۲۸ بهمن ۱۴۰۴، ۱۴:۲۹

بازگشت به الگوی مردمی، شرط پیشرفت کشور است

بازگشت به الگوی مردمی، شرط پیشرفت کشور است

مدیرعامل بنیاد برکت گفت: در سال‌های اخیر، ادبیات رهبر انقلاب به‌صورت ویژه بر نقش حلقه‌های میانی برای هدایت و سازماندهی ظرفیت‌های مردمی متمرکز شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید امیرحسین مدنی، مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) با اشاره به ریشه‌های مردمی انقلاب اسلامی اظهار کرد: انقلاب سال ۵۷ با حضور و مسئولیت‌پذیری مردم به پیروزی رسید و بنیان‌گذار کبیر انقلاب، نرم‌افزار اداره کشور را بر پایه مشارکت مردم طراحی کردند.

وی افزود: در ابتدای انقلاب، حل مسائل اساسی همچون مسکن محرومان، محرومیت‌زدایی، سوادآموزی و توسعه روستایی با محوریت مردم و به‌ویژه مساجد دنبال می‌شد. تشکیل نهادهایی همچون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و جهاد سازندگی با همین نگاه مردمی شکل گرفت و محور اصلی اقدامات نیز مساجد و ائمه جماعات بودند.

مدیرعامل بنیاد برکت با بیان اینکه از اوایل دهه ۷۰ به‌تدریج این رویکرد مردمی جای خود را به ساختارهای صرفاً سازمانی داد، تصریح کرد: تبدیل نرم‌افزار مردمی انقلاب به ساختارهای اداری، کشور را از ظرفیت عظیم مردم فاصله داد؛ در حالی که تجربه نشان داده هر جا مردم در وسط میدان بوده‌اند، پیشرفت حاصل شده است.

مدنی با اشاره به تأکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب درباره «مردمی‌سازی» و «حلقه‌های میانی» گفت: در سال‌های اخیر، ادبیات رهبر انقلاب به‌صورت ویژه بر نقش حلقه‌های میانی برای هدایت و سازماندهی ظرفیت‌های مردمی متمرکز شده است؛ موضوعی که نشان‌دهنده اهمیت بازگشت به همان الگوی اصیل انقلاب است.

وی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره رئیس‌جمهور شهید، سید ابراهیم رئیسی، بیان کرد: در دولت مردمی، موضوع مردمی‌سازی و احیای جهاد سازندگی با جدیت دنبال شد و بر استفاده از ظرفیت مردم در حوزه ایده‌پردازی، حل مسئله و تأمین منابع تأکید شد.

مدیرعامل بنیاد برکت در ادامه با بیان اینکه مساجد می‌توانند مهم‌ترین حلقه میانی میان مردم و حل مسائل کشور باشند، ادامه داد: اگر مسجد بتواند در محله منشأ خدمت و گره‌گشایی باشد، مردم نیز از آن حمایت و صیانت خواهند کرد.

به گفته وی، نقش ائمه جماعات و فعالان مسجدی در میدان‌دار کردن مردم بی‌بدیل است و این ظرفیت می‌تواند بسیاری از مسائل محلی و منطقه‌ای را با اتکا به مشارکت عمومی حل‌وفصل کند.

مدنی با اشاره به عملکرد بنیاد برکت در یک سال گذشته گفت: طی این مدت نزدیک به ۸۰۰ مدرسه در نقاط مختلف کشور احداث شده و بیش از ۱۰ خوابگاه دانشجویی، به‌ویژه خوابگاه‌های دخترانه، به بهره‌برداری رسیده است. همچنین ساخت مساجد و اجرای طرح‌های گسترده محرومیت‌زدایی در دستور کار بنیاد قرار داشته است.

وی ادامه داد: منابع بنیاد برکت محدود است، اما به دلیل مردمی بودن و جهت‌گیری آن در خدمت به محرومان، با برکت همراه می‌شود. ما خود را تسهیل‌گر می‌دانیم و معتقدیم هدایت این منابع باید با کمک مجموعه‌های مردمی و با محوریت مساجد انجام شود.

مدیرعامل بنیاد برکت در پایان با بیان اینکه این مجموعه در سال ۱۳۸۶ و با دستور رهبر معظم انقلاب و با هدف هزینه‌کرد منابع ناشی از اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی در مسیر محرومیت‌زدایی تشکیل شد، خاطرنشان کرد: اولویت نخست بنیاد برکت مسجد است و امیدواریم با تقویت نقش مردم و مساجد، بتوانیم گام‌های مؤثرتری در مسیر رفع محرومیت از کشور برداریم.

کد خبر 6751752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha