۳ بهمن ۱۴۰۴، ۱۵:۱۳

حجم آب مفید موجود در سدهای فارس افزایش یافت

حجم آب مفید موجود در سدهای فارس افزایش یافت

شیراز- مدیرعامل آب منطقه‌ای فارس گفت: بارندگی‌های اخیر منجر به افزایش حجم آب مفید موجود مخازن سدهای در دست بهره‌برداری استان شده است و امیدواریم شاهد تداوم این روند باشیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیاوش بدری گفت: به دنبال فعالیت سامانه اخیر، میانگین بارندگی استان فارس از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به بیش از ۱۴۸ میلیمتر رسیده، حال آنکه میانگین بارندگی استان در مدت مشابه سال آبی گذشته حدود ۵۳ میلیمتر بوده است.

وی ضمن یادآوری اینکه میانگین بارندگی سال آبی جاری استان فارس در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته افزایش خوبی داشته است، ادامه داد: میانگین بلندمدت بارندگی مشابه استان فارس (۵۷ ساله) بالغ بر ۱۴۶ میلیمتر و میانگین بلندمدت بارندگی سالانه استان (۵۷ ساله) بیش از ۳۰۰ میلیمتر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس همچنین میانگین بارندگی استان در کل سال آبی گذشته(ابتدای مهر ۱۴۰۳ تا انتهای شهریورماه ۱۴۰۴) را حدود ۱۷۱ میلیمتر اعلام کرد و افزود: با توجه به حجم بارش‌های آذر و دی‌ماه، امیدوار هستیم تا پایان سال آبی جاری، شاهد افزایش مناسب میانگین بارندگی نسبت به دوره‌های مشابه باشیم.

بدری با تصریح اینکه، افزایش میانگین بارندگی در سال آبی جاری به هیچ عنوان دلیل پایان خشکسالی و رفع ضرورت مدیریت مصرف آب در بخش‌های مختلف خصوصا کشاورزی نیست، گفت: میزان بارندگی‌ها در استان فارس همچنان در قیاس با میانگین بلندمدت بارندگی سالانه، بسیار کمتر است.

وی در ادامه به وضعیت سدهای در دست بهره‌برداری این استان پرداخت و افزود: تا صبح روز پنجشنبه ۲ بهمن ماه جاری، حجم کل آب موجود در مخازن ۱۰ سد استان فارس به عددی حدود ۹۳۵ میلیون مترمکعب رسیده حال آنکه حجم کل مخازن این سدها ۳ میلیارد و ۸۱ میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس گفت: حدود ۴۹۶ میلیون مترمکعب از کل آب موجود در سدهای فارس، به عنوان حجم مرده و پایداری محسوب شده و حدود ۴۵۴ میلیون مترمکعب آب، حجم موجود مفید در نظر گرفته می‌شود. البته این عدد نسبت به روزهای ابتدایی سال آبی جاری، که ۸۶۳ میلیون مترمکعب بوده، رشد قابل توجهی داشته است.

بدری با بیان اینکه به استناد آمار مربوط به دوم مهرماه امسال (ابتدای سال آبی) حدود ۲۸ درصد حجم کل مخازن سدهای فارس آبگیری شده بود، ادامه داد: تا صبح روز دوم بهمن ماه، حجم کل آب موجود نسبت به حجم کل مخازن سدهای فارس به بیش از ۳۰ درصد رسیده است.

وی با اشاره به برآورد ورودی و خروجی سدهای در دست بهره‌برداری فارس، تا صبح شنبه چهارم بهمن ماه جاری، حجم کل آب موجود مخازن سدها به حدود ۹۳۷ میلیون مترمکعب برسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس با قدردانی از اطلاع‌رسانی خوب رسانه‌ها در خصوص اهمیت مدیریت مصرف آب، گفت: امیدوار هستیم طی ماه‌های آینده با تداوم بارش‌ها در اقصی نقاط کشور به ویژه فارس و ادامه همکاری و همراهی بهره‌برداران بخش‌های مختلف شرب و بهداشت، صنعت و خدمات و کشاورزی، شاهد بهبود وضعیت آبخوان‌ها و منابع ارزشمند آب این استان پهناور باشیم.

بدری تصریح کرد: در استان فارس همچنان با افت سطح آبخوان‌ها و منابع آب زیرزمینی مواجه هستیم و برای مقابله با این معضل، علاوه بر اجرای دقیق برنامه‌های تدوینی دولت در موضوع احیاء و تعادل بخشی، نیازمند ارتقاء آگاهی‌ها و دانش عمومی با کمک رسانه‌ها و همراهی بیشتر و مستمر بهره‌برداران در مدیریت و مصرف بهینه آب، هستیم.

کد خبر 6729109

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha