نشان دهنده شکاف در ابرقاره Gondwana است. قطب جنوب در این قاره قرار داشته است.
هرچند زمین طی ۱۳۰ میلیون سال قبل از هم گسسته شده است اما نقشه نشان می دهد قطب جنوب و استرالیا تا ۵۵ میلیون سال قبل همچنان بهم پیوسته بوده اند.
این تحقیق نشان داد غرب قطب جنوب پوسته ای نازک تر از قسمت شرقی آن داشته که شباهت به پوسته زمین در استرالیا و هند دارد.
نظر شما